Môžem polročnéj dcérka už dávať jogurt?
Alebo radšéj pribináčika, alebo niečo podobné? Svokra mi vravela, aby som jej už začala dávať jogurt, alebo dokonca parmezán. No nechcem jej poškodiť, tak sa pýtam kedy ste začali dávať mliečne výrobky vy. 🙂
ja som z jogurtami-bielymi-vanilkovymi zacala cca od 7 mesiaca.sem tam som dala aj pribinacik.ostatne ochutene (napr.zvolensky,rajo,smotanove) som davala cca od 9mes.
a suhlasim s weverka11 ze ste niektore naozaj neprijemne...ved Alzbeta 79 sa len pyta,tak co sa hned na nu osocujete...kazdy z neba mudry nespadol ako niektore tu na mk... 😝
Ahoj. Pribinacika by som jej este nedavala, ale ak papa prikrmy, obcas by som jej supla lyzicku cisteho bieleho jogurtu. Hovorim o jogurte, kde je zlozenie smotama a mlieko. Nic viac. Len musis prehladat obchody, lebo ich maju len zriedka. Parmezan jej urcite nedavaj. Je to veeeeeeelmi slany syr, my sme ho davali mladsej trochu na cestoviny aj cca roka.
Inak, ked sme uz pri tom, prosim, vysvetlite mi niekto, preco davate detom activiu. Toto mi nijaka mamina, co dava activiu, este nevysvetlila. Nie je to jogurt a podla mna uz vobec nie jedlo pre tak male dieta.
Na jogurt je ešte skoro, pribináka najskôr od roka, ale také polročné dieťa ešte len s príkrmami začína tak načo doňho hned pchať jogurt? Stačí mu zeleninka, ovocie a mäsko, nič viac mu netreba. A svokru by som určite nepočúvala že čo máš dávať jesť za ich čias sa deti napchávali už od 3 mesiaca a určite to nebolo správne. Na nete sai nájdeš kopec stránok kde máš popísane čo v akom mesiaci zavádzať do stravy.
ahoj...ja som začala dávať biele bio jogurty od 6. mesiačka...malinkej to chutí...treba vyskúšať...každé bábätko je iné...ak bude jogurtíky dobre znášať nevidím dôvod, prečo by si ich dávať nemohla... 🙂
activiu v pohode ale len bielu alebo tú sladkú
Ja som začala dávať po ukončenom 8. mesiaci biely jogurt smotanový Zvolenský, a ten malá zbožňuje doteraz. A pribináčik ani iné takéto somarinky mi vôbec nechce a to už bude mať 2 roky. Som celkom rada, radšej nech je pri tých jogurtoch 🙂 Tvaroh a smotana sa má zavádzať až po roku, sú ťažšie stráviteľné. Tvrdý syr sme začali dávať tesne pred rokom, Eidam 45% tuku, len pár kúštičkov. Je tam dosť soli, preto by sa moc nemal dávať do toho roku syr. 🙂
my sme zacinali papat jogurtiky len take co su specialne pre deti..su od 4 mesiaca,6 mes,12 mes az do 36mes..pribinacka sme 1x dali ochutnat ked mala asi 1,5 roka.. 🙂
ja som tiez zacala davat,ked jej koncil osmi mesiac..pribinacik a pod. az po roku.
v pol roku je skoro davat jogurty najskor tak 8 mesiac..pribinacik po roku...svokru nepocuvaj a taktne jej vysvetli nech sa do jedalnicka tvojho dietata nestara..mozno pochopi ..mozno nie
syr urcite nie.. je slany, sol po roku a s mierou. casto dojci a nebude mat pocit ze by to este nieco chcelo..mala potrebuje este stale cecat tak jej to umozni aj ked ta lakaju rozne "zdrave mliecne vyrobky" to najcennejsie mas pod trickom. 🙂
Ja som tento tyzden dala malej ochutnat Zvolensky smotanovy biely....a chutil jej....a riesila som to s pediatrickou ktora ma od toho vobec neodhovarala 😉 😉 😉 ....a celkom nechapem reakciam niektorych "zien" ze potrebuju stale niekoho urazat a kritizovat...asi zabudaju nato o com je tato stranka 😠 😠 😠
Ahoj ja mam 9 mes.dcerku narod.sa v 36 tt a davam jej od 6.mes.biely sabi jogurt smotanovy a pribinacika vanilka alebo banan este nemala nijake problemy a davam pozor lebo mame v rodine celiakiu.,sestra ju dostala ked dovrsila34 rok. 😉 Len tolko 🙂
ja som malej nedavala nic do pol roka a jogurt ma ani nenapadol kedze som ju kojila to skor zeleninu som jej davala ako prvu stravu a jogurt papala prvy krat ked uz mala takych asi 10mesiacov.... kazda mamina je ina a kazda si urobi po svojom ved vies co je pre tvoje dietatko najlepsie 🙂
No nemyslím, že tu niekto chce úmyselne niekoho urážať. Ale stále sa tu opakujú podobné otázky a osobne ma tiež už dosť "baví" fakt, že je potreba sa takéto veci dookola vypytovať. Zdravý rozum musí napovedať, že maličké dieťa nie je dospelý a sú veci, ktoré ozaj nepotrebuje papať tak skoro. Treba čo najdlhšie dojčiť, ak to nejde , podávať UM a potom postupne zavádzať zeleninu, ovocie, mäsko, cestoviny a ďalšie, hlavne hlúposti, omnoho omnoho neskôr.
Ozaj je niekto presvedčený, že tak maličké dieťa potrebuje pribináčiky, či iné "dobroty"?Nie je kam sa ponáhľať! Papať bude do staroby, tak si užije aj mašktry. U väčšieho dietka sa človek ťažko vyhne občasného ochutnania od rodičov, či súrodenca. Ale u drobcov sa to dá a má korigovať a je hlúposť pravidelne a schválne mu zaťažovať tráviaci trakt!!!
Avšak tu je akékoľvek presviedčanie a poučovanie zbytočné. Každá si "nacpeme" svoje deti čím chceme-. Len aby sa nám raz za to nepoďakovali.
Jasne , ze mozes ,,cerstvy jogurt kludne bez obav 😉
alzbeta79@ však vyskúšaj, čo to bude drobcovi robiť, možno to ani nebude chcieť papať. ja malej dávam papať od 4. mesiacov a teraz ked už bude mať 7 papá skoro všetko a nemáme žiadne problémy a ani sme nikdy nemali netrápili nás koliky ani nič podobné a vôbec nejdem podľa múdrych kníh. vyskúšam a ked uvidím, že by jej to ubližovalo tak jej to dávať nebudem.
Jogurt sa má dávať od uk. 7 mesiaca, ak kojíš, vôbec nie je potrebné ho dávať, až od roka stačí... Ale nie PribináčiK!! Načo? ten má od jogurtu daleko ako ukrajina od afriky!!! Pribináčik je mastný tvarok, bleeeeeee
zaujimave citanie o jogurtoch, zodpovie vam tiez otazku, ci vobec jogurt...
http://www.vasevec.cz/blogy/varov-ny-vzkaz-z-ce...

My sme začali s jogurtami až v 8.mesiaci (tak nejako som to čítala), Pribináčika sme skúsili až v 14M, no malý ho nechcel, tak ho nekupujem doteraz (má 21M).