icon

Kupované príkrmy

12. dec 2022

Môžem prí zavádzaní novej potraviny použiť hotové prikrmy? Myslím napr keď momentálne nie je sezóna jahôd ze by som kúpila už hotový prikrm ktorý jahody obsahuje ....a tiež by ma zaujímalo konkrétne jahody kedy ste zavádzali ďakujem

Strana
z2
dada13288
14. jan 2023

@radussska999 mne sa zda, ze na tom je spotrebovat do 48 hod. To vide presne na 3 davky.. ale ja som sa snazila stale do 24 hod spotrebovat.

stanulienkat
14. jan 2023

@veronika3110 vieš nerátam sa za biomatku, ale snažila som sa urobiť všetko najlepšie a najčerstvejšie, nebola som lenivá urobiť pre svoje dieťa čerstvé jedlo. Biomatky ti pripadajú vtipné, pretože nevedia, že už existujú aj "bio" výrobky. Tak aby si bola v obraze, označenie BIO výrobok môže mať aj taký, co obsahuje pesticídy, ale len do určitej hladiny. Takže to vôbec neznamená, že je to naozaj ekologicky čisté a bez všetkých sajrajtov, čo sa tam môžu vyskytovať. To znamená, že bio môže byť aj ovocie, ktoré takto nie je označené a má rovnaký obsah pesticídov v sebe. Len bohužiaľ niekto nevyužil marketing pri označení bio. Takže to, čo si ty myslíš, že je bio ani vôbec nemusí byť. Je to úplne obyčajná a priemerná zelenina a ovocie. Autorka-jahody by som naozaj nedávala mimo sezóny, ktoré precestovali pol sveta je to alergén.

aliennka
14. jan 2023

@lenkadenisa presne

pajdab
14. jan 2023

Dala by som urcite radsej kupovanu vyzivu ako burginove tvrde biele jahody z obchodu... Ved X vyziv obsahuju len ovocie bez cukru a inych pridavkov... Nie je to "bordel", pokial sa nebavime vyslovene o najlacnejsich kadejakych hello a pod....

euka210
14. jan 2023

Jahody po roku.
Moze byt vyziva, ale tam je casto cukor, takze take som malemu zacinajucemu s prikrami napr. 7.mes ani nedavala. Neskor ano, ci na cesty.
Ovocie byva aj mrazene, tak mozno take najst.
Ale ja som vzdy pockala na nase domace, alebo potom uz v tej vyzive.

rachelkk
14. jan 2023

Ja som odchovaná iba na sklenickach . Moja mama sa stým rada chváli 🤣🤣🤣

aliennka
14. jan 2023

@rachelkk Ja dávam dieťaťu všetko čo mu chutí,vždy mal prístup k sladkostiam,a nezje skoro nič sladké,sem tam možno raz za týždeň,a keď vidím tie deti, čo mamičky neskutočne dbajú na to aby ich deti nejedli nezdravé cukry,tak sa až trasú keď vidia sladkosť 🙈a zjedli by toho aj za tonu...tak ale každá si robí ako uzná za vhodné.Nech žije internet a bio rady🤣🤣🤣

aliennka
14. jan 2023

@rachelkk a naozaj klobúk dole pred každým,kto si myslí,že keď je napísané niekde bio tak je to bio😉😉😉

rachelkk
14. jan 2023

@aliennka detto . Všetko čo im chutí . Sladkosti ale pomenej lebo potom sú až moc hyperaktívne 🤣

aliennka
14. jan 2023

@rachelkk 🤣🤣🤣u nás to je úplne jedno,on asi ťahá tú hyperaktivitu aj zo vzduchu

aliennka
14. jan 2023

@rachelkk A hlavne som nikdy neštudovala na nete, v ktorom mesiaci a čo pridávať...sa robí teraz z toho taká veda🙈a keď mal malý asi 8 mesiacov,tak sa ma jedna spýtala vystrašene,že či už dávam lepok...a ja že nieeee, to je iba rožok 🥐🤣🤣🤣

foxyfox
15. jan 2023

My sme mali mimo sezóny jahody z obchodu a mal po nich vyrážky a alergolog má zvozil, že či mi rastu jahody v záhrade v zime 🤭 keď si nezakladas na imunologickom okne tak na to kašli. Kúpiš potom keď budú u nás

domak2
15. jan 2023

@foxyfox tak ja mam napríklad na domáce paradajky väčšiu sensitivitu ako na tie vody v kozke z obchodu, tie mi nevadia. Rovnako môj dedo nemohol jest lesné jahody, zo záhrady a obchodu mu nevadili. Alergie sú kadejake

Strana
z2