Koľko mlieka pijú vaši 2-3 roční drobci?

lili777
7. nov 2011

Chcem sa vás opýtať, lebo tento môj je mliečny maniak. Ráno vypije cca 270 ml mlieka, večer kašu, cez deň jogurt a ešte poobede odo mňa pýta kakao. Neviem či to nie je moc.

xlucia
7. nov 2011

@lili777 nie je to moc. moj zje bezne aj dva mliecne produkty. mlieko rano, olovrant, aj po veceri. polievky byvaju dost casto mliekove... v jan. bude mat tri roky

janka0007
7. nov 2011

aj moja vypije min.tri flase mlieka k tomu jogurt a puding..nemyslim ze to je zle..ma dva roky aj 4 mesiace.

janka_pn
7. nov 2011

denne bezne jogurt, rano i vecer 250ml mlieka. teraz ma k tomu i v skolke na desiatu vzdy dake kakao a plus minus vzdy daky kasa, mliecna polievka, syr.... no ako kedy 😉

anjelicek26
7. nov 2011

No mne to prijde dost, Saska sa do 2,5 roku kojila - rozumej rano a v noci - a odvtedy uz mlieko nepije ziadne, nevidim dovod, uz je velka a ani teliatko nie je.

andrejka1974
7. nov 2011

urcite nie moja 3 rocna dcerka cez den vypije poobede 180 ml mlieka a vecer tiez 180ml mlieka a niekedy aj v noci a cez den zje aj tri jogurty

anjelicek26
7. nov 2011

@andrejka1974 - a myslis, ze jej tolko zivocisnych bielkovin robi dobre na pecen a oblicky 😕 😕 😕 Mam niekedy pocit, ze ludia nerozmyslaju, ze vsetkeho vela skodi a toto JE vela co davas malej 😕

anjelicek26
7. nov 2011

Jeden 180ml jogurt je ako 250ml mlieka x 3 kusy mas 750ml + 360ml mlieka = 1110ml a tipujem, ze aj maslo ma na chlebiku, aj syr spapa. Rocne dieta ma pit cca. 500ml mlieka A mliecnych vyrobkov denne, teda mliecnej davky, po dvoch rokoch sa tato davka znizuje na cca. 300ml mlieka a mliecnej davky denne - co je JEDEN jogurt a to maslo na chlebiku alebo to ranne a vecerne mliecko po 150ml. Ale nie viac!

andrejka1974
7. nov 2011

@anjelicek26 ona pije este nutrilon ar ked si ho pyta tak jej ho dam urcite jej to neuskodi 🙂 🙂

traktor
7. nov 2011

nas Maťko je uz vsetko, ale rano musi zacat mliekom, mlieko pije skoro po kazdom jedle / spapa komplet obed/, medzitym papa chlebik s niecim,ovocie...vecer tiez konci mliekom..cize za den len on vypije 2 skatule mlieka + papa jogurt, syr..ja na tom nevidim nic zle, sam si to mlieko ziada, vyberie s chladnicky..tak preco mu ho nedat, ked ho ľúbi..

hoogy
7. nov 2011

@lili777 nie je to moc 🙂 moj maly vypije len za doobedie pol litra. hned rano este v posteli vypij 250ml. potom pri ranajkach zapije chlebik salkou mlieka. po obede pred spanim vypije zase flasu a vecer predspanim krupicu. plus zje aspon jeden jogurt denne. a popri tom mi jedava uz aj normalne veci do teraz to bol problem.

anjelicek26
7. nov 2011

@andrejka1974 - no ked myslis, ja to vidim trochu inak, ale je to tvoja dcerka. Zivocisne bielkoviny su proste zataz na organizmus, su potrebne, ale nesmie sa to s nimi prehanat. A vy mate tej mliecnej davky tolko, co ma mat kojenec pred ukoncenym prvym rokom zivota.

m.i.r.i
7. nov 2011

moj vypije 2x po 250 ml mliecka, rano aj vecer.(UM, nie ciste kravske).+ 1 jogurt a rano ma takmer vzdy nejaky druh syra na ranajky..a nemyslim ani nahodou, ze je to vela..pocujem to tu prvykrat sa nad tym zamyslat..ja mu budem rada davat mliecko tak dlho ako ho bude chciet..je pravda, ze vsetkeho vela skodi, ale v tomto toho vela nevidim a urcite mu to prospeje..urcite lepsie ako keby som sa trapila, ze mi cele dni pojeda len sladkosti..tie by mu teda urcite nedali nic..takze ja si myslim, ze to neries..

trinka
7. nov 2011

nasa mala pije kakao v noci jednu flašu, jednu poobede ked vstane a cez den je ešte aj jogurt, syrik a masielko. Kým to dieťaťu nerobí nejaký problem- alergia, hnačky, zapekačky... tak v tom nevidím problém...

hoogy
7. nov 2011

@anjelicek26 mne sa zase nezda spravne ze tvoja dcera nepije ziadne mlieko. a ten nazor s teliatkom...... 🤐

anjelicek26
7. nov 2011

@m.i.r.i - toto vyznieva, ako keby dieta, co nedostava tolko mlieka pchalo do seba len sladkosti 😕 K normalnej vyvazenej strave mlieko rozhodne netreba! Nie po idealnej dobe dojcenia - cca. 2.5-3roky. A tym,ze netreba, myslim vobec! Dcerka mlieko nepije ani hlt odkedy sme sa prestali kojit a je zdravucka - chora nebola nikdy - krvne testy jej vysli na vybornu!

@hoogy - papa jogurty, masielko, syr. Ale mlieko nepije. Nie je teliatko a za tym si stojim, ako podla teba pre koho je urcene mlieko, co vyjde z kravskeho vemienka? Teliatku! Spravne a to moje dieta nie je.

alca85
7. nov 2011

@lili777 no tak moja ráno okolo 260ml, na obedný spánok okolo 180ml a večer vypije zas 2 plné
fľaše 😀 ... a cez deň nejaký ten termix ešte ...tá moja by bola najradšej len na mlieku celý deň 😒

hoogy
7. nov 2011

@anjelicek26 dobre tak potom nejedz ani jogurty, maslo syry lebo su to veci vyrobene z mlieka ktore je pre teliatka.a este ani vajicka by si nemala lebo sliepka z nich chce mat kuriatka a nie su urcena na tvoju konzumaciu

sorciera24
7. nov 2011

@lili777 moj pije tolko mlieka zhruba ako tvoj...takze je to asi ok 😉

lenka0283
7. nov 2011

ze teliatko...tak ja som potom asi krava ked mam mlieko a kojim malu :D

alca85
7. nov 2011

@anjelicek26 no neviem,, trošku asi preháňaš...prečítaj si koľko vypije moja a padneš zo stoličky....ja jej zakazovať nebudem, keď si ho pýta...

alca85
7. nov 2011

@lenka0283 tak teraz sa tu smejéééém 😀 😀

traktor
7. nov 2011

na mojom nepozorujem , ze je teliatko 😅 ..je to krasny, zdravy chlapec, nie je chorlavy, krasne prospieva, nema problem zo stolicou, ma krasne zdrave zubky....mlieko ľubi..nevidim problem..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
7. nov 2011

@lenka0283 - to je hodne hlupa odpoved moja 😅 situacia krava/tela je ako ovca/jahna ci macka/maca alebo BABATKO/MAMINA.

Ze krava. You made my day!

lenka0283
7. nov 2011

@anjelicek26 sak dobre :D

m.i.r.i
7. nov 2011

@anjelicek26 prepac ak to tak vyznelo, nemyslela som to tak, ze deti co nepiju mlieko, jedia sladkosti..myslela som len to, ze sa nebudem vobec zamyslat nad tym, ze mojmu dietatu skodi to, ze pije mlieko. ze by som asi viac riesila, ak by jeho stravou boli napriklad sladkosti...ale mlieko? No neviem, v tomto s tebou nesuhlasim...
Ono deticky su rozne. Su take co nechcu papat trebars maso, a to uz odmalicka a mamicky su z toho nestastne ale pridu na odber krvi a dietatku nie je vobec nic a asi mu to maso nechyba..ine papaju masko stale a maju nedostatok zeleza...moja kamaratka pravidelne upravuje malemu (3r) jedalnicek podla poslednych vysledkov krvi ked idu k lekarke, lebo vzdy jej povie, ze teraz ma malo vapnika, potom malo zeleza, potom malo sacharidov..ale maly ma uz zjavne od narodenia gastro problemy...neda sa to zovseobecnit a to ze tvoja dcerka je zdrava je super, aj moj maly je zatial zdravy a nebudem riesit to, ci jedol MM, ci UM, ci kravske a ako dlho a kolko...no nic, proste v tomto sa nezhodneme....kazdy si robi po svojom a ked tebe vyhovuje, ze tvoja dcerka mliecko nepije, tak fajn..ale ja dufam, ze ten moj ho bude pit cim dlhsie ( a nebude po mne, lebo ja som veru na mlieko nebola nikdy)🙂

katka1981
7. nov 2011

@lili777, deti v tomto veku by mali vypit minimalne 500 ml (nemusi to byt len cisto mlieko), nikde som necitala, ze je nejake obmedzenie. Kamoskine deti vypiju denne liter mlieka, kazde dieta ma inu potrebu, pokial mas obavy, porad sa pediatrickou, ale podla mna to obmedzovat netreba.

zuzana581
7. nov 2011

@lili777 No ja by som bola aj rada, ak by môj malý jedol (pil) mliečne výrobky. Ja mám zasa opačný problém, lebo môj syn pred druhým rokom prestal piť UM a to ho pil iba raz denne aj to len 100ml a odvtedy je problém do neho niečo natlačiť. Občas keď vidí staršiu sestru piť actimel, tak chce, guličky s mliekom, alebo jogurt, ale to skôr nezje ako zje 🙂 Teraz začal odmietať aj mäso, tak neviem neviem. Budem sa musieť poradiť s lekárkou. Podla mňa keď mu chutí, tak prečo nie? Len nech to nie je na úkor zasa iných potravín.

andrejka1974
7. nov 2011

@anjelicek26 asi sme sa nepochopili no moja dcerka uz ma 3 roky

anjelicek26
7. nov 2011

@m.i.r.i - tvoj maly je este malicky, mozno tiez zmenis nazor, ked bude mat tiez tych 2,5 - 3 rocky ;) Ja malej tiez upravujem jedalnicek, aby jej nic nechybalo, cucoriedky na zelezo, mak na vapnik, vyvazena zdrava strava a uplne to staci, proste nie je kojenec - tym padom nepotrebuje materske/alebo nahradu materskeho UM alebo kravske mlieko. Pre mna je to proste logicky vyvoj.

Na Slovensku je niekolkonasobne vyssi vyskyt osteoporozy ako v iych krajinach, no preco asi. O chorobach hornych dychacich ciest u deti v predskolskom veku sa uz radsej ani nevyjadrujem.

Ale tak vravim, zi a nechaj zit - kazdy nech pije mlieko podla seba. Ja vidim, ze to ide aj bez na vlastnych - zdravych - detoch.

Ono zdravie zakladame detom dnes, vysledky budu jasne v buducnosti, ja to chcem spravit najlepsie ako viem. Ono casto maminy, co hlasaju, ake je mlieko zdrave zabudaju si o nom vobec nieco precitat 😖