icon

Kedy je vhodné dať deťom detské šampanské?

9. feb 2025

Myslíte že 2 ročnému ešte skoro?

Strana
z2
nominativ
9. feb 2025

@zuzulka558 ja mám realitu internetovej pozlátky každý deň naživo, keďže pracujem s deťmi. :D 🙂

Ja fandím a rozumiem všetkým, ktorí abstinijú a tak robia vzor pre svoje deti, ale tí, čo sa tlapkajú navzájom po ramene a cítia sa lepšie pre to, že deťom nedajú malinovku s ľudovým názvom detské šampanské, zatiaľ čo má tato pred sebou na každej oslave štamprlu a mama víno, tak je to pokrytecké. Ale treba nájsť niečo, pre čo si zlepšit mienku sám o sebe. 🙂

henka123123
9. feb 2025

na prve narodeniny 🙂

zuzulka558
9. feb 2025

@nominativ takže učiteľka? V skolke sa mi stalo ze sa mi učiteľka ospravedlnila popredu ze skríkla viac po malej lebo nepočuvala, nečakala asi odpoveď ze ak treba úplne v pohode ste za ňu zodpovedná a chápem vás, že no len veľa detí vidieť ako fungujú doma,,

brrunetkaa
9. feb 2025

@marhulka13 Uf idem si uliať radšej 😂

elzu
9. feb 2025

@yosi muj kolega z prace zazil dobu, kdy sef chodil na vizitu s cigaretou v ruce, pri vysetreni pacientky ji podal pobliz stojici sestricce, pohmatal bricho, cigaretu si vzal zpatky a sel dal 😉
Ja jeste porad se setkavam se starsi generaci kolegu, kteri kourici těhotné tvrdi, ze prestat kourit v těhotenství miminku uskodi, a taky ze jedna sklenka vina miminku naopak neuskodi…
Njn, v některých vecech jsme se nastesti posunuli dopredu a vime, ze nikotin stejne jako alkohol skodi…kazdy ale rozhodujeme o svem vlastnim zdravi.

ivec16
9. feb 2025

vies co teraz mala mala 5 rokov, na narodeniny som kupila aj detske sampanske, deti z toho maju radost tak preco nie vynimocne chvile chcu vynimocne veci… 5 rocn neochutnala prvy krat… ale 1,5 rocny sa tak nacahoval a hucal, oklamat sa inym napojom nedal, takze ochutnal aj on… a prezil… (prvorodeny syn bublinkovu vodu ochutnal asi az ako 5 rocny prvy krat- holt to je rozdiel medzi prvym a tretim dietatom) :D

my s tatinkom sme total abstinenti… tak pohar vina za cely rok

gladys_07
9. feb 2025

Zalezi od kontextu - ak je na oslave nejake bratranca a ostatne deti maju a chce aj on, tak by som nehrotila. Zasa ak mate oslavu prenho tak by som cielene nekupovala, lebo ved na co. Ak si chce strngnut, zmiesaj jablkovy dzus s mineralkou, do pekneho pohara a mas to zdravsie aj lacnejsie

anna777115
9. feb 2025

Poznám, také deti, ktoré celý život nič neochutnali a keď mali 15 a dostali sa mimo dom na internát , tak sa správali, ako odtrhnuté z reťaze. V rodine máme dievča, ktorej mama preferuje zdravý životný štýl žiadne slene sladké a dieťa, keď sa dostane k čipsom tak ich je dovtedy, kým sa z nich nepovracia. Všetko, po troche s mierou. Ja, si myslím, že že deci sladkej vody 2 razy do roka nikoho nezabije. Veď sa to kupuje symbolicky, ako prípitok. Čo, je na tom zlé. Ja sama som abstinent.

abbey1
9. feb 2025

Asi 4 ročnej. Nie, alkohilička z nej nevyrastla.
Ako deti sme my mávali žuvačky v tváre cigariet a tvárili sme sa, že fajčíme. Nikdy som skutočne fajčiť nezačala.
Kľud, detským šampusom z dieťaťa alkoholika neurobíš. Ani mu sampus na Silvestra a narodeniny nezničí zdravie. 🙂

aalt
9. feb 2025

Dcera mozno ako 8 rocna o to rozpravala, tak jej svokra kupila. Kedze nevypila ani len jemne sytenu mineralku, tak som vedel ako to dopadne. Vyliali sme to. Do nejakych 12 pila iba vody, dzus, caj, mlieko a kakao. Najviac cistu vodu. Mladsia funguje rovnako. Starsia si uz teraz da vineu, obcas kofolu, ladovy caj a to je asi tak vsetko ... no sem tam s manzelkou slabu kavu. Bude mat 15. Na pripitky zvycajne dzus. Ale "bublinky" nepijeme velmi ani my. Ale uz som videl, ako otecko daval asi dvojrocnemu syncekovi energetak. A zjavne nie prvykrat.

anna777115
9. feb 2025

Moja dcéra bude mať 12 rokov a celý život pije, len čaj, čistú vodu, dva razy do roka džús, ale na narodeniny jej vždy spravím tortu a kúpim detský sampus, ktorý porozlievam do sampusovych pohárov a všetci si s ním pripojené. Takže to vychádza po deci každému. Z toho dcéra si cucne a ostatné sa vylieva. Ide, čisto len o ten prípitok. Ja, som abstinent a raz do roka na nový rok si symbolicky pripijem šampanskym.

mandzula
9. feb 2025

@anna777115 vsetko zavisi od toho, akym stylom to detom prezentujes - ak prikladom, rozhovormi o tom, co je v poriadku a co menej, nemusia sa trhat z retaze. Ak na to rodic ide cez zakazy a hrozby, je pochopitelne, ze v mnohych pripadoch najlepsie chuti prave to zakazane ovocie. Ziaden extrem nie je dobry, to je jasne.

iwesska
9. feb 2025

Kup jablkovy 100% dzus alebo hroznovu stavu od Matyssaka a z toho mu ulej. Moje decka su uz v puberte,nikdy sme to nekupovali, raz to ochutnali niekde na oslave a ani nedopili,ze bleee.

beronsche
9. feb 2025

@yosi tvoje uvažovanie má obrovskú slabinu - ty netušis, aký je prienik skupín, ktoré porovnávas..

@nominativ ironizovat skupinu, ktorá má iný názor ako ty, kvôli tomu názoru je hlúpe.

Inak k tomu, že 2r by som to nikdy neponúkla ešte dodam, že síce mi je jasné, že mu ten jeden krát podaný chemický sajrajt možno neuškodí, ale z neho ani nijako nebenefituje, tak načo?

prasiatko30
9. feb 2025

@anna777115 vies ja by som radsej 15-16r dietatu ponukla glg dobreho cerveneho vina ako 2-3-4r kupila detske sampanske

martin96321
9. feb 2025

@really8 Aj elektronicke cigy su super pre deti a k tomu sampusiku kinedryl aby aj otapene boli

anna777115
9. feb 2025

@prasiatko30 Ale, ja predsa nevravím o 16 ročnom dieťati, v otázke detského šampanského. Ja som, písala, že takéto deti, ktorým je všetko zakazovane sa potom, v takomto veku správajú tak, že rodičia ďaleko, nemá kto zakazovať, kontrolovať, tak a just spravím, ako chcem ja

autor
9. feb 2025

Ale návyk k alkoholu. Ja som ako decko chlastala na každej oslave detské šampanské. Mám 32 a nepijem alkohol.. Nepreháňajte zase už no... Ale bol to vek čo si pamätám čiže nejakých 7rokov.. Pýtam sa či dávate aleb6nie. Prednášky o alkoholizme si nechajte

ibatanecnica
9. feb 2025

@lucia13022023 nemas moju svokru. 😄ta razila teoriu ze zaludok si ma zvykat na vsetko 🙈

terezkaarthuramax
10. feb 2025

Co vam vsetkym na tom vadi? Ja som to pila na kazdej detskej oslave a teraz v dospelosti malicko pijem alkohol

Strana
z2