icon

Môže 8 mesačné dieťa papať Pribináčik a Jednotáčik?

michaela1990
23. jan 2013

chcem sa opytat ci skoro 8 mesacne babo moze pribinacik jednotacik vanilkovy dakujem pekny vecer 🙂

mareli
23. jan 2013

dieta by malo byt do 6,mes len dojcene resp. do 5. na UM. to je hroza ak niekto pred tymto obdobim zatazi traviacu sustavu niecim inym a este k tomu pribinacikom???? vobec nie je prisposobena na prijimanie inej stravy!!! ja to tu uz radsej prestanem citat, lebo mam dojem, ze to uz niekto akoby naschavl napisal, nechce sa mi verit, ze aj tak "neuvedomele" su niektore matky.

apendix
23. jan 2013

neviem, ale mam zvlastny pocit z niektorych prispevkov. Toto nie je sutaz o "matku roka". Otazka v tejto teme bola dana jasne. Odporucam trosku nadhladu a tolerancie.

apendix
23. jan 2013

@mareli ak to bola narazka na moj prispevok, tak ti odporucam konzultaciu s detskou lekarkou, a mozno budes velmi prekvapena

abbey1
23. jan 2013

@apendix Vieš, ono nie je lekár ako lekár a aj pediatri sú bohužiaľ rôzny. Zdravý rozum by však mal každému napovedať, že hlavne malé dieťa sa má s potravinami pomaličky zoznamovať a hlavne začať s najprirodzenejšími potravinami. A tam , uznaj sama, žiadne umelé "jogurty" nepatria.
Rovnako by sme i my dospelí mali uprednostňovať potraviny s čo najmenším množstvom pridaných Ečok a zbytočností, ktoré pre naše telo nie su prínosom. Tam rozum nepustí. U detí môžeme my rodičia veľmi ľahko korigovať, čo sa naučia papať a je naozaj úplne zbytočné ich čo najrýchlejšie nacpať umelými hnusobami.

maca_p
23. jan 2013

a co takto zmiesat kyslu smotanu a tvaroh? do toho nejaky piskot, alebo suchy keks a ovocicko? da to vela roboty? sem tam ked je clovek niekde vonku, ze ozaj nema cas, ale tlacit tym decka na pravidelnej baze, tak to by som svojim neurobila 😀

monika15
23. jan 2013

@mareli presne ako pises... chces pocut pikosku,,, mudra zena bratrancova zacala prikrmovat dieta v 3 mesiaci... vsak co dajme zemiacik, dajme vsetko. cajik s cukrom, ... teraz ma mala 9 mesiacov chudak je taka tucnucka ze nevie sediet NIC aboslutne len v stolicke je... chudacik malicky..... !!!! hrozne tak prekmit dieta... som vsoku... co bude s malou... dievcatka vacsinou v 9 mesiaci uz stoja a chcu ist... ona ani nesedi ani sa neprevali na chrbatik absolutne NIC>>>> :(((((

monika15
23. jan 2013

@michaela1990 no ale vrat me sa k teme.... Ja by som pockala do roka.... a az potom dala neaky valnilkovy... alebo biely... PRibinacik sa mi zda dost cukrovity .... 🙂)))) ale ty si Mama rob ako myslis a srdce kaze 🙂)) 😀 😀

evko1
23. jan 2013

@liz_lemon To by ma ani nenapadlo((( V živote som to nejedla, ale bola som v obchode a bolo to v akcii, a bol po tom taký dopyt!!!!! mamičiek s malými deťmi, že sa mi z toho chcelo plakať(((

liz_lemon
23. jan 2013

@evko1 no, to je velky hit medzi mamickami, hlavne do Rakuska to kazdy chodil kupovat, ale uz je to aj u nas, akurat ze polska verzia :(
ja mam pudingy rada, ale dietatu by som to nedala jest

miskakyska
23. jan 2013

.....vážene,nepatrím medzi super matky,to len tak na okraj...ale pribináčik obsahuje modifikovany škrob a modifikovany škrob = fuj tajbl 😠 😠 😠 ktory dráždi a zaťažuje pankreas 😉 .................a ako tu bolo spomenute tak najviac reklamované "dobrotky" typu brumik,bebe dobre rano atd sú najväčšie sajrajty 😝 ..........tod moj názor

abbey1
23. jan 2013

@liz_lemon No ale reklama je reklama a tá je super melodická. Len nečítajte zloženie. 😒

zmrzlinkams
23. jan 2013

presne je tu dana otazka na ktoru sa odpovedalo a nechapem prečo hned sa museli nájsť podotykam asi uvedomele mamičky kedže my sme neuvedomele a začnu hned osočovať len za to že mi mala zjedla 3x pribinačik možno 6x jednoťačiky, mišiačika a pod. a nakoniec aj ine jogurty a nedavame len čisto biele jogurty - tie ináč ani mne nechutia pokial ho nedavam do šalatu alebo niekde inde. ale za to sme neuvedomele mamičky ja by som nikdy mojej malej neubližila na to je velmi milujem a čakali me na nudlho ale to že jej dam jogurt jej predsa neubližujem a sice dom zo zdravotnych dovodov mohla kojiť len 2tt tak bola uplne na umelom mliečky do 5,5 mes a vtedy sme začali s prikrmami a a pila ho až do 9mes. zeleninku do dnes nemusim ochucovať velmi lubi zeleninu a my sem sa z mužom naučili jesť menej slane veci a radčej si dochutime na tanieri aby som nemusela na viac krat variť kedže mala už jedava teraz s nami ale ked jej dam zeleninu neosolenu tak ju zje nerobi jej to problem a lubi aj len tak kusať do mrkvičky ked ju ošupem a dam jej do ruky a prečo by to mal byť strašny postoj ktomu že ked jej chuti nech si da, som rada že jej chuti ked jej išli zubky tak mi nič ine nechcela len mlieko a bola som rada že sa rozpapala a som rada že jej chuti akoby jej nemalo chutiť a nejedla nič a nepriberala a jogurty som jej dala aj preto aby mala aj ine veci z mliečnych vyrobkov nielen mliečko .....
povedali sme si tu svoj nazor a tiež sme odpovedali na danu otazku tak ako aj ine mamičky tak si myslim že osočovania su zbytočne a nechapem prečo to robite asi vam to robi radosť utočiť na ine mamičky!
ta čo pisala tu spravu nech sa sama rozhodne ako a čo chce urobiť a nech si ona vyberie čo je pre nu vhode a čo sa jej pači z tychto odpovedi aj tak si urobi nakoniec po svojom a zbytočne sa tu len mamičky medzi sebou hadaju ale zas len koli níekomu super kokonalemu čo nikdy neurobil žiadnu chybu!

simca06022011
23. jan 2013

no tato tema sa nej zvrhla na vychvalovacku kto co lepsie kupi a co je lepsie a kto je nenormalny 🙂))) boze... moj... 🙂))

miskakyska
23. jan 2013

@simca06022011 sa dalo čakať😀

miskakyska
23. jan 2013

@zmrzlinkams myslím,že zbytočne preháňaš... 😎

liz_lemon
23. jan 2013

@zmrzlinkams uz ti to pisali baby, Pribinacik a ine podobne s*racky nie su jogurty

majulino
23. jan 2013

Fakt nechapem tie najuvedomelejsie mamicky ktore sa pridali osocova nas neuvedomelych... co by ste robili keby nebol internet a americke tabulky??? Viete co vam oviem aj ja som s arozhodla ze mojmho drobca budem krmit podla toho co moze a co nie a docielila som to ze je anemicky a aj keby som s apotrhala nezje mi hocico co mudam a co jeme aj my ☹ ☹ ☹ ☹ moja mama ma 3 ☹ rocne dieta od 4 mesiaca aj ked ho kojila ho dokrmovala a veru ze kadecim a on ma teraz 3 roky 18 kil 104 cm a ovlada to co neovladaju 8 rocne deti je sikovny vnimavy a chapavy (a to vysoke IQ nemal pokom zdedit) nikdy nebol vazne chory ziadna alergia(okrem jednorazovych plienok ale to sme mali vsetky deti ) A s tym ze je ina doba ako predtym ked mamicky vychovavali nas chodte niekam stale si mozete doma dopestovat bio zeleninu aj na balkone tak ako my a davat to detom dokonca si mozete aj domace jogurty a chlieb robit vsetko co len chcete. Povedzte mi uprimne netrha vam srdce ked vy si jete bravcovy rezen a vase dieta ponom slinta no ono ma iba kasicku s vlockami a vy mu nedate ochutnat lebo bravcovinu moze az po roku!!! MImochodom aky to ma zmysel do roka nic a po roku HRRRRRRRRRR natreme mu vsetko co do teraz nemohol a vsetko su to alergeny(jahody, citrusy, kravske mlieko....) Jedna mamicka si v inej teme dovolila komentovat americke studie na temu jedlo: Verite tym americanom ktori sa mimochodom stravuju najhorsie na svete su to same fastfoody a cola, tak ako je mozne ze im my mamicky tak bezhlavo doverujeme??? kazdy mesiac ( vpriemere) maju nove vedecke poznatky staci sa pozriet na mlieko......

julka1979
23. jan 2013

moj mali papal a nic mu nieje ani nebolo

barculka
23. jan 2013

kazdy ma na to iny nazor, ja ma 8 mesacnu dcerku a obcas jej pribinacika dam podobne ako zmrzlinkams... neviem preco si niektore mamicky nieco dokazuju kritikou, tato tema bola zalozena na informacie, rady a pomoc a nie na kritiku... ked sme uz pri zdravej strave, zaujimalo by ma, ci tie mamicky, ktore tu najviac kritizuju pecu to celozrnne pecivo same doma a aj cestoviny si robia same, lebo ak to kupuju tak to ziadna vyhra tiez nie je.. robila som dlho v pekarnach a prekvapilo by vas aky sajrajt je niektore celozrnne pecivo, ze muka sa miesa a nie je cisto celozrrna a podobne.. dalo by sa na tu temu diskutovat neskutocne dlho... kym si nevypestujes a neuvaris doma nikdy nevies co jes.... a mimochodom ako zastankyne zdraveho zivotneho stylu by ste mali vediet, ze detom sa celozrnne pecivo podavat moze v minimalnom mnozstve pretoze u deti vyvolava opacny efekt ako u dospeleho... chodim s dcerkou na rozne vysetrenia, lebo mame zdravotne komplikacia a vsade nam povedia, ze detom v predskolskom veku celozrnne pecivo skodi, pretoze deti potrebuju lepok, ked uz nechapete preco ako hlavny dovod sluzi napr. zabranenie celiaklie, ale predpokladam, ze ako znalkyne zdravej stravy to vsetko ovladate a viete co je pre vase deti dobre... moj nazor je, ze kazdy sme individualna bytost s rozlisnymi potrebami, ktore by mali ostatnz respektovat... tak vas prosim nekritizujte za nieco, ked aj vy robite chyby, o ktorych mozno zatial ani netusite ale casom sa prejavia.... a mimochodom nesuhlasim s teoriou, ze dieta bude tucne... obezita je sice pricinou zlej zivotospravy,a le skor ju ovplyvnuje ine faktory- genetika, hormony, stres... ja som bola vzdy stihla, v tehotenstve som pribrala len 7 kilogramov, po porode som bola okamzite bez bruska, comu som sa donedavna tesila, no teraz mam problem s hormonalnou poruchou - polycysticke vajecniky a znacne som zacala priberat aj ked sa stravujem relativne zdravo a popri materskej cvicim, chodim do prace a podobne a vaha ide hore a zatial to nejde niako ovplyvnit :(....takze neobvinujte mamicku, za to, ze dava dcerke z casu na cas pribinacika a to u nej sposobi obezitu... zbytocne ju tym vystavujete stresu a na vasom mieste si davam pozor aj na to celozrnne pecivo a priklanam sa k peceniu chlebika doma, co je zdravsie a efektivnejsie... inak s tym ovocim a zeleninou suhlasim... hnajlepsie len zo zahradky :D

barbyes
23. jan 2013

@majulino ono to môže byť spôsobené aj tým čo si jedla resp. nejedla v tehotenstve...a to že je teraz OK, myslím syn tvojej mamy, neznamená že nezačne mať neskôr nejaké problémy, kiež by nemal
my sa napr. snažíme stravovať zdravšie všetci a deti jedia to čo my...ovsené vločky sú náhodou úžasné a chutné jedlo a okrem toho ešte aj výživné 🙂 mlieko nepijeme vôbec, je to bordel a nikto ma nepresvedčí o tom, že nie 😔 nahrádzame ovseným alebo špaldovým..nejeme údeniny, výnimočne v bryndzových haluškách, nejeme syry, iba ja im občas tajne holdujem...bravčové nejeme vôbec, telu to nechýba, nepotrebuje to, namiesto toho si dáme morčacie, nevravím, že raz za čas to ublíži...
môj muž má 37, tipujú mu do 30, ja mám 27 a minulý týždeň si odo mňa pýtali dokonca občiansky keď som mužovi chcela kúpiť pivo 😅
deti neočkujem a sú zdravé, múdre a prospievajú ako môžu 🙂
zeleninku a ovocie si bohužiaľ nemám možnosť vypestovať vlastné, ale kupujem si ich na trhu od overených predajcov, tiež vajíčka...z obchodu jedine tie bio...i keď ani tým neverím na 100%
namiesto cukríkov má malá chlorellu...a je najšťastnejšia na svete keď jej dám, keď sladké tak papá horkú čokoládu, tiež nie nejakú ala tesco a spol. ale kvalitnú horkú čokoládu
podľa mňa má význam sa zdravo stravovať, dávaš svojmu dieťaťu dôležité základy a hlavne životné návyky ktoré sú podľa mňa veľmi dôležité 🙂

barculka
23. jan 2013

@soldi ale povedze si pravdu, ze tiez bio ako bio... kde mame 100 % istotu, ze je to naozaj bio? Kolkokrat sa uz zistilo, ze vyrobky oznaceneny Bio, nie su vzdy Bio... a mimochodom mudre mamicky, nezalezi na pocte E-cok, ale na druhu E-cok.. nie kazde je skodlive.... v dnesnej dobe nie je problem zistit, ktore E-cka su skodlive...

mandarinka34
23. jan 2013

ja som dala pribinacka malemu ked mal 6mesiacov a nic mu nebolo zjedol par lyziciek.ale moc ho neoblubuje.

euka210
23. jan 2013

az po roku, pripadne ochutnat 10m. Kedze mu niiiiic neujde, tvaroh som dodrziavala ze az po roku.

majulino
23. jan 2013

@barbyes aj my s asnazime stravovat zdravo ale zase nie aztak ako vy 😀 😀 😀 tak to my oprati vam sme asi ti americania 😀 😀 v tehotenstve som jedla vsetko najma ovocie a zeleninu 🙂 a mlieko je to sice tvoj nazor no maja babka mala doma kravicku a myslim si ze je pre dieta lepsie ako davat mu nieco co ma v nazve UMELE!!!! nasa dr. sa nam ho snazila nanutit uz od narodenia a to som mala tolko mlieka ze som ho mohla predavat 😀 aj ja mam rada ovsene vlocky najma kasu a to maso moj majko ho nechce ani nahodou lebo tiez sme mu nedavali kvoli akymsi tabulkam teraz ak sa mu nahodou dostane kusok do ust tak si doslova skriabe jazyk aso sladkym je to tak ako u vas ja nemusim a mm a moj syn si daju horku coko kvalitnu

lussy23
23. jan 2013

Kde dnes nie je chémia? Všetko škodí, nič nie je stopercentne zdravé. žial☹ nechápem, prečo sa tu rozprúdila taká diskusia, nechápem čo vás na pribináčiku tak poburuje.

abbey1
23. jan 2013

@lussy23 A tebe nehovorí rozdieľ medzi "chémiou" v takom množstve a minimálnou prípadne žiadnou chémiou?naozaj je pribináčik a jemu podobné veci vhodné pre malinké deti? To ani nazvať jogurtom nemôžeme. Nikto nevraví, že nepodávať jogurt, ale ozajsný jogurt a nie tie m umelé náhrady, ktoré sa nám ponúkajú v obchodoch.

mariannan
24. jan 2013

@evko1 ja som sa pýtala na jogurty z kozieho mlieka ...

amouramour
24. jan 2013

@barculka asi tak, lebo na bio pada kysly dazd...a o tom ci je bio aj poda kde to rastie mozeme len pochybovat🙂

rondicka
24. jan 2013

@michaela1990 ahoj,,kludne može v 6.mesiacoch pribináčik,či jednotáčik 😵 ved to neje viackrát za deň a možno ani každý deň..Dr. odporúčajú maličkým najskôr bielu ochutenú ACTIVIU alebo teda s príchutou,,tie,,čo sú bez kúskov ovocia,,samozrejme 🙂 🙂 nebojte sa,,nič sa malinkému nestane,,pribináčik je dosť "tučný",,preto ho mnohí lekári odporúčajú pomenej 😕 ,,moja malá sa ho najedla, 😀 😀 , apropo,,na obale je písané bez konzervačných prísad a zasa ked si prezriete info na iných jogurtoch,,s obsahom všelijakých prísad to nie je žiadna výhra 😒 ..takže kludne dávajte 😉

lilla244
24. jan 2013

Môj malý prvý krát ochutnal jogurt, keď sme boli na Slovensku a mal asi 11mesiacov. V anglicku ma to nenapadlo,kedže sa mi tu nič nepodobalo na pravý jogurt,v ktorom (ako môj dedo hovorieva) ma lyžička stáť 😀
Vždy keď sme u babky, fičí na hollandii a zvolenskom 🙂
Pribináčik nie.. nepozerám sa na neho ako na vražednú zbraň 🙂 ,a však taktiež nemá dietaťatku čo ponúknuť ..
A keď už nič iné-tak by ma vždy odradila jeho cena! 70-80centov?! To ako za čo?! 😠