icon

Môj syn nechce papať

manapa
6. feb 2017

ahojte mamicky...pisem sem aby som si vypocula nazor aj vas ostatných mamiciek..moj syn ma 2 roky a nechce mi velmi jest...ak papa napr.polievku tak zje par liziciek a staci mu a takto to je asi s kazdym jedlom...ale co sa tyka kakaa tak to dokaze vypit aj 5x na den...a po zdravotnej stranke je uplne v poriadku....myslite si,ze je to normalne,ze tak malo papka...

pribinak
6. feb 2017

Ked si naleje brusko sladkým kakaom, tak uz jesť velmi fakt nebude
Tak obmedz kakao a uvidis

alex49
6. feb 2017

treba dávať kakao iba za odmenu, ak zješ večeru/polievku/5 zemiakov dostaneš kakao

moni244
6. feb 2017

A co tak zrusit kakao? To ta nenapadlo?

zarrinka
6. feb 2017

@manapa Ahoj, moj syn ma 5 rokov a tiez riesime, ze nechce jest. Uz ani kakao na veceru, uplne prestal jest maso, polievku iba,kuraciu a ryzu ci kasu. Na veceru chlebik s maslom a to je vsetko. Vsetci mi vravia, ze je taka doba ze deti vymyslaju, no ja uz fakt neviem..

tinka169
6. feb 2017

moj ma 20mesiacov a tiez nechce papat, mame 9kg, na ranajky max5lyziciek jogurtiku, obed kedy ako,ale ked papa polievku nechce masko,a vecera len chlebik s maslom dokola 3-4x do pusy, mlieko malokedy vypije

manapa
autor
6. feb 2017

velmi pekne vam dakujem za vase odpovede...cenim si to naozaj...a urcite skusim obmedzit to kakao..popravde ma to nenapadlo bala som sa ze ked mu prestanem davat to kakao tak ze v tom brusku uz naozaj nic mat nebude..

alex49
6. feb 2017

@manapa práve o to ide, aby tam nič nemal bude hladný a zje to čo dostane 😉

prevenar
6. feb 2017

@manapa

kazde dieta papa kolko potrebuje, nie je to kacica na vykrm, aby potreboval napchavat. nechaj to nanho, neboj od hladu ti urcite neumrie.

osobne vidim problem v ponuke stravy - "kakao" 5x denne ..to bude asi nieco riadne presladene a dochutene. cukor je droga ..v podstate. je to extremne kaloricke a "telo" vzdy prirodzene za najkalorickejsou stravou. ako deti, tak dospeli. zamen to za ovocie , zrele banany, mango, jablka, pomarance , cucoriedky atd. sladke, ale urcite daleko zdravsie.

snehuuulienka
6. feb 2017

@manapa samozrejme,ze je ok po zdrav stranke,ked pije 5 x mliecko za den👍ma v nom vela vapnika,a inych vitaminov a zdraviu prospesnych latok,z ktorych musi mat energie za troch😉no a ked je este osladene oooo bodaj by na nom tolko nefical...no a samozrejme,ze ho to zasyti a potom nema potrebu jest viac ako 5 lyziciek z ponukaneho dalsieho jedla.Takze moja rada,minimalizuj mu to mliecko mozno na 2-3 x denne a namiesto toho mu ponukni varenu stravu s cajikom,alebo len cistu polievku napr pred poobednym spankom,na olovrant nastruhane ovocie s piskotkami,a tiez cajik....

evittam
7. feb 2017

@manapa 5x denne kakao?! Zrušiť - tak ako ti tu už napísali . Moja síce už 3-ročná dcérka pije mlieko len ráno keď sa zobudí - niekedy čisté, niekedy kakao - a to už minimálne od 2 rokov ak nie skôr.....Ráno vypije cca 250ml a zje niečo na raňajky-niekedy nie, desiata-ovocie, normálne obed, olovrant - ovocie,puding,jogurt,...., a večera tiež väčšinou teplá alebo chlebík s niečím. Tiež má dni, že toho moc nezje...ale to neriešim - ak by bola hladná vypýta si.
Je jasné, že nič iné tvoj syn nechce....ráno mu dáš kakao, na desiatu, obed, olovrant aj večeru - má to pokryté len a len kakaom. A 2-ročné dieťa už ani toľko mlieka nepotrebuje.

obsadenemeno
7. feb 2017

mozno by si mu mala davat jest, nie papat.... jeziskove huslicky....... 🙄

alaguema
7. feb 2017

@manapa myslím si, že nie je normálne, aby pil denne 5x kakao. Samozrejme, že potom nechce jesť normálne jedlo. Kakao zruš a nechaj ho raz poriadne vyhladnúť. Potom sa naje.

lorela
7. feb 2017

@manapa Len sa pripojím k väčšinovému názoru - kakao treba, ak nie úplne, tak aspoň výrazne zredukovať na 1x denne. Nie je vhodné.
Nebude to ľahké, zvykol si na veľmi sladkú chuť a jeho organizmus na bohatý prísun rýchlej energie v podobe cukru. Takže trpezlivosť 🙂 a menej sladkých poživatín 😉).

maykaaa1122
8. feb 2017

A co tak zrusit kakao? Skusat stale dookola, dieta ta skusa, kam moze zajst

manapa
autor
8. feb 2017

ahojte mamicky...este raz vam dakujem za vase nazory,ktore som si naozaj vzala k srdcu...kakao sme obmedzili na 2x denne aj to len do pol flase nechcela som tak odrazu s tym seknut...a zacala som davat ovocie na stol,ked ho tam vidi tak si vezme...asi som potrebovala pocut od viacerých mamiciek,ze nieco robim zle☹

dvp
8. feb 2017

Suhlas s tym mliekom.....moja mala tiez strajkovala s jedenim, hlavne, ked isli zuby....bola som z toho skoro na nervy a potom som kdesi nahodou precitala (veru, obcas nas to nenapadne) taku jednoduchu a casom overenu vec.....jedenie je zakladna potreba! Raz hlad pride, neje teraz, bude neskor a odkedy sa tym riadim, neriesim, kolko si vzala, zije sa mi lepsie....hlavne dodrziavam cas, kedy jej davam jest a to robim odkedy zacala jest