icon

Koľko kravského mlieka dávate dieťaťu?

misko772014
19. jún 2015

kolko ml karvskeho mlieka davate dietatu?

sense
20. jún 2015

My sme boli do 18mes na umelom a potom sme davali asi mesiac bezlaktozove a lotom kravske plnotucne ale nie trvanlive....ma 2 roky a rano vypije 150ml mlieka s kavovou lyzickou ovomaltiny , na obed pred spanim tak isto ale niekedy nevypije a pred spanim 250ml a to tiez niekedy vypije cele inokedy cast anokedy vobec

evittam
20. jún 2015

@pertulik Uplne s tebou suhlasim. U nas tiez len domaca strava a kravske mlieko cca od 1 roku pri obidvoch.
@misko772014 U nas rano 300ml a vecer tiez ale s kasou redsou-aby presla cez cumel alebo zmixujem banan.
@lilimoni Nie vsetko co povie lekar je pravda a nic len pravda,kazde donosene dieta sa narodi uz s normalne vyvinutymi organmi😉.

natalka13
20. jún 2015

Viem ze strava dnes a strava pred 30-40rokmi je velky rozdiel.
My sme na mlieku vyrastlli a neublizilo nam, ale ani UM mlieko nieje take kvalitne ako kedysi a o surovinach na rozne ryzove, mandlove......si nerobim dnes iluzie.

Kedze mne neublizilo kravske mlieko,piju ho aj moje deti. Po odstaveni rano na ranajky, po obede jogurt,na veceru kasu.

miksavk
20. jún 2015

Kravske do 3 rokov urcite nie.mlieko + zahlieňuje .a toto mlieko uz nieje ako niekedy

evittam
20. jún 2015

@miksavk No tak ak ti dieťa zahlieňuje tak áno. Moje deti pijú kravské mlieko a nič im nie je a sú zdravé a spokojné. A práve, že do tých 3 rokov potrebujú mlieko - max. do 6 potom je to už vlastne len "mýtus", že treba piť mlieko nakoľko je zdravé, ale každý nech sa zariadi podľa seba.

miksavk
20. jún 2015

Jasne.ja len tvrdim ze do do 3 urcite kravske nedam.samozrejme UM mlieko pije.ja osobne mlieko tiez nepijem a nechyba mi.

lilimoni
20. jún 2015

@evittam tak tu by uz aj rezne v tekutej forme od narodenia mohli 😉

evittam
20. jún 2015

@lilimoni Neviem, co maju spolocne 'tekute rezne' s vyvinom organov. Sme cicavce a je prirodzene,ze ciciame mlieko v prvych mesiacoch,ci uz materske al.ine. To vsak neznamena,ze sa narodime s nevyvinutymi organmi.😉

marcela2015
20. jún 2015

Ahoj,malu som kojila 13mesiacov,potom som presla na kravskezozaciatku som riedila50:50,potom uz len ciste mlieko teras ma mala 17mesiacov a vipije mi 1,5litra...pije vnoci 180ml naras ties Naobed ked ide spat...Zozaciatku som aj prevarala no teras jej davam neprevarene z chladnicky...samozrejme izbovu teplotu...chuti jej je zdrava..popri tom krupicu a,jogurt...syr...gulicky v mlieku...a normalnu pestru stravu..vsetko z mierou...

lukukuk
20. jún 2015

Ziadne a ani nikdy nebudem davat.

marcela2015
20. jún 2015

@lukukuk A jogurt?maslo?smotanu?sak to je kravske mlieko!!!

lukukuk
20. jún 2015

@marcela2015 maslo smotanu nepouzivame ani my.. jogurt veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi veeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi malo🙂

jalimag
20. jún 2015

Pit kravske mlieko nie je zdrave, lebo zahlienuje, pokryva crevo vrstvou hlienu a tym stazuje vstrebavanie zivin z potravy. Okrem toho odobera z tela vapnik (aj ked tomu asi nebudete verit a budete tvrdit opak). Sme ludia, tak by sme mali pit ludske mlieko - do urciteho veku samozrejme. Kravy nech piju kravske mlieko. Aspon ja tomu tak rozumiem.

jalimag
20. jún 2015

@evittam tak prave do tych troch rokov by bolo dobre ich kojit. Aby mali mlieko - vhodne pre svoj druh.

lusi24
20. jún 2015

dievčence trošku menej polemizovať. kravske mlieko je zdravé mliečko.. ja a moji surodenci sme boli na nom vychovaní a nikdy nám nič nebolo žiadne zdravotné problémi nikto nemal... a keby som brala čo všetko by sa nemalo.chuda dieťa by bolo hladné... a predstavte si doktorka malej kravské mlieko schválila.. a nebol s tým problém a predstavte si ked som jej povedala že ho malej riedim z vodou.. mi dala otázu a prečo to robím.že jej mám dať neriedené... tak o čom to je.. 🙂

lusi24
20. jún 2015

@jalimag moja drahá v kravskom je dosť vápniku.. a neodoberá ale sa hovorí dlhé roky že kravské mlieko je dobre na kosti.. že obsahuje dosť vápnika.. takže ?

zeytin
20. jún 2015

Baby, akože nemôžem to ani čítať... čo je teraz také, aké bolo kedysi? Kedysi sme síce jedli mäsko možno len 1-2 krát do týždňa, ale bolo chutné a zdravé. Teraz plné anabolík. A podobne je to zo všetkým. Potraviny vrátane pšenice sú geneticky modifikované... ale to teraz nebudeme nič jesť? Ani v "bio" kvalite nie je žiadna záruka. Snažme sa dať deťom to najlepšie, každá podľa seba a tiež aj podľa svojich možností. Nie každá mamina je finančne na tom tak dobre, že môže dávať do 3 rokov UM, ktoré je drahé a bezlaktózové ešte drahšie. A kojenie do 3 rokov? Mne by to už v takom veku dieťaťa prekážalo a deti sú potom príliš závislé od mamy. Podľa mňa s mierou nič neškodí. Kojila som do 1 roku, UM nechceli, začala som dávať acidofilné mlieko a neskôr obyčajné kravské a tiež aj jogurty. Sú rôzne teórie o škodlivosti potravín, rôzne štúdie hovoria a rôznych výsledkoch. Použime niekedy vlastný rozum. Inštinkt matky je veľmi silný a určite vám dobre poradí, čo je pre vaše dieťa dobré a čo nie 🙂

sam2
20. jún 2015

Ja som chcela davat UM do dvoch rokov. Maly mi ho zacal odmietat (cca ked mal 16m). Zmenila som znacku, nepomohlo. Tak sme na kravskom. Najprv kupovane z druzstva cerstve od kraviciek, teraz uz plnotucne z obchodu...a vypije pred spanim cca 250 a v noci tak 150 ml...niekedy si vypyta aj rano, ale to si len cucne cca 50-100 ml ..... mame 22m 😉

jalimag
20. jún 2015

@lusi24 presne to som cakala, ze niekto napise. Ale napriek tomu, ze som tvoja draha, nemas pravdu. Kravske mlieko sice vapnik obsahuje, ale paradoxne nase kosti ODVAPNUJE. Nastuduj si o tom nieco.

jalimag
20. jún 2015

@lusi24 a vies co sa este hovori - ze tisickrat opakovana loz sa stane pravdou. Co by robili druzstevnici a mliekarne, keby sme do seba neliali mlieko na litre? Uz sa do mna nepustaj prosim ta, vyjadrila som len svoj nazor. Davaj svojmu dietatu tolko kravskeho mlieka, kolko chce.

lusi24
20. jún 2015

Ty vieš viac o mlieku ako ja dievca z dediny

jalimag
20. jún 2015

@lusi24 asi viac citam...

lusi24
20. jún 2015

Tak sa treba skôr držať praxe ako teórie bo napísať sa da barz co. No realita je to čo je

natalka13
21. jún 2015

ved daj link na clanky o tvojich tvrdeniach. Rady si precitame. Hlavne nazov tej zlozky mlieka,ktora odvapnuje organizmus.
@jalimag

jalimag
21. jún 2015

@natalka13 natalka, najdi si sama, ak ta to naozaj zaujima. Urcite vies pracovat s Googlom. Ja ti tu dam 10 linkov a ty mi ich otrepes o hlavu, ze to si niekto vymyslel. Naco by som to robila? Mam kopu inej roboty s detmi.
@lusi24 poprosila som ta, aby si sa do mna nenavazala za moj nazor. Mas problem s citanim ci s porozumenim textu? Prosim ta, drz sa praxe a pi vela kravskeho mliela, lebo je velmi, velmi zdrave. Ja si idem urobit domace mandlove mlieko, mnam.
Ste neskutocne protivne, baby.

lusi24
21. jún 2015

@jalimag ináč jednu vetu ti pviem mliekoo od mlieka je rozdiel aj ked je od krav tak ako može niekto robiť štatistiku 😀 😀 😀 😀

natalka13
21. jún 2015

@jalimag prepac,ale preco nas urazas? Nepotrebujem clanok, len nazov tej zlozky mlieka ktora zapricinuje odvapnovanie, ked ju vies, mas problem ju napisat? nepotrebujeme 10 clankov.
Mandlove mlieko neexistuje. Mozno tak napoj,ale nie mlieko. 😉

jalimag
21. jún 2015

@natalka13 vidim, ze sa rada hadas. Tu na modrom koniku mas na to skvelu prilezitost. Ale najdi si na hadanie niekoho ineho, ja nie som z tych hadavych. Mozes sa hadat napriklad s lusi24, zda sa, ze sa tiez rada hada. Prajem ti pekny den.

gabrielita1610
21. jún 2015

@jalimag ahoj ...teraz to nemyslim ironicky ,ako robievas to mandlove mlieko domace? to je nejaka zmes co zalejes vodou ,ci ako? ja som jednoznacne zas mlieko a nebudem sa s nikym hadat ci je dobre a ci zle ,nech kazdy robi podla svojho uvazenia ,len podotykam ,ze neviem cim by krmili volakedy matky svoje deti ,ked by mlieko odvapnovalo kosti.......myslim ,ze ani lekari sa nevedia zhodnut na jednoznacnej odpovedi a dnes ked je vsade sama chemia a nic co nieje doma upestovane ,ci vychovane nieje takej kvality a vyrobcovia mozu aj neviem co napisat na etiketu , preto ak dietatu mliecko chuti a nema ziadny problem urcite by som mlieko ,jogurty a mliecne vyrobky nevynechala zo stravy samozrejme take , ktore k danemu veku mozu ....svoje deti som obe kojila 3r ,cize UM som ani nekupovala,ale od 1r normalne mlieko pili a pradu povediac ,neviem si predstavit kupovat tri roky tak drahe UM.nie kazda si to moze dovolit

jalimag
21. jún 2015

@gabrielita1610 ale kdeze zo zmesi. Vecer namocim mandle, rano osupem (ale nie je to nutne), dam do mixera, zalejem filtrovanou vodou, zmixujem nahladko, hotovo. Vynikajuci zdroj vapnika.