Džem - od akého veku?
Od akého veku by ste davali svojmu bábatku džem na chlebík alebo do jugurtu?
odvtedy ako zacnes davat dietatu cukor...hlavne aby bol bez Eciek a podobnych pridanych sajrajtov 😉
moj mal 1.x asi ako 10-mesacny, tenku vrstvu na chlebe.
okolo 9. mesiaca som už dávala, veď vtedy dávaš už aj ochutené jogurty, to je také isté. domáce sú oveľa lepšie. hlavne džem bez tých malých zrniečok ako majú malinové, jahodové... ja som skúšala broskyňový, mahuľový, aj višňový... 😝
papáme od 8. mesiaca, marhuľový je náš najobľúbenejší a to riadna vrstva 🙂
my sme skúsili po roku, ale zatiaľ nechutí, palacinky aj masielkový chlebík papá bez džemíku... alebo ho zotrie dolu
po roku kludne mozes 🙂 ak mas domaci bez pridaneho cukru tak aj pred 😀
a ochutene jogurty pred rokom? kralicica no tak nemali by sa, ja som nedavala, resp tu v uk maju jednu radu jogurtov ochutene iba prirodnymi stavami z ovocia, sice drahe ale tak co by sme pre nich nespravili 🙂 ps. dokym dieta sladeny neochutna ani mu nechyba moj asi do 11m papal obycajne bez chuti.
my sme tiez davali uz hadam od 8 mesiacov... ale bol to domaci slivkovy bez akychkolvek pridavkov - len vyvarene slivky bez cukru a inych veci... okolo roka sme uz zacali davat aj ine, ale tiez len domace 😉
doteraz jej nedavam, ponukla som, nechcela 😉
do 1,5 roku jedla iba biele jogurty, pripadne s vyzivou, teraz obcas zje ochuteny, ale to len vynimocne ked ma dobru naladu a chut, inak ma teraz take bezjogurtove obdobie 😅
Je to trochu off-topic, ale v PL maju ochutene jogurty pre deti od 4. mesiaca 😕 Je to znacka Bobovita, co je vlastne ceske Hami (v Polsku sa Hami vola Bobovita)... U nas som tieto jogurty napr. nevidela.

džem od roka, ale nie stále....hlavne aby bol domáci🙂