Môže jesť ročné dieťa cuketu?
ahojte..chcela som sa spytat..maly bude mat zajtra rok..myslite ze uz by mohol jest aj cuketu? dakujem za odpovede 🙂
@wiki07 nie, ty si to nikde nenapísala, napísala som to ja...
ja si myslím, že za život sa ešte naje údenín toľko, že je zbytočné pchať do neho párky v 8 mesiacoch.
áno, my sme ako deti jedli inak, ale pravidlo do 3 rokov nedávať údeniny, hríby a plesnivé syry platilo aj pred 30 rokmi...
keď sa toľko oháňaš tabuľkami a netom, skúsim ti to zopakovať ešte raz - na to aby som vedela, že párky 3/4 ročnému dieťaťu do rúk nepatria nepotrebujem žiadne tabuľky, stačí mi na to zdravý rozum...
a ak si myslíš, že si vďaka párkom v 8 mesiacoch zabránila tomu, aby malo tvoje dieťa alergie, tak ti gratulujem 😀
ja sa tabuľkami neoháňam.....nemám potrebu....to že polovica žien tu na modrom koníku vychováva a stravuje svoje dieťa podľa knižiek a internetu je fakt,ktorý sa nedá odškriepiť....ja Vám to fakt neberiem....mne je to jedno.....len mi je potom smiešne keď tu človek nájde článok napr. prečo moje dieťa nechce papať to a to.......z čoho mohlo moje dieťa dostať alergiu na to a to,keď sme sa stravovali podľa knižiek..... prečo ma moje dieťa neposlúcha
hi hi hi hi ja netvrdím ani to,že zato,že som dala mojej dcére ochutnať párok v 8 mesiaci, jej zabráni tomu aby mala nejaké alergie....
ja som tvrdila len to a stále to budem tvrdiť,že dieťa by malo papať všetko....keď nie papať,tak aspoň OCHUTNAŤ......
áno máte pravdu je tu zbytočné niečo niekomu vysvetľovať.......ako začínam chápať prečo dnešné "super mamičky" sú také aké sú.....
tu sa človek dokáže už len smiať nad tým akí sú ľudia tupí......
budeš mať napísané v knižke......v 14 mesiaci života dieťaťa primiešajte do stravy svojmu dieťau granule pre psy.....je to zdravé,obsahuje to veľa vitamínov....
prosím Vás..... gratulujem ja Vám
@wiki07 vidím, že si len melieš svoje a s takým človekom sa bohužiaľ diskutovať nedá ☹ ja som nikdy podľa tabuliek svoje dieťa nestravovala a napíšem ti to aj tretí krát, možno si to na tretí krát všimneš - na to aby som s údeninami počkala aspoň do dvoch rokov mi stačí zdravý rozum 😀
@wiki07 to ti nikto neberie kludne si dávaj svojim detom čo chceš ty si ich porodila aty máš právo rozhodovata ked das sem tam párok alebo chipsy na tom nič nie je a neda sa to ani obmedzit ked deti s ktorými sa kamaratiia tvoje deti sai tie chipsy dajú a hadam nebude dietau zakazovat nejdedz to ked iné deti to môžu ale v ja verím tomu že veľa chorb ktoré sa prejavia aj v neskoršom veku hlavne v puberte ja aj z nezdravého stravovania hned od prvých príkrmov,tym nechcem povedat ze svoje deti zle stravuješ ale mylsím to všeobecne alebo je veľa rodičov čo dávajú zbytočne detom už od 4 mesiaca pribináčky a termixy a segedínsky guláš a podobne,ja si myslím že proste na takéto jedlá majú deti čas a ešte sa takých jedal dost napapajú a preto netreba hned vsetko detom naraz pchat radsej uprednostnovat zdravšie jedlá,ved práve teraz je tolko jedál na výber a niektoré mamičky davajú dookola to isté
Jasne ,ze moze...moja cuketu jedla davno pred 1.rokom.ved cuketa nie je nejaky typicky alergen..
Treba si ale uvedomiť, že hoci možno sme my pred tridsiatimi rokmi jedli v roku termixy a pribinaciky, aj parky sme niektorému z rodičov zobrali z taniera, no vtedy boli párky z mäsa, jogurtove a tvarohové výrobky, aj syry z mlieka. Nie zo separovaneho hydinového mäsa, zobakov, kopytok a iných pochutin. A my deti z dediny, klobásy domáce, vajcia domáce, fokonca aj na mlieko sme chodili na družstvo. Alergia nie je len dôsledok jedál, ale aj nečistého ovzdušia, a bohužiaľ, dýchať musíme...
@wiki07 presne viem, co chces povedat, minule sa tu jedna pytala, ci moze dat cucoriedky a maliny tusim 7 mesacnemu dietatu, na maliny tam bolo xy nazorov, ze su alergen, tak to nie, casto sa tu stretavam s tym, ze nedavat potraviny, ktore su potencionalnym alergenom, ale nechapem, preck takto dtriktne, ak nie su v rodine alergie na dane potraviny. Ja tiez od roka davam malej vsetko, nesolene, malo korenene som davala a nema problem, zje vsetko, ci ovocie, zeleninu, obed a aj to sladke dostane. A pytat sa, ci moze rocne dieta cuketu, je troska uz cez hranicu, kedze vsade sa pise, ze cuketa ide medzi prvymi prikrmami, aj moja ju mala od pol roka
Ja len prispejem takou malou chutoveckou 🙂
Parky s obsahom 70% masa, 80 alebo 90 (to je jedno).
Podla Slovenskeho potravinarskeho kodexu sa za maso povazuju vsetky jedle casti jatocnych zvierat, a to: vnutornosti, krv, usi, chvosty, sadlo, jazyk, vemeno...
Tak dobru chut, babatka!
@wiki07 aby sa vam to nevypomstilo neskor.
Aj za nasich detskych cias boli prikazy cim a ako prikrmovat a ver tomu,ze parok v 8.m.tam zaradeny nebol.
Ja som sa na temu prikrmov bavila s mojou mamou. Mali trosku odlisny postup,ale viem,ze tuez mali urcite odporucania. A nemam 20,ale 40r.
A dokonca moja babka,ktora by mala tento rok 87r.,prevracala ocami,ked moj otec napchaval moju sestru ako rocnu haluskami. Bola ta stara generacia,ale vedela,ze halusky su tazke na zaludok. Sestte nastastie nic nebolo v ten vecer. Ale teda halusky tak skoro nejedla.
A pozri sa,vtedy bolo cistejsie prostredie,menej chemie.
Moj nazor je,ked tak pozeram rovesnikov,mladsich,aj starsich ludi..nNIE SME ZDRAVI! Mame rozne ochorenia,problemy s chrbticou,kosi nas rakovina,infarkty v skorom veku. Ano,prispoeva k tomu aj zivotne prostredie a stres,ale aj stravovacie navyky od babatkovskych cias. Kamoska ma taky pripad v rodine. Bezna strava od 4.m. A dnes uz dospela osoba ma problem s oblickami. Jej dcera je zas obezna. Lebo ved naco pocuvat doktorov.
Moji boli drzani podla rad,su v pohode,plni energie a nie su priebercivi.
Ale pre mna za mna si davaj,co chces tvoje dieta-tvoja zodpovednost. Ale nie je to tak,ze my sme jedli vsetko a pediatri neradili mamickam,co mozu dat jest babatkam. To sa mylis. Len aj vtedy sa nasli mudrejsie od lekarov a vedcov a napchavali deti vselicim.
@wiki07 tak neviem, ale tých dospelých, ktorí boli pred tridsiatimi rokmi deťmi sú dnes plné čakárne u lekárov... So stravovacími návykmi, aké sú na SK zakorenené, zapĺňame popredné miesta v rebríčkoch srdcových a vaskulárnych chorôb, tak by som sa až tak neoháňala tým, že je jedno, čo dáme do úst. Čo dáš ty tvojej dcérke jesť, je tvoja vec, pokiaľ si pamätám, tak sa tu nikto žiadnymi tabuľkami neoháňal. Iba nechápem, prečo sa tak vehementne niektoré matky bránia najnovším poznatkom v oblasti výživy, keď na druhej strane pachtia za najnovším modelom mobilu, napríklad. Veď pred tridsiatimi rokmi sme mali len pevnú linku a dobre bolo, nie?
@blazonko1994, jasne, dala by som ju medzi prvu zeleninu, skvela vec. Verim, ze zakladatelka by ju dala aj skor, ale asi cakala na domacu, ta je najzdravsia.
Vitaminy v cukete: http://www.peknetelo.eu/zelenina/cuketa/cuketa-...
@wiki07 parky za komancov a dnesne parky su 100 a 1. mnoho z nich okolo masa pomaly ani neslo takze ako sa nedaju porovnavat jablka s hruskami neda sa ani toto.staci si precitat zlozenie a potom dumat co robi v prakoch nam soja atd atd
a az taki mega zdravi veru nie sme.kopec mladych ludi trpi ochoreniami ktore boli predtym domenou seniorov
nie som nejak zastanca tabuliek ale ked sa pouziva zdravy (sedliacky) rozum tak nepochybis.a davat parky(aj ked len ochutnat) 8mesacnemu drobcovi mi pride kravina jak hrom.
a to ze tvoja dcerka nema alergiu neznamena ze ju taz nebude mat..mne sa 1x prejavila v puberte.
všetky druhy ovocia a zeleniny, ktoré sa dajú dopestovať tu na Slovensku, smie jesť dieťa od 6. mesiacov.
jasneeee ze moze🙂
Aby ste sa raz neotrávili na tlačovú chybu v google.
Ja som cuketu dávala asi ako tretiu zeleninu 🙂 V tabulkách je napísana od stvrtého mesiaca 🙂
ja som inak chvilu aj premyslala, co je to TA PARKA 😀 😀
ale potom si si vsimla uroven vyjadrovania dotycnej a bolo mi to jasne 🙂
kludne si robte srandu z tabuliek, ked viete vsetko najlepsie.
nik netvrdi, ze sa toho treba slepo drzat, ale ako pomocka je to dobre.
cuketa je lahko stravitelna, kludne moze patrot medzi prve prikrmy

@wiki07 len tak na okraj. Parok je muzskeho rodu a tvoje dieta drzalo parok. 😉