Koľko mlieka pijú vaši 2-3 roční drobci?
Chcem sa vás opýtať, lebo tento môj je mliečny maniak. Ráno vypije cca 270 ml mlieka, večer kašu, cez deň jogurt a ešte poobede odo mňa pýta kakao. Neviem či to nie je moc.
@janka_pn V tom tématu o vegetariánských dětech je toto http://www.mcmacko.szm.com/clanky/vyziprax.pdf hned nahoře máš návod na přípravu obilného (rýžového) mléka 😉
marek vypije denne cca 750ml mlieka- kravske plnotune, jogurty nema rad a ani mliecne polievky
@anjelicek26,@bubelko,@anitab , ani neviem preco som z toho nestastna, smozrejme som si presla jedla kt.obsahuju vapnik, tak ako som vyssie pisala, stale jogurty, pudingy, dost casto syr aj makky aj tvrdy, aj soja ...tym sa mu to snazim vynahradit...skor by som povedala tie reci z okolia, dieta by malo pit mlieko, zaspavat s flasou mlieka alebo vypit pohar mlieka pred spanim..ved staci kuk 🙂 telku a vsade to iste..a to nehovorim o starych rodicov a ich poucovaniu...
no najma pre spanok, zle spime, stale sa budime a vraj mliecko pred spanim pomaha, tak aj preto ho stale skusam, ( ale to uz patri do inej temy ) 😉
@janka_pn - len sa potom nezlakni, kakanie po sojovom mlieku straasne smrdi, my sme prvy raz skoro usli z izby 😅 😅 😅 Dnes sa na tom smejeme 😅
@anulienka166 - kasli na zvysok rodiny a riad sa vlastnym nazorom resp. tym co syncek ma ci nema rad. Sama vidis, ze je zdravucky a ze mu nic nechyba. Rodinu mozes mat niekde, odkyvaj im to a rob si po svojom, nestoji to za dohadovanie sa. Keby ja mam nasim stale nieco vysvetlovat, tak by ma to asi tiez nebavilo 😖 Nastastie su 1300 km daleko 😝
viem stale si to hovorim ale momentalne som s nimi v jednej domacnosti 😒 ale ten mesiac, dva to tiez vydrzim potom odchadzame do zahranicia 🙂
@anjelicek26 dik za varovanie 😀 😝 😝 😝 😅
U nas sa kravske mlieko bezne nepije, kupujem ho len do kavy, cize liter nam vydrzi niekolko dni. Jaj a este do palaciniek ho davam, raz za cas.
Denne jeme syry, parkrat do tyzdna jogurty, tvaroh,smotanu. Ja nevidim dovod davat detom vela mliecnych vyrobkov, potom neostava priestor na ine, zdravsie veci - ovocie, zeleninu, strukoviny, orechy.
K obilnym mliekam - mladsia jeden cas fungovala na ryzovom mlieku, ale uz si celkom odvykla. Myslim si, ze tie obilne mlieka su ok, ked clovek ma potrebu nahradzat kravske, ale u nas v rodine sa mlieko pije skor vynimocne takze nie je potreba ho nahradzat, nejak k tomu ani nepride.
A teda mlieko pijeme napr. ked mame priamo od kravy, cize ja tiez nie som striktne proti mlieku, len sa mi zda zbytocne ladovat do deti tolko kravskeho mlieka. Ja beriem mlieko ako pochutinu, ktoru konzumujeme hlavne preto, ze nam chuti. 😉
@anulienka166 aj ja si obcas vypocujem reci od svokry "jezisi, on (nas 3rocny syn) nepije mlieko? kriste a to preco? " asi takto nejako a uz mu chysta flasu 😀 no on to ani moc nechce pit, takze sa dalej svokra nedostane 😎
baby na margo makky syrov alias tavenych syrov - pise sa, ze obsahuju vapnik, to vyvracat nejdem, ibaze obsahuju aj kopu dalsich latok, kt ten benefit vapnika uplne zabiju...pre deti je tam prilis vela soli, E-cka, kt sposobuju tazskoti zaludka nie len detom ale aj dospelym, pripadne aj plesne 😒 tie vedlajsie nechcene ucinky prebijaju vyhody tavenych jednoznacne!

@janka_pn U nás s mlékem není problém, jen když už jsou tu takové diskuse, tak proč nezkusit i něco jiného 🙂