icon

Kedy začať s tuhou stravou pre dieťa?

5. nov 2025

Dobrý deň, hľadám skôr útechu že aj nejaká iná mamička bola v podobnej situácii. Moje 11 mesačné dieťa papa stále mixovany prikrm( viem že to neni ok) kedy vam začali papať kusky? Nemáme problém s chlebom, plackami alebo banánom v pohode to požuje ale nechce mi take kusky zeleniny alebo keď spravím hrudkovejší prikrm. Celkovo mame problémy s jedením a veľa tomu nedá ani čo sa týka mlieka ani príkrmov. 😞

nttnnt
5. nov 2025

@anonym_autor ale ved to nevadi ma len 11, ani moj nevedel dlhsie kusky jest, keby mu dam kus zeleniny v 11m sa mi zadrhne :D realne nepoznam cloveka co by nevedel jest, to si povedz a netrap sa on sa nauci len skusaj dalej

kikusenka1
5. nov 2025

Súhlasím s názorom @nttnnt je to v pohode. Netreba nic siliť

anonym_c9038f
5. nov 2025

Kusky asi az okolo 15 mesiacov, vzdy ho z toho napinalo.

anonym_feab0a
5. nov 2025

@anonym_autor moje jedlo az do 2,5roka mixovana a obcas tvrde. samozrejme aj male kusky jedla. ale ozaj ze kusy, jedla az po 2,5roku. teraz krasne prezuva a nedrhne sa. ale uplne ze do hladka mala mixnute len do roka.mali sme s tym problem, moju napinalo dost. strasne som sa bala ze nikdy nebude normalne jest, ale ze velmi. nastastie sa to upravilo.

autor
5. nov 2025
@anonym_feab0a

@anonym_autor moje jedlo az do 2,5roka mixovana a obcas tvrde. samozrejme aj male kusky jedla. ale ozaj ze kusy, jedla az po 2,5roku. teraz krasne prezuva a nedrhne sa. ale uplne ze do hladka mala mixnute len do roka.mali sme s tym problem, moju napinalo dost. strasne som sa bala ze nikdy nebude normalne jest, ale ze velmi. nastastie sa to upravilo.

@nttnnt
@kikusenka1
@anonym_c9038f
@anonym_feab0a baby tak ste ma velmi potešili. My sme boli u doktorky lebo mame problémy s jedením od mala tak nás poslali na gastro a tam doktorka začala že to máme okamžite zmeniť aby nejedla mixované ale riadne kusky lebo to neexistuje v 11m este mixované jedlo. Tiež ju napína ked zje väčší kus alebo nechám hrudky v prikrme.. ja som šťastná že mi vôbec ten prikrm ked aj mixovany začala jesť pretože doteraz ochutnala 3 lyzicky a viac som do nej nedostala. Tiež mi kázala obmedziť jej mlieko( pije mi denne okolo 600ml) a neponúkat po tom čo nezje prikrm ale nechať hladnú aby pochopila že ma zjesť prikrm.. no mam dosť ozaj z niektorých lekárov pritom mlieko by do roka mala byť hlavná zložka.

anonym_feab0a
5. nov 2025
@anonym_autor

@nttnnt
@kikusenka1
@anonym_c9038f
@anonym_feab0a baby tak ste ma velmi potešili. My sme boli u doktorky lebo mame problémy s jedením od mala tak nás poslali na gastro a tam doktorka začala že to máme okamžite zmeniť aby nejedla mixované ale riadne kusky lebo to neexistuje v 11m este mixované jedlo. Tiež ju napína ked zje väčší kus alebo nechám hrudky v prikrme.. ja som šťastná že mi vôbec ten prikrm ked aj mixovany začala jesť pretože doteraz ochutnala 3 lyzicky a viac som do nej nedostala. Tiež mi kázala obmedziť jej mlieko( pije mi denne okolo 600ml) a neponúkat po tom čo nezje prikrm ale nechať hladnú aby pochopila že ma zjesť prikrm.. no mam dosť ozaj z niektorých lekárov pritom mlieko by do roka mala byť hlavná zložka.

@anonym_autor ako ja som sa bala ze sa zadusi. a zut sa naucila. zase nejedla uplne hladke.

autor
5. nov 2025
@anonym_feab0a

@anonym_autor ako ja som sa bala ze sa zadusi. a zut sa naucila. zase nejedla uplne hladke.

@anonym_feab0a no ja ani som nikdy nevedela mixnuť na hladko jedlo hlavne mäso tam vzdy nieco bolo. Cize trochu hrudky zje ale nie extra veľké ze su tam uz take kusky zeleniny to sa mi zgrcia.

heln
6. nov 2025

@anonym_autor ma zaujem o jedlo, ktore jete vy? skus to trosku inak, do polievky nastruhaj mrkvu, uvar drobnu cestovinu ako pismenka alebo spagety, urob zemiakovu kasu, uvar zemiak v supke olup a skus ponuknut.....