Môj 7 mesačný syn nechce čaj a ani vodu

michaelabuzova
18. okt 2021

Ahojte moj 7 mesačny syn nechce čajik a ani dojčensku vodu.

denden77
18. okt 2021

@michaelabuzova skus do vody priliat trosku ovocnej stavy 😊

nikpa
18. okt 2021

@michaelabuzova žiadne sladené čaje ani nič sladké by som nepridávala, je to dobra cesta k pokazenym zubom keďže potom budeš už ťažko učiť len na vodu. Skús po lyžičkách alebo pomaly striekačkou, my sme tiež tak začínali. Malý nechcel nič iné tekuté okrem mlieka.

annm81
18. okt 2021

@michaelabuzova Pri kúpaní mu daj do vane plastový pohárik - bez sosáku. Nechaj ho, nech sa s nim hrá, občas mu ponúkni aby sa z neho napil. Len daj pozor nech si sám nelogne mydlovej vody 🙂 Občasným odpitím si pri hre, si na chuť vody zvykne. Ak je navyše zvyknutý piť mlieko z fľaše, bude ochotnejší prijať novú chuť, ak sa mu ponúkne úplne iným spôsobom. Ako bonus sa skoro naučí piť z pohára.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
18. okt 2021

@michaelabuzova Syn aj dcéra to mali rovnako. Nič okrem mlieka. Dr mi povedala ze mam robiť teda riedke mlieko. Ak máš dieťa na UM, tak namiesto 3 UM lyziciek na 100ml vody, dávaj stále iba 2UM lyžice. Takto celý deň a bude mať dosť vody. Len ti viac trochu toho vypije celkovo "mlieka", kvôli tomu ze je riedke. 🙂

Ak dojčíš, tak skus to isté len možno dva tri krát denne s troškou UM s veľa vodou. Aby dieťaťu to pripomínalo mlieko. Ja používam Hami, je dosť sladké chuťovo (ma dosť laktózy), deti ho chcú.

saxana000
18. okt 2021

Ak dojcis nechyba mu to skusaj pomalicky ked zaradite pecivo klidne par kvapiek z lyzicky alebo striekacky musi si zvyknut na tu chit.idealne su tie sosakive hrnceky potopa vsade ale skusaju ochutnavaju a tak sa ucia

andreatytler
19. okt 2021

@michaelabuzova Toto je velmi bezne a nic vazne.
Caj nedavaj. Nie je to nic dobre. Treba nukat vodu aj 20x za den... da si len jeden dusok ale ak to bude 20x, tak nieco vypije.
Treba skusat rozne sposoby, stamprlik, detky poharis s cucakom, slamkou, nukat zo svojho pohara a pit na striedacku. Pouzivat strikacku a striekat vodu po duskoch do licka. Ns ysn velmi rad pil z vrchnacika... aj detske riadiky su popularne. Nukat pred jedlo, pocas jedla a a j po jedle. U nas velmi rad il pocas jedla. U nas najlepsie zabrala flasa.
Ale trvalo to od 6 do 20 mesiaca. Ak stale pije dost mliecka a nie su tropicke horucavy, netreba sa trapit.