icon

Nátierky pre bábätko bez masla: Skúste tieto recepty

ness222
19. jan 2025

Ahojte,

poraďte mi nejaké domáce nátierky pre 11-mesačné bábätko. Biely jogurt typu hollandia jedáva od 8.mesiaca, ale myslím si, že maslo jej nerobí dobre. Vždy má po ňom hnačky, a keď som jej ho dávala na dennej báze, vyhádzala sa aj na lícach.
Dávam jej namiesto masla detskú lučinu, ale to asi nie je dobré dávať každý deň.
Ďakujem 🙂

anjelicek26
19. jan 2025

Tak neviem kolko tej natierky zje, moj to len oblize... davam mu len trochu olivoveho oleja na chlebik, jemu to tak staci, pokrajam zeleninku, ovocie a funguje...

ness222
autor
19. jan 2025

@anjelicek26 tak napr. zje cely krajec chlebika a v pohode k tomu zje aj jedno to male balenie detskej luciny.

gejb
19. jan 2025

@ness222 a nevadí ze je na obale napísané že až od 3 rokov? Ja som to kúpila ale nakoniec nedala...

amelie22
19. jan 2025

@gejb myslím ze deti do troch rokov zjedia ďaleko väčšie hlúposti alo detskú lučinu 😅

anjelicek26
19. jan 2025

@gejb to je myslim kvoli vyssiemu obsahu soli az od tych 3 rokov... inak je to velmi ciste zlozenie kludne by som aj ja dala uz rocnemu...teda skoro rocnemu...

ness222
autor
19. jan 2025

Tak pediatricka tu detsku lucinu povolila, no len ako taku obcasnu alternativu, idealne by bolo maslo no ked z masla hnackuje… rada by som jej spravila napr. Vajickovu alebo hocijaku inu zeleninovu natierku, ale neviem co tam dat namiesto masla ked ju z neho prehana.

saxana000
19. jan 2025

Lucinu davam v pohode 8 mesacnej tak 2x do tyzdna natenko na chlebik a aj klasicke maslo.. A neskusala si jej maslo vymenit za bezlaktozove?

anjelicek26
19. jan 2025

@ness222 mojmu robim zltkovu prazenicu, ale teda veru na masle... skusala si na ranajky spravit bananove lievance, palacinky, vafle? U nas toto teraz uz velmi ide, robim bez cukru, bez soli, ale teda kravske mlieko do varenia uz davam teraz od 10 mesiacov... do vafli som mu dala cisty biely jogurt miesto mlieka do receptu, len sa zaprasilo po nich... on ma take fakt rad... tak mame viac variacii na ranajky na vyber, teda este jogurt, kasa a potom toto, chlebik ma tak raz v tyzdni, mozno dva krat, lebo ho plnohodnotne nezje, dost bordelu ostane...

pralinka86
19. jan 2025

Nátierka z jogurtu - https://bonvivani.sk/recepty/natierka-z-jogurtu
Vajickova natierka namiesto masla ta lucina
A este ghee, cize prepustene maslo mozno skusit na skusku

gejb
20. jan 2025

@amelie22 tak to mi je jasne ze uz take velke deti zjedia aj hluposti. Trojročné sú niekde úplne inde.... ale do 1 roka maju deti este dosť velke obmedzenia co sa jedla tyka..tak mi to nepriislo vhodne pre tak male babo, keď aj sám výrobca odporúča od troch.

ness222
autor
20. jan 2025

@saxana000 napadlo mi to, ale keby mala intoleranciu, asi by netolerovala ani klasicke UM, nie ?

ness222
autor
20. jan 2025

@pralinka86 vyskusam to ghee 🙂

saxana000
20. jan 2025

@ness222 ved za skusku nedas nic..