Kedy ste začali dávať dieťaťu pribináčika?
Mám 9 mesačnú dcérku a chcela by som vedieť či jej už môžem dávať pribináčika. Pani doktorka nám hovorila, že až od 10 mesiaca, ale známy mi hovorili, že by som jej ho už mohla dať tak neviem. Ďakujem za rady 🙂
@misicka27 urcite budes rada ked ho neuvidi ani ked pojde skolky🙂 ak si teda mala na mysli stravu v skolke, dovtedy mozme ovplyvnit co dietatku dame potom to uz je horsie...nas chodi do skolky od septembra no nastastie som v jedalnom listku nic taketo nikdy nevidela a ked maju tak je to jogurt, na druhej strane zas nie som nadsena z tych ochutenych mliek na ranajky...vanilkove, karamelove...nikdy som mu nic take nedavala ani nedavam stale ani na kakavko moc nieje, len sem tam a to je asi raz za mesiac🙂
No aby ste sa niektore z toho Brumika nepototo....presne to je ten extrem. A presne preto ani nechodim na tie detske ihriska do hlučikov mamičiek kde kto nema narajbany plny ešus jablk tak je vadny.
Brumika inak velmi nejeme - suche, nechuti...,,práši sa z toho z ust,,.
@sardinka335 vidis a ja prave na ihriskach vidim dobosticky, lizatka, cukricky... a nikto sa tu nejde z Brumika pototo...je to len priklad...
@maminecka2 áno biely jogurt dávam, ale nezje mi ho celý len pár lyžičiek
ahojte zeny, ja som tiež hladala, čo pre deti ak sa jedná o jogurty, lebo som nestatstná z toho ze vsetky, sú plné chémie, a musím vám povedat, ze som nasla ten správny, bez chemických látok, Jogurt ktorý má aj príbeh a ktorý bol vymyslený presne preto, lebo mamička otehotnela, a chcela pre svoje deti niečo co je najlespie a na trhu nic nenasla, tak sa rozhodla ze ona bude práve tá, ktorá začne vyrábat jogurt, bez chemikálii. Volá s Malý gazda, zial v málo obchodoch sa dá kúpit, je vynikajúci, nám njviac chutí jahoda, deti ho milujú, a chutí naozaj inak ako tieto umelé čo nám núkajú. Ja ho kupujem v Bille, tam ho určite majú, vraj majú byt neviem sice odkedy, ale aj v jednotách, tak som zvedava kedy 🙂
@kvietokm Vsak to nevadi, to mu staci. Alebo pripadne pridaj do neho ovocie. Je nejako extremne chudy ze chces nieco navyse?
Pomooooooooooooc!!!!!!!!!! Dufam,se tema.je vymyslena zo srandy. Pribinak sa tu rozobera kazdy mesiac 😉:*):'(:-#X(
@maminecka2 nie priberá tak ako má len kôli tomu som sa pýtala, že jej chcem neako spestriť stravu
@kvietokm Joj, ide jar, bude vacsi vyber zeleniny, ovocia, tak chod touto cestou. Urcite nedavaj este tvaroh v ziadnej forme ked je to len o spestreni stravy. Skusala si uz vsetku moznu zeleninu? Baklazan, patizon, batat, baby spenat, avokado, potom mozno cicer, pohanku, pseno a co ja viem este, a bylinky vsetky mozne popridavat do prikrmu, taka bazalka uplne zmeni jedlo... Uz predavaju dokonca aj melony, ak chces investovat skus radsej toto (ved aj ten blby pribinak stoji skoro 1€!).
A teda inak detom nevadi jednostranna strava, vyhovuje im stereotyp, moj mladsi napr. takmer kazde rano papa chlieb s maslom a je spokojny.
Podľa mňa čistý biely smotanový jogurt môžeš dať, ja kupujem ten Bánovecký, alebo Zvolenský a na Pribináčika má čas, teda ak sa dá, tak toho nekupuj nikdy, je v tom samá želatína, mne samej nechutí, nie že ešte ďeťom to dávať. Ja keď kupujem deťom nejaký miláčik, tak skôr Lipánek od Madety, je tam aspoň smotana a tvaroh a žiadne konzervanty a najlepšie je urobiť doma z tvarohu a smotany.
Ani nejde o ten samotný tvaroh, ale skôr o cukor, čo by podľa mňa dieťa do roka ani nemalo jesť. Cukru je najlepšie sa celkovo vyhnúť čo najdlhšie, pokiaľ sa to dá.
Ahoj, moj syncek ma uz rok a pol a este nikdy nemal pribinacika☺podla mna je to dost zataz na zaludok babatka.ale to je iba moj nazor
@maminecka2 to už je len rada, dávať dovezené melóny, ktoré sú ešte dosť pochybné chuťovo aj výzorovo
ja som davala od 8 mesiacov a ziju🙂 ..
@kvietokm 3.5% biely jogurt mozes davat. pripadne ho zamiesat do popuceneho ovocia
od 12m moze tvaroh, potom mozes robievat domaci pribinacik (tvaroh, slahacka), kde mas pod kontrolou obsah cukru
moj uz teraz obcas basti pribinacika z obchodu, cca od 3r. mam to ale v priblizne tej kategorii jedal ako puding, keksik, zmrzlina
Ahoj,ja som zacala davat az po 1roku
@kvietokm ako ty uznas za vhodne.ako sa vravi cim skor tym lepsie.nebude ti spekulovat ze toto nechcem tamto mi nechuti...Kopu mamiciek to davalo svojim detom a tie deti su tu a zdrave nic im nieje nemaju cukrovku ani nic take. 🙂 ja pri prvom nie este mu to nedam radsej nejaky jogurt a vies co mala som sa na to vykaslat.teraz mi zacina spekulovat a ma len 1,5 roka.Uz mu davam komplet vsetko aj pribinacka papa s nami nevarim mu uz osobitne.Keby bolo druhe tak dostane postupne zaradom vsetko. 🙂 Uz ziadne toto nie,toto nemoze. 🙂
Pribináčik nie! Neviem, prečo sa všade propaguje práve značka "Pribináčik", ako keby to bol top výrobok na trhu. Ak kupujete pribináčika, platíte len za reklamu. Lacnejší je slovenský Tvaroháčik, vyrába ho Nika v Považskej Bystrici. V Kauflande stojí 35 centov. Pozrite si zloženie. Je tam naozajstný cukor a žiadny glukózový lacný sirup ako v pribinákovi. Žiadne farbivá, je tam pravé kakao, žiadne bravčové želatíny, len škrob.
V styroch rokoch, dlho som davala biely jogurt s domacim ovocim. Alebo biele acidko lubila. Je to na tebe, do roka sa nema davat ani cukor ani tvaroh a je len na tebe ci pojdes podla tabuliek a aky mas ty postoj k zdravej vyzive. Su mamicky co davaju detom vsetko od 3-4 mesiacov.

@evittam hm...vidiš červena šošovica ma ani nenapadla...zaujimave. Inšpirácii nikdy nie je dost...