icon

Môžem začať dávať kašu 5-mesačnému dieťaťu?

nikcusska
12. feb 2025

Ahojte, dneska sme boli na 5 mesačnej poradni a malý za 3 mesiace pribral len 1kg… dokopy má 6kg čo mi príde strašne málo, doktorka sa nesťažovala no mňa popravde stresuje maličký každý deň lebo mi nechce poriadne papať mlieko… máme za sebou základnú zeleninu ani tá mu moc nechutí… mohla by som začať s kašičkami s nádejou že začne priberať a že mu budú chutiť? 😔 neskutočne som každý deň nervózna z toho že zase pomaly nič nespapá.. ďakujem za odpovede 🙏

abbey1
12. feb 2025

@nikcusska K čomu kaša? Len aby sa vykrmil? Pokračuj s ovocím, zeleninou, mäso.
Kaša mu vôbec nechýba.

pribinak
12. feb 2025

Má 5 mesiacov…..v tomto veku väčšina deti spapa naozaj pár lyžičiek. Veľa nečakaj

Neviem prečo si nervózna, veď keď pediater neriesi tak asi to nie je take tragické. Môj má v roku ledva 8,5 kg. Ale už 10 mesačný sám chodil. Váha nie je jediný úkazovatel že dieťa prospieva

Skôr ako kasu by som ponúkala masko a zeleninku, vajecny zltok, potom ovocie

nikoleta999
12. feb 2025

Prečo ho chceš nasilu prekrmovať ? Nie každé dieťa musí byť bacuľaté a priberať tabuľkovo ... Veď pokiaľ Ti neplače, nie je mrzutý tak prečo to riešiš Ty ,keď to ani pedi nerieši ? Môj syn zjedol tak dokopy počas obdobia príkrmov jednu misku zeleniny a potom sa zasekol na 3,5 mesiaca a mohla som aj tancovať na hlave, jednoducho to nechcel ... Nadalej pokračuj v príkrmoch a na kaše ma ešte čas

krisbar
12. feb 2025

Ja som začala pripravovať v 4m a v 5 už asi nejakú jednodruhovu kašu skúsil. Nás mal silný reflux a jedlo mu veľmi pomohlo.

lenkakravcova
12. feb 2025

@nikcusska moje jedli do 7mes viacmenej len mlieko. Kašu som približne v 6 mes začala pridávať do mlieka večer po lyžičke (ryžová kaša na zahustenie mlieka).
Zelenina šla tak od 7-8 mes, možno aj neskôr. Dovtedy viac menej čo najviac dávať mlieko.
A prečo ti mlieko nechce? Odmieta sať alebo dávaš umelé a to nechce?

paradajkova
12. feb 2025

Ano, mozes skusit. Moj bol kojeny, ale davala som mu na skusku aj tuhu stravu od 5m. Necakaj vsak zazrak, takto male dieta skor ochutnava ako je. Na obed daj par lyziciek zeleniny a vecer par lyziciek kase. Ak zje 5m dieta 5 lyziciek mixovanej mrkvy, tak to je okej.

nikcusska
autor
13. feb 2025

@lenkakravcova on od narodenia papal veľmi málo. Pije UM a vypije max 120ml, ale posledný mesiac začal strašne vymýšľať a otáča hlavu pri jedení vypľúva to.. sú dni kedy mi vypije 60ml… jedine v noci v polospánku mi vždy vypil celú fľašu.. lenže teraz mu išli zúbky a spánok v noci už tiež nie je spánok, je hore každú hodinu a iba plače a nevypije mi nič.. preto som už z toho taká nervózna bojím sa o neho a preto chcem aby sa rozpapkal aspoň v iných veciach ako mliečko.

pralinka86
13. feb 2025

Zubky urobia vela, velmi vela... Vsetko zbycajne byva len obdobie, tak vydrzat, zaklad je ze pribera. Uz bude aj tak pomalsie priberat, lebo sa bude viac a viac hybat.. ak nie je bohvieaky jedak, o to viac ma podla mna cas na kasu. Ta je tazsie stravitelna.. zaklad ke skúšať zeleninu, ovocie, teraz zacat pomaly maso pridávať..nech skusa nobe chute kombinacie, staci aj za lyzicku dve tri, prikrmy su aj o zistovani reakcie na novu potravinu. Ci mu nerobi zle, nema nejaku alerg reakciu na nu a pod.

derdia
13. feb 2025

@nikcusska urcite nic sladke a chutne. Nebude chciet jest zeleninu.... Poznam z vlastnej skusenosti

3petka
13. feb 2025

@nikcusska určite ho nekrm kasami. Najpr nech si zvykne na normálnu stravu. Takto si ho naučíš a normálne ti nezačne jesť.

lenkakravcova
13. feb 2025

@nikcusska nemôže to byť fľaškou - cumlíkom? Skúšala si meniť prietok na cumlíku? (na nižší alebo vyšší?)