Kedy majú vaše deti večeru?
Kedy veceraju vase deti? Co mavaju na veceru? A davate este pred spanim mlieko? Mala ma 19 mesiacov. Dakujem
@janulcek33 o 18tstej. bez rozdielu veku. V 1,5 roku uz jedli normalne, cize u nas väcsinou tradicne sucha vecera ale nic sladke. Chlieb, syr, zelenina atd.. Nie a mlieko uz nie. Umyt zuby a spat. Sice som vecer este kojila, ale to bol len taky cuc. Potom umyt zuby a uz nic extra.
@fantaghiro21 Do 2 rokov sa este bezne, aj v zahranici, pouzivaju mesiace. Potom je to uz aj pre mna cudne, ked niekto povie, dieta mi ma 28 mesiacov.
Ako pise @yanni tiež som zabudla podotknúť.
Mlieko uz vôbec nemusia mať. Vodu /čaj. Caj moje deti moc v obľube nemajú.
Mlieko dam sem tam s grankom, slabe ale aj to skor ráno. Večer sa snažím nic sladké.
@fantaghiro21 U nas tiez cao nehrozi. A pokial clovek nema pit poriadny caj, len tu zafarbenu vodu, tak to aj tak nema vyznam. Tiez davame vodu od prvych prirkmov. A zvykli si a nevymyslaju. Ani 2 rocna a ani 15 rocny.
@yanni ja si na tie mesiace nemôžem nejak zvyknúť.
Príde mi praktickejsie dietatu povedať ze malo 1 rok, ma 1,5 roka poprípade ma 1 rok a 8 mesiacov ak sa bavíme o nejakom psychomotorickom vývoji, kde je každý mesiac veľké plus...
A m tym čajom, tie sypké granulove nie su ani caj... Aj som rada ze to deti neoblubuju. Za to granka by popili na litre 🙉
@fantaghiro21 Tiež nechápem tie nezmyselné mesiace. Kým si vypočítam, koľko vlastne tomu dieťaťu je 🙄. No katastrofa. Od jedného roka hovorím v rokoch, napríklad má rok a jeden mesiac, rok a dva mesiace, atď.
@janulcek33 Moj ma 20m, veceria okolo 18:00. Spat ide 21:30, predtym este mlieko. Na veceru mavame pecivo/chlebik s maslom/olejom/vyvarom, cestoviny, tarhonu, kasu, tvarohove gulky, kolac, loksu...Ku vsetkemu prikladam ovocie alebo zeleninu (ale tam mam na vyber len uhorka alebo paradajka).
@janulcek33 Môj má dva roky. Mlieko pred spaním samozrejme dávam (Sunar). Spí celú noc bez prebudenia. Večer okolo pol šiestej zje napríklad hrianku s maslom a so šunkou, chlebík vo vajíčku alebo len niečo ľahšie. O siedmej zje krupicovú kašu a pred spaním o ôsmej dva deci Sunaru.
@asia83 tiež sa necítim byt negramotna, sle niekedy musím naozaj prepočítať...
Mne ked sa niekto spýta, koľko ma dcérka rokov, poviem ze mala 2 roky v apríli...🙃
Ak riešim nieci co sa týka psychomotoriky, poviem 2 r a 4 mesiace...
@janulcek33 večera bývala okolo 18,00, v lete 18,30 v tom veku to, čo bolo navarené, prípadne chlieb, syr, šunka, zelenina, mlieko vo fľaši už nie, myslím, že ani fľaša už vtedy nebola
15 mes, večera okolo pol 7 aktuálne fičí na pohankovej kaši nomonal s ovocím (nejak mu nič ine v tom teple nesmakuje) 🤦🏼♀️🤷🏼♀️ mlieko dávam pred spaním cca 180ml okolo pol 8 nie kvôli hladu ale preto lebo ma spojenie mlieko=ideme spinakat. Mlieko (aktualne UM) najbližšie mesiace a kľudne aj roky rusit nechystám.
Večeria medzi 18:00-19:30, podľa toho, aký máme program a koľko a kedy jedol naposledy. Jedáva krupicu, puding, cestoviny, zemiakovú kašu, ryžu, mäso s omáčkou, polievky, ... Pred spaním samozrejme mlieko a v noci ešte 2-krát mlieko. Teraz má obdobie, že jedáva veľmi málo. Tiež bude mať 19 m. No idú mu zuby -4ky aj 3ky.
Ahoj moja dcéra má za dva dni 37 mesiacov. Každý deň sme do večera vonku prídeme medzi šiestou siedmou domov, napapa sa hneď, zje hocičo na čo má ona chuť. Niekedy je to pomazanka s chlebíkom, inokedy šunka a syr na chlebiku, praženicu, párok, polievka z obeda.Pred spaním aj tak ešte vyžaduje mliečko.
Môj má 22 mes a mlieko nedostáva už veľmi dlho. Večera je medzi 18:45 a 19:00, potom rovno do postele. Ľahká večera. Veľa zeleniny, trošku chlebíka
Moje deti majú 51 a 192 mesiačikov , papkáme medzi 18-19 hod, rožteky, chlebíček, masielko, zeleninku, polievočku, cestovinky, čo zostalo z obedíka. Obsah textu je realny jeho štýl ala modrý koník.
moj malicky ma veceru o 20:00 lebo vzdy si pyta este kremi nejaky
Moja bude mat 3r a stale pije mlieko pred spanim😁 ale zas ine mliecne vyrobky slabota takze som rada…a rano mava kakao😅
Vecera medzi 18:00-18:30 mlieko kolo 19:30
Moj ma 1,5roka, o 18:30 ma veceru puding, krupica, kasa, termix, jogurt, placky a mlieko uz nepije vobec o 19 uz spi.
Prisla blba doba, ked si musi niekto zistovat, o kolkej ktore dieta veceria.

@alexandra1990 🤣🤣🤣
@alexandra1990 skapem z teba 😂 sedela som si na rukách, aby som nereagovala na príspevok v ktorom sa píše, že dieťa má o dva dni 37 mesiacov, vlastne mesiačikov 😎
Medzi 17 az 18tou. O 19tej lezia.
@elizabet173 tak za mojích 492 mesiačikov som tu už toho načítala dosť 🤣, keď mám nízky tlak idem sem a viem, že nájdem príspevok, kde 30 mesačnému dieťatku aj s jeho 500 mesiačikovou maminkou idú spoločne zúbky alebo sa koja a ja rozmýšľam ako si maminka ten svoj prsník narve do úst, to musí byr riadna jogínka alebo mat prso až pod pupkom 😁
@asia83
@zuvelyn
@zuzanockamt
@sasitimi17
@hennyinnsbruck
Baby čo vám pijú deti mlieko pred spaním. Umývate zuby po ňom či pred? Bo môj 14 mesačný pije ešte um tesne pred spaním a už je taký oťapený, že sa mi ho nechce zas trepať do kúpeľne. Navyše sa budí na hlad ešte 1-2x v noci a ďalšie mlieko tým zubom tiež moc neprospieva.
@callisia ja umyvam po mlieku kedze zaspava neskor na vode😅 raz za uhorsky rok odkvecne pri mlieku Ale to neriesim.
Ja jej umyvam na gauci skus tak 😊
@hennyinnsbruck no, musím niečo vymyslieť. A práve na posteli som nechcela, nech si spraví z toho zvyk v kúpeľni. Ale tak kým bude mať večer mlieko tak to asi tak spravím. Super, že ti zaspí po vode. Môj je taký hladoš, že po večeri a mlieku sa už okolo pol noci budí na hlad 😮
o 18 varenú večeru na obed väčšinou len polievku máme a na večeru 2.chod

@janulcek33
K téme :včera som vytvorila diskusiu, kde sa chdem tiež rada inšpirovat. Ale nie len pre deti.
Zatial je téma zabudnuta
Mimo témy:nie je ľahšie napísať ze ma dcéra 1,5 roka?