Môžem dať 7 mesačnej normálne mliečko?
mozem malej 7 mesacnej dcerke davat mliecko normalne ? dakujem za vas nazor
nie, bude ju zapekat:(
Ahoj my mame 7.mes.uz som pomyslala na mliecko aj lekarnicka mi navrhovala aby som uz nekupovala nutrilon ale este asi pockam do 8.mesiacka a potom skusime.prvemu synovi som davala tiez od 8.m.a nebolo mu nic a chutilo mu.
Ahoj tak u nas je to zasa trocha inak... moj starši syn mal alergiu na kravske mlieko - čo sme / mu zistili ked som začala prikrmovať UM a tak sme boli do 3 rokov na sojovom... tato alergia sa prerasta vekom a tak sme po 3r postupne prešli na kravske... vyplyva z toho to, že ak kojiš tak nemožeš vedieť či nahodou ta alergia tam nebude - u nas v rodine nie je nik alergik na potraviny -takže som bola riadne v šoku ... a kedže som sa pri mladšom synovi bala či sa to tiež nejako neprejavi tak som aj UM davala postupne - ma 2R, stale je na UM ale pre zmenu mame atopicky ekzem a ten može byť aj z potravin (okrem ineho, ale my ho mame pravdepodobne zo stresu po operacii ::(( ... ale privarky, polievky a jogurty papame už davno a v poho... vyskušaj pomaličky... aj my sme vyrastli na kravskom mlieku a nemyslim si že moj syn mal preto alergiu na KM :🙂) ... papa nech sa dari
ahoj, som uz stará mama🙂 ale mam syna 23 r, som ho volakedy kojila a podotýkam, že len kojila do 9 mesiacov, teda ziaden príkrm, nic, - priberal velmi pekne, bol sikovný aj vývoj ok, tak pediater mi vtedy povedal, ze to stací, no ale ked mal zubky a v noci pri kojení ma uz dost kusal, som sa rozhodla mu navecer uvariť krupicovu kasu do flase, z mlieka normálneho kravského, vypisl 250ml, spinkaj jak dudok, sice moja mama vtedy skoro infarkt dostala, ze dieta mi do rána umrie, koliky a tak... aj som sa trosku bála to je fakt, internet nebol, nemali sme takéto moznosti ... ale prezil, je uplne ze zdravý, vrcholový športovec a veru mlieko ma rad doteraz 🙂)) to na odlahčenie temy, jasne ze teraz ked uz mam vnucku tiez radím dcere veeeeeelku opatrnost a tak sa na mna jeduje🙂 ale myslím, si ze ked sa skusi mlieko normál a dietatku nic nebude, tak preco mu ho nedavat... to je len môj nazor, samozrejme ze kazdá mamicka si musí urobit ako chce ona....
Nie som za kravske mlieko tak skoro.ale ked nechces kojit tak radsej kravske nez tie pseudo mlieka (soja,ryza atd.), ani kozie by som nedala je to vacsi alergen nez kravske. Ale zavadzaj postupne a sleduj reakciu.
PS:tiez by som nedala umele. Blee
moj maly bude mat 9. mesiacov a ja som teda este neskusala, ale moja mama mi to odporucala nech uz skusim.. a kamoska mi hovorila ze jej pediatricka im vyslovene povedala nech zacnu pomaly s kravskym, len mala im z toho grcka.. tak neviem.. ja sa este bojim zacat.. pockam asi do roku.. inac moj otec bol odchovany na kravskom mlieku, a teraz v skoro 60 ma intoleranciu na laktozu.. len neviem ci je to tym ze ho v mladi pil /neviem teda od kolkych mesiacoch/ alebo prosto dnes je to mlieko uz len "mlieko"
Nepises, ci si doteraz kojila alebo chces prejst z UM na kravske, kozie mlieko. Moja dcera este stale pije UM, sem tam vypije krabicove z obchodu. Ja som dost citliva na ml. vyrobky. Sice byvame na dedine, kde sa da kupit kozie i kravske mlieko z domu, ja by som to nikdy neriskla. Mozno ak by som mala vlastne zviera, ktore by sledoval zverolekar. Dcera bude mat 3 roky, ATB brala iba raz a ziadne vitaminy jej nedavam okrem ovocia, zeleniny. Dovolim si tvrdit, ze je to aj vdaka UM Junior 2+. Je to iba moj nazor a moja skusenost. Tym ale netvrdim, ze davat mlieko dietatu je zle, je to rozhodnutie kazdej mamicky.
Ja by som este pockala, starsim detom som zacala davat v roku, chystam sa tak aj teraz. Ja som bola podla mojej mamy na KM od 3 mesiacov a som tu, bez nejakych problemov. Kazde dieta je ine, ak chces, vyskusaj, urcite svet nespadne 🙂

my máme 7 mesiacov, zatiaľ sme na umelom, ale tiež už rozmýšľam že skúsim dať kravské... myslím že je to len a len na matke ako sa rozhodne... a tiež každé dieťa je iné a inak znáša veci, môjho malého napríklad zapeká zo zeleniny... a tiež všade sa len píše že majú najskôr papať len zeleninku.. z ovocia ani z kašičiek mu nič nie je. Tak som sama zvedavá ako zareaguje na kravské mliečko, samozrejme ak ho to bude zapekať, tak mu ho ešte nebudem dávať, no kým neskúsim - nebudem vedieť...