Koľko mliečnej dávky denne pre ročné dieťa?

alubinka
28. apr 2011

Chcela by som odstavit dcerku od kojenia (dufam ze teraz nebudete davat poucky ake dobre je mm aj po roku a bla.. je to moje rozhodnutie tak ho prosim respektujte) no odmieta mi kravske mlieko. nechcem jej davat umele a tak som rozmyslala nad alternativou ze mlieko nahradim jogurtami, ochutenou kasou, resp. "griskou".. len by som potrebovala vediet kolko asi toho denne potrebuje spapat? napr. jeden jogurt a mliecna kasa na veceru staci ako "denna mliecna davka" ? a cim este mozem mlieko nahradit? maslo? smotana do varenia? dakujem za rady

beruska.zuzanka
28. apr 2011

@alubinka len tak zo zaujímavosti, že prečo jej nechceš dávať UM, je to tvoja vec, len ma to zaujíma->IP 😉

po prvom rôčku cca 0,5litra mliečka by malo mať dieťatko, naša malá vypije na raňajky cca 250, na večeru rovnako a ešte máva jogurt, alebo kašu, alebo syr, alebo iné mliečne jedlo... 😉

zlatka10
28. apr 2011

Vidím sa teraz v tebe, mala som presne tento problém. Akonáhle som prestala kojiť, môj syn odmietol fľašu, umelé aj kravské mlieko, nevedela som, čo robiť. Kojila som ho vyše roka (síce od roka len ráno a občas večer), ale akonáhle sám začal odmietať kojenie, mali sme problém. Fľašu odmietol, nevedel z nej piť (nikdy nemal ani cumlík), UM mu nechutilo ani lyžičkou a kravské mlieko tiež nie. Pýtala som sa na to našej Dr., povedala, že to nie je je problém, ak dieťa berie vápnik z iných potravín a neodmieta napr. jogurt, miláčik, masielko, kašičky alebo niektoré druhy syrov. A skutočne mala pravdu, hoci sa odvtedy malý mliečka nedotkol (a nemá ho rád podnes, ani ako kakao, dokonca neznáša sladkú smotanu ani šľahačku). Chvalabohu, je zdravý a v poriadku, dúfam, že to tak bude aj naďalej a vitamíny a kalcium bude brať z iných potravín a mlieko mu chýbať nebude (ináč - ja ho tiež nemusím 🙂).

stvura
29. apr 2011

Malo by to byt 300ml mlieka na dietatko...kludne nahrad mliecnymi vyrobkami, dieta nemusi nutne pit mlieko ak ho odmieta. Najlepsie su smotanove plnotucne jogurty, acidofilne mlieko, zakysane vyrobky, smotana na varenie, syrecky a podobne. Ak odmietne i to, nahradit vapnik inou formou ktora ti vyhovuje.

peepka
29. apr 2011

500ml mlieka +mliecne vyrobky..takze si tokazdy podeli ako chce. ti co koja riesit nastastie nemusia, ti co nie, tak potom zalezi od baba, niektori nevypiju vela ale ak mamicka dava vela syru a jogurtov tak no problemo 🙂 tiez mak obsahuje strasne vela kalcia!

akoze v tych 500ml uz ratam aj ml.vyrobky

daniella_vivien
28. nov 2011

na Aptamil (Nutrilon) co malej davam sa pise ze denna davka je 300ml ona vsak vypije okolo 500ml