icon

Muž dal štvormesačnému synovi hruškový príkrm

marryem
25. sep 2017

Ahojte mamicky moj muz dal nasmu synovi kym som ja bola v kuchyni hruskovu kapsicku na ktorej je napisane od ukoncenia 6.teho mesiaca. Maly je plne kojeny a predtym este nikdy nic nepapal, okrem toho ze sem tam dostal na dudlik kvapku mediku. Doktorka povedala ze po 4tom mesiaci mozeme zacat prikrmovat ale chcela som zacat trosku neskor a vecami ako varena mrkvicka a tak postupne.. no on mu dnes dal tuto kupovanu hnusnu kapsicku a este aj ako jeho uplne prve jedlo. Taka som nahnevana ze az! Zatial mi maly zaspal ale moze mu nieco byt?

katrin21
25. sep 2017

@marryem davat na dudlik kvapku mediku je horsie, ako dostat v 4mes. hruskovu kapsicku.. na sladke si ho neuc, lebo jednak to kazi zuby, jednak chut do jedla, nebude ti chciet jest nic ine, len sladke veci. Prikrmy preto zacinaj zeleninou / mrkva, cuketa, zemiak atd.... ovocie az potom/ a meed do roka vobec.. naco.

gaby21
25. sep 2017

Zeny inak s tym cumlom. Mam kamosku ktora malej od narodenia strka dietatu cumel do praskoveho cukru 😕. Vlasy mi dupkom stoja ked to vidim

sasa1310
25. sep 2017

@marryem tak čo ti potom vadí hruška, keď mu nič nebolo? Bože, chudák tvoj chlap.

sasa1310
25. sep 2017

@gaby21 ono sa to robí, aby decko bolo ticho a nevrieskalo.

marryem
autor
25. sep 2017

@sasa1310 ztial mu nic nie je, presla od vtedy asi hodina

katrin21
25. sep 2017

@marryem k tomu prirodnemu medu... Ja sa medu trochu / alebo aj viac rozumiem, aky druh medu si mu dala?? mozes mi napisat? potom ti napisem, preco sa pytam... a zdovodnim

ze to je POTENCIONALNY argen to vies, ale to znamena ze je to len moznost.. nie ze sposobuje alergiu kazdemu dietatu .. toho by som sa tak nebala, my vsetci sme na mede vyrastli, je velmi zdravy o tom zadna... ale nie babatku.... kvoli tym zubom a inym veciam, ktore napisem, ked mi odpovies, aky druh medu dostal ( kvetovy, lesny, horsky, slnecnicovy, repkovy, agatovy, alebo aky..... )

sasa1310
25. sep 2017

@marryem ani mu nič nebude.

zuzka0605
25. sep 2017

nic mu nebude bud vklude.:-}akurat moze mat zmenenu stolicu den potom

marryem
autor
25. sep 2017

@sasa1310 my mu isto nedavame dudel do medu aby bol ticho 🙄 Naopak mame velmi kludne a zlate dieta.. prisla som si po radu a nie po sproste narazky.. mam prve dieta a 23 rokov, skusenosti ziadne a ked nam to doktorka odobrila tak som nemala dovod preco tak neurobit.. tak neviem preco maju niektore mamicky stale nejake urazlive narazky.. jednoducho som sa spytala a teraz uz viem ze ani med nie je dobry a viac mu ho nedam.. svagrina malemu tiez med davala od troch mesiacov a malemu nic nie je, a kedze ja mam prve dieta a aj ona vravela ze to tak robi proste nebol dovod preco mu nedat..

marryem
autor
25. sep 2017

@katrin21 medik mame daaky domaci od svokry ale na flaske nie je napisany aky je ale muz by vedel, len akurat nie je doma tak sa neviem spytat.

katka.bn
25. sep 2017

A čo také sa stalo? Chutila mu? Zjedol? Pokojne zaspal, tak potom je všetko OK 🙂
Ja som tiež synovi dávala ako prvé hrušky, lebo bolo obdobie hrušiek a dostali sme plný kôš krásnych šťavnatých hrušiek, a bolo ich treba rýchlo zjesť 🙂 Nič sa nestalo, syn v pohode potom jedol všetko, zeleninu, mäso, cestoviny, ryžu...
A medik na cumlík - to ma aký dôvod? Už to tu je vyššie napísané mnohokrát - med je silný alergén, do 1 roka ho nepodávame. Zvážte to.

katrin21
25. sep 2017

@marryem tak zisti , zide sa ti info , co ti napisem do buducna 🙂
alebo ho odfot.. aku ma farbu? je bleducky, alebo taky stredne tmavy, alebo tmavy uplne?

marryem
autor
25. sep 2017

@katrin21 ked pride napisem 🙂

@katka.bn ano bolo viackrat napisane a uz som viac krat napisala ze nam bol odobreny a nevedela som ze sa nema a aj to ze uz ho viec nedam..

sasa1310
25. sep 2017

@marryem ja som nepísala, že vy dávate kvôli tomu, aby bol ticho. Ale, že niektoré matky tak robia.

mala_katie
25. sep 2017

@marryem keď je také pokojne dietatko, tak prečo má dudel? A za druhé, moje super,že máš tak skoro bábätko, ale je najvyšší čas, začať čítať, a nie zrovna na modrom koni, a nie robiť to, čo robia ostatní.. nie si ovca a tvoje bábätko je jedinečné, tak k nemu tak začni pristupovať.. a baby, nemýľte si hruskovu kapsicku s hruškou.. kapsicka zrovna veľa vitamínov a vlákniny neobsahuje, ale za to vcelku dosť cukrov.. ale naozaj raz za čas sa nestane nič..

pininka
25. sep 2017

@marryem svokra na to stale spomina,ze celu noc behala cumel namcat do medu. Radsej mu daj cez den popuceny banan. Nasa to miluje,uz sa smejem ze jej narastie chvost ako opici.

jana_eyre
25. sep 2017

Stavaju sa take veci, nic mu nebude neboj a muz uz bude vediet.. Jednorazovo to nevadi, telicko to stravi, ved uz nie je novorodenec..

Okrem toho v tomto veku niektori ludia dodrzuju aj imunologicke okno a davaju ochutnavat alergeny (aj ja som pri druhej a tretom.. Ale iba na pusu dat) a hruska je to menej alergenizujuce..

Mne sa stalo, ked mala druha dcera dva mesiace - krmila som starsieho paradajkou, sedela som pri dcere co boa v lehatku a maly behal okolo.. Ako som tak nieco kecala muzovi tak som tu paradajku strcila do pusy dcerky.. Kym mi prislo, ze je to nespravna pusa, este som sa cudovala co sa ksichti, ved do teraz to bolo ok 😅😅😅 no nic jej nebolo, jednoducho jej prve jedlo okrem mlieka bola paradajka.. Teraz je to jej najoblubenejsia zelenina,alergicka nie je na nic a zdrava je najviac zo vsetkych mojich deti..

lenadka
25. sep 2017

Kašľať na to, že med je alergén, to je to najmenej, horšie je, že môže obsahovať baktérie alebo spóry mikroorganizmov clostridium botulinum, to je smrteľne nebezpečná baktéria pre malé deti a oslabených jedincov.
S manželom sa porozprávaj ako chceš začať dokrmovať a prečo, hruška nie je zrovna najvhodnejšie prvé ovocie, ale nič vážne sa malému z nej nestane.

livka_
25. sep 2017

Hnusna hnusna kapsicka fuj fuj! 😂😂 a od pol roka to bude: "Das si mnamky mnam kapsicku ham ham"? 🙄🙄 Chudak muz akeho zdrba musel dostat...sak nedal mu zemiak s klincami.. maly sa zjavne fajne najedol a zalomil paradne ze si v klude spinka...

marryem
autor
25. sep 2017

@mala_katie lebo ma dudel od narodenia a jednoducho si pekne dudinka, dudel nie je pre nervozne deti a neviem aky ma suvis s tym ze dudluju aj kludne babatka. A ze keby mu da cerstvu hrusku pekne pripravenu pre neho tak nic nepoviem ale to ma nahnevalo ze prve jedlo jeho a hned nejaku umelinu z obchodu ktoru som ja nekupovala lebo uz sa tu narazalo nato naco som to kupila..

pininka
25. sep 2017

@marryem ale aby som ta upokojila,doma muza pochval, pretoze moj muz dal najstarsiemu lyzicu borscu, lebo tak smutno nanho pozerak, na pol roka kost z udenych rebier a este mu aj fotku zrobil. Potom si ho posadil do sedacky na bicykel a oprel ho o branu,maly sa prevazil a spadol s celym bikom rovno na hlavu. Tolko na temu muzi a deti. Musis byt v strehu 😂😂

marryem
autor
25. sep 2017

@livka_ ja tie kapsicky nechcem davat ani od pol roka ani vobec. Nieje mi zatazko synovi spravit cerstve ako niektorym maminkam ktore do deti pchaju vselico z obchodov lebo sa im nechce stravit 10 minut nad pripravou jedla pre svoje dieta.

dominika6
25. sep 2017

@marryem no asi nezjedol celú buchtu plnenú..kolko toho mohol zjesť..dva hryzy?
čo stresuješ..radšej sa zamysli nad medom,ktoré deti namajú mať..načo?ked aj v mede máš cukor to ťa netrápi?

viky8
25. sep 2017

ach ženy, všetky riešite med na cumlíku, .. lebo je to teraz moderné dávať med až po roku alebo po 15tich, ja neviem...., kedysi sa taketo vveci absolutne neriesili, ludia jedli s mierou vsetko hned a boli ovela zdravsi ako tie dnesne deti co kazdy mesiac cakaju v cakarni u doktora s nejakou chorobou.. ak bude mat byt dieta na nieco alergicke tak sa to prejavi tak isto teraz ako po roku, proste alergia ... ja som dostavala med na cumel pomaly od narodenia, lebo som revavala od nevidim do nevidim a som tu, živá, zdrava a nemam jedinu alergiu... takze skuste trosku zvolnit a nedat hned na vsetko co sa napise v nejakej knihe alebo co vam poradia tie tzv. ODBORNICKY NA ZDRAVU STRAVU z facebooku

marryem
autor
25. sep 2017

@dominika6 precitaj si moje vyjadrenia k medu lebo uz 4x sa mi to pisat nechce.. kolko zjedol? Viac ako polovicu tej kapsicky..a neviem o akych buchtach je rec

livka_
25. sep 2017

@marryem sak dobre robis a si sikovna..len z toho nestresuj. To nepomoze nikomu. Zas tolko sa nestalo..hlavne nepodliehaj panike a nelet s nim este niekam na pohotovost lebo ta vidlami pozenu.. ;) diskusia k teme na konikovi hadam aj staci -) packo -)

buba183
25. sep 2017

Bude v pohode. Môj 5rocny syn kŕmil sestričku s tatárskou a hranolky 😂. Nebol žiadny problém. už má 14 mesiacov a smejeme sa natom.

buba183
25. sep 2017

Zabudla som išla mať 4mesiace keď ju kŕmil.

marryem
autor
25. sep 2017

Dakujem mamickam ktore ma upokojili a poradili mi 🙂 uz budem o nieco mudrejsia 🙂 Dakujem a prajem krasny den 🙂

viky8
25. sep 2017

ozaj, som ku tej kapsičke chcela ešte napísať 😅 šla som napísať že nerozčuluj sa.. no ja by som sa asi na tvojom mieste tiež rozčuľovala aj keď sa nic take strasne nestalo, niektoré deticky papaju prve ovocie a az potom zeleninu no že to je kapsička, niektore deti su len na takych ,,umelinach" a su v pohode, takze nestresuj, aspon vies ze ti bude dietatko pekne papat ked zacnes naplno prikrmovat 😀 moja ochutnala na spicku lyzicky slahacku asi v 2-3 mesiacoc a je v pohode ...
inak, este mi napadlo, vraj uz ani pri plne kojenych detoch by sa nemalo velmi s prikrmovanim cakat prave kvoli tomu imunologickemu oknu, ktore tu už bolo spominane, kludne od 4 mesiacov skusat.. to len tak na okraj rada od pediatra 🙂