icon

Je surový párok nebezpečný pre deti?

30. jan 2024

Ahojte, s manželom sme sa nepochopili (pripravila som k prívarku nakrajany párok ktorý bolo treba ešte opiecť na panvici) a on proste dal sebe aj synovi ten párok surový 🙈 ja teraz neviem, všade čítam že zo surového párku hrozí listeriôza.. mám to už dopredu riešiť s pediatričkou alebo ho mám pozorovať alebo ako? Fakt je to veľké riziko? Som úplne v strese a veľmi si to vyčítam.. najlepšie na tom je že synovi sme doteraz vôbec párky nedávali, aj my dospeli ich jeme veľmi výnimočne.

Strana
z3
tianna
1. feb 2024

Listeriu môžeš nájsť aj v suchých salámach, slanine, bryndzi, pečeňovom syre, pastetach, dokonca raz bola v treske v majonéze, konkrétne v kukurici čo do nej dali 🙂 ja som jedla v minulosti aj sushi, milión iných vecí a listeriu som dostala až od domáceho maznáčika, potkana, rovno počas prvého tehotenstva. Samozrejme som potratila a tak sa zo mňa stal pomaly odborník na listeriu. V tehotenstve som sa bála čokoľvek jesť pomaly až kým mi nedocvaklo že z jedla som ju reálne nikdy nedostala. Teda kľud, 100% mu nič nebude. Naše staršie deti bežne odkusnu zo surového parku a teda klop-klop nikdy im z toho nič nebolo.

annm81
1. feb 2024

Máš pravdu, po prstoch sme si neklepli, zato po čele asi aj áno. Fakt, ako dokáže človek prežiť každodenný reálny svet tam vonku, keď nie je schopný racionálne vyhodnotiť ani takú banalitu ako riziká spojené so zjedením kúska studeného párku...

majamat
1. feb 2024

moja dcera casto jedava parky, potiahne mi, ked s nimi robim, aj zjem tiez aj niekolkokorat za rok a nikdy som nic nemala.

banderaska29
2. feb 2024

trošku si nastuduj o inkubačnej dobe pri listerií. 7 až 30 dní. 😀 prosím Ta ty toho koníka a google radšej vypni a venuj sa rodine. teraz je chrípkové obdobie, tvoje dieťatko bude mať pravdepodobne len virozu.

luccija
2. feb 2024

Do budúcna mu žiadne parky nedávaj je to hnus.Nic mu nebude, ale treba dávať pozor na také veci kamarátka zjedla na vianočných trhoch zle ugrilovanu kuraciu cigansku a skončila v nemocnici

Strana
z3