Názory na hotové jedlá v plastoch
Ahoj maminky
Rada by som vedela aký máte názor na hotové jedlá pre detičky. Čítala som tu rôzne názory... Niektoré píšete že domáce je lepšie, iné že tie kupované v sklenených fľaškách sú zdravšie ako domáca strava.
Mňa by ale zaujímalo, čo si myslíte o tých v plastových kelimkoch. Či už je to akože nejaké mäsko s prílohou alebo akože jogurt, či puding... Aký máte názor na to? Ďakujem za každú odpoveď
@87mirka87 moje deti vyrástli na hipp príkrmoch - v skle, nič im nie je, imunitu majú ďaleko nad priemerom celej populácie. Kupovala som však len slané príkrmy, ostatné jedlá som pripravovala ja, pudingy v plaste nejedli, neprišlo mi to vhodné pre miminá, napriek tomu, že boli pre nich určené. Za mňa je úplne jedno, čo kto vraví, urob tak, aby vyhovovalo tebe a dieťaťu. Horšia matka kvôli tomu nebudeš, ani dieťa 🙂.
@a0 Aj ja som kupovala tie Hipp masove a nikto neumrel a svet sa nezrutil...sa mi nechcelo babrat sa s tym v kuchyni, ked syn zjedol aj tak len par lyziciek.
@87mirka87 kedy si som sa bila do hrude, že moje dieťa nikdy kupovaný príkrm jesť nebude. A tak aj bolo pri prvom ktorý zjedol všetko čo nezjedlo jeho. S príchodom druhého dieťaťa, ktoré absolútne odmietalo domáce jedlo som to prehodnotila 🤣 myslím že v dnešnej dobe sú tie kupované jedlá dosť kontrolované a nemusíme sa ich dieťaťu báť dať
Záleží od toho ako si ako matka nastavená, aké je staré dieťatko a kadečo iné. To, že nás ničia mikroplasty je už hádam každému jasné, v plastových obaloch by som malému dieťaťu určite jedlo nedávala, pudingy a pod. nie je problém pripraviť doma, ak sa jedná o prvé príkrmy tak tam nič domácu stravu nenahradí, ak ide už o staršie dieťa, tak by som tie jedlá v skle volila ako situačné riešenie, určite nie ako dennú stravu. To je ale môj pohľad mamy a zdravotníka.
Ja vsetko skladujem v skle, ak je z EU, tak musi byt ako material bezpecne.
Presne kvôli tomu sa pýtam. Príde mi trochu choré dávať dieťatku jedlo ktoré je len tak pohodené na nejakom regály v plastovom kelimku. Ako prepáčte všetky ktoré tomu dôverujete a považujete to za zdravé, ale ako to že sa to nepokazí? Veď keď si doma navaríte a dáte do chladničky, po pár dňoch to môžte vyhodiť lebo sa to pokazí. A tieto "veci" nemusia byť ani len v chladničke a vydržia mesiace. Hlavne že je to bio, eko a neviem čo ešte a samozrejme bez konzervantov
Varim kazdy den, kupovane ma aj tak casto, vobec to nejako neriesim... jemu to chuti, nastastie, hlavne fajn ako tepla vecera (my jeme teple len na obed) ...a jogurt chces kupovat inak ako, robit doma? Moj ty nervy, chodim full time do prace pri piatich detoch, taketo napady ma uz presli...
Varim kazdy den, kupovane ma aj tak casto, vobec to nejako neriesim... jemu to chuti, nastastie, hlavne fajn ako tepla vecera (my jeme teple len na obed) ...a jogurt chces kupovat inak ako, robit doma? Moj ty nervy, chodim full time do prace pri piatich detoch, taketo napady ma uz presli...
@anjelicek26 jogurt robíme doma, zapnem a sám sa vypne keď je hotovo
Ja kupujem jogurt v skle, ja neviem, ale u nas bezne dostat vsetko v skle. Este aj mineralku mame v skle. Ked uz to aj tak musim vsetko vratit a skladovat v garazi, tak radsej sklo.
príkrmy v skle (domáce vypľúval), normálne jedol aj biely jogurt aj detskú výživu
@anjelicek26 jogurt robíme doma, zapnem a sám sa vypne keď je hotovo
@marcellka32 nerobi sa to "samo"... jogurty som vo faze hyper motivacie robila tiez... vybrat jogurtovac, suroviny, odvazit , zapnut, skontrolovat, odlozit... to je dalsich 20 minut, co ja denne nemam...
@87mirka87 ja som sa snažila variť doma, ale na cestách a sem tam aj doma som dala mäsové prikrmy v skle a neskôr, keď vymýšľali a nechceli mäso, tak som kúpila tie mäsové prikrmy a k tomu urobila zemiakovú kašu, alebo cestoviny a tak zjedli 🙃 výživy kupujem doteraz. Aj ja si dám 😄 nech si každý kŕmi čím chce, už aj tie hotové sú v pohode, dieťa práveže sa rýchlo naučí na tie chute a poznáš prípady, že odmietali domácu stravu, chceli len toto. Ide to však do peňazí, lebo za 5e kúpim kilo pŕs a mam na mesiac pre dieťa (ak sa bavíme len čisto o prikrmoch)
Jogurty kupujeme od začiatku biele, a dochucujem podľa chuti, raz ovocie, inokedy domáci džem, alebo 🫣granko🫣
@marcellka32 nerobi sa to "samo"... jogurty som vo faze hyper motivacie robila tiez... vybrat jogurtovac, suroviny, odvazit , zapnut, skontrolovat, odlozit... to je dalsich 20 minut, co ja denne nemam...
@anjelicek26 nič nevazim, pridávam kultúru a zapnem
@anjelicek26 nie, nechcem doma otvoriť výrobu len mi príde zaujímavé že to nemusí byť v chladničke
@anjelicek26 20 minút denne nehovor ze nemáš, ked tu na MK máš čas písať.
ale súhlasím inak s tebou
@anjelicek26 20 minút denne nehovor ze nemáš, ked tu na MK máš čas písať.
ale súhlasím inak s tebou
@anonym_856db4 tak v praci teams porady je to ine, ako doma pri 5 detoch, co sa tyka stihania a multitaskingu 😅
@87mirka87 jogurty sú kyslé, tým sa chemikálie z plastov ľahšie do neho uvoľňujú.
Robím len domáci, je to veľmi jednoduché nepotrebuješ ani jogurtovač.
Ohrejem 1L mlieka s 33% smotanou na 40 stupňov, pridám bio biely jogurt (v skle), alebo jogurtové kultúry a dobre premiešam. Teplé nalejem do sterilných pohárov, zavriem sterilnými viečkami a zakryjem dekou (v zime ich položím na radiátor a prikryjem, v teple jogurt rýchlejšie kvasí). V chladničke vydrží 10 až 14 dní. Do hotového pridávam čerstvé ovocie, domáci džem, kakao, kokos... sladím medom, banánom...
jogurt, jogurtovy dezert tak to rozhodne nie je jogurt ako má byt čo píšeš ty
ak jogurt tak hollandia , normálny jogurt čo zreje v kelimku
ak puding tak ten predsa zvladneš aj doma uvarit
ano kombinovala som domacu stravu a hipp v skle
Presne kvôli tomu sa pýtam. Príde mi trochu choré dávať dieťatku jedlo ktoré je len tak pohodené na nejakom regály v plastovom kelimku. Ako prepáčte všetky ktoré tomu dôverujete a považujete to za zdravé, ale ako to že sa to nepokazí? Veď keď si doma navaríte a dáte do chladničky, po pár dňoch to môžte vyhodiť lebo sa to pokazí. A tieto "veci" nemusia byť ani len v chladničke a vydržia mesiace. Hlavne že je to bio, eko a neviem čo ešte a samozrejme bez konzervantov
@87mirka87 preto sa nepokazí lebo je plné konzervantov. Však za pol hod. máš hocijaký príkrm, len niektoré ženy zleniveli že radšej kupujú hotové
@anonym_856db4 tak v praci teams porady je to ine, ako doma pri 5 detoch, co sa tyka stihania a multitaskingu 😅
@anjelicek26 Tak načo si spravíš toľko detí ak potom flrfleš že nemáš čas
Jáááj, to je zase dalsia tema v style, sutaz o dokonalu matku.
Kazdy nech si robi ako mu vyhovuje predsa...
Niekto ma len jedno dieta, a kupuje mu hotove prikrmy v lubovolnom obale, lebo ..nerad vari, nevie varit, casto cestuje, dietatu to chuti, povazuje to za drave atd.
Niekto vsetko vari aj pri x detoch, lebo...nema peniaze na tolke hotove prikrmy, rad vari, dietatu kupovane nechutia, necestuje, ma domace vypestovane, vychovane potraviny atd...
a k nazoru na kupovane potraviny poviem tolko- zalezi na surovine.
"domace" jedlo uvarene z x postriekanych potravin zo supermaketu, moze byt horsie ako "umele" z kontrolovanych zdrojov bio potravin urcenych pre dojcata, s prisnymi normami vyroby.
ano najlepsia je domaca mrkvicka bez hnojenia a striekania a masko od babicky na dedine /vlasntej babicky/, ale nie kazdy ma tu moznost.
a v konecnom dosledku, cela nasa snaha skonci tak, ze dieta sa stravuje spolu s ostatnymi detmi v skolke a skole, z toho co tie zariadenia hromadne nakupia, a obcas aj s pofidernou kvalitou ci hygienou, nehovorim ze vzdy.
a podme dalej...vyrastie nam pubertak, a z domacej mrkvicky prejde na pizzu a mambace s kamosmi a zalieva to kolovymi napojmi, alebo rovno aj energetakmi 😅
@87mirka87 preto sa nepokazí lebo je plné konzervantov. Však za pol hod. máš hocijaký príkrm, len niektoré ženy zleniveli že radšej kupujú hotové
@sisska96 ja som to nekupovala z lenivosti, ale keď už som sa s tým babrala, kopec riadu z toho a malý mi to celé vypľul a ostal hladný tak sme skúsili Hipp a to zjedol celé na posedenie, takže tak
@87mirka87 nepokazí sa to preto, ze baktérie potrebujú na rast vhodné prostredie. Ak zamedzis prístup vzduchu nemôžu sa množiť, na tom princípe funguje konzervacia. Pri mrazeni/chladeni sa používa princíp teploty. Pri sušení odstránis vodu, preto to dlho vydrží. Pri použití konzervantov použiješ chémiu.
Úplne nezdravé.
Kopec ľudí hneď umrelo, ako zjedli jogurt z plastu...
A že prečo sa šíri rakovina, ani náhodou z tých umelých hovadín .....

@87mirka87 moje deti vyrástli na hipp príkrmoch - v skle, nič im nie je, imunitu majú ďaleko nad priemerom celej populácie. Kupovala som však len slané príkrmy, ostatné jedlá som pripravovala ja, pudingy v plaste nejedli, neprišlo mi to vhodné pre miminá, napriek tomu, že boli pre nich určené. Za mňa je úplne jedno, čo kto vraví, urob tak, aby vyhovovalo tebe a dieťaťu. Horšia matka kvôli tomu nebudeš, ani dieťa 🙂.