Nezvládam boj s jedlom mojej 2-ročnej dcérky
Ženy, prosím, podporte ma🙏🙏🙏
Som už napokraji síl, nervov, už nemám snahu.
Dcera ma 2 roky a 2 mesiace, za celý čas jej života je papanie boj. Véd o tom svedčí aj jej váha, má 10 kíl. Je drobnejsia od rovesníkov, je pravda, ale určite tabulkovo je podvyzivena, dobre to viem. Nech robím co robím, už to nedávam. Psychicky už nevládzem. Aj modré z neba by som jej uvarila keby viem ze to spapa. Nepotrebujem tu rady co mam zmeniť, čo ešte jej dávať a pod. Veľa vecí som vyskúšala, až nie vsetko.
Potrebujem počuť, že nie som na tomto svete sama co sa cíti byť preto neschopná mama....
@wave1804 Ja to poznam, tiez mam slabsieho jedaka. A byvaleho velmi slabeho, ktory nechcel dat do ust ani chlieb a cistu cestovinu, dokonca ani kolac a palacinku. Tiez som sa tym velmi trapila a pripadala som si neschopna. Ked mi ako rocny na Vianoce zjedol kustik zemiaku a kamoska pisala, ze jej o 2 mesiace mladsia si dava rybu so zeleninou, bolo mi do placu. Pravdu povediac teraz ma uz 4r a doteraz, ked vidim, ako si rocne dieta dava trebars sosovicu alebo chrume misku ovocia alebo zeleniny, tak mi to pripada ako z inej planety.
Ja som si v asi 1.5r maleho precitala jednu knihu o patologickych nejedakoch a ta mi pomohla. Na zaklade nej som pochopila, ze to proste nie je moja vina. Dieta na to nejedenie/vyberavost ma nejaky svoj dovod, ale nie som nim ja. U niekoho je to zdravotny problem, u niekoho precitlivele usta, niekto jednoducho neciti hlad, niekto sa od prirody boji vsetkeho noveho atd. Ale mama za to nemoze. Moze svojou nervozitou k tomu pridat, ale primarne to nie je nou. Ked som sa na to takto dokazala pozriet, spadol mi kamen zo srdca a odvtedy sa tym netrapim. U mojho maleho je pricinou prave asi vysoka zmyslova citlivost, vadia mu doteraz rozne struktury, konzistencie. Plus asi aj genetika, kedze aj manzel bol v detstve legendarnym nejedakom. On zase necitil ten hlad. Normalne si pamata moment, kedy prvykrat realne vyhladol, mal asi 10 rokov. A vtedy mu zrazu zacalo skoro vsetko chutit, dnes by som povedala, ze je jedak a gurman. A jeho mama nemohla ani za to, ze nejedol, ani za to, ze zrazu zacal 🙂
Aj tvoja nejaky dovod isto ma a ak jej inac nic nechyba, tak to.proste moze zostat aj takto. Neprestavaj ponukat nove veci alebo opakovane aj take, co uz predtym odmietla. Sleduj, ci vyvojovo.prosperuje a to je asi vsetko.
@mommyviky to mi hovorte o rodine svokor večne podbabruje , jeden čas až vravel na syna že je podvyživený , tak som sa nasrala a vytlačila som mu tabuľku ...
Toto je najhoršie, že mi samé poznáme svoje deti a každý je najmúdrejší ... už zabudli ako to mali oni 😢 Vďaka Bohu za moju maminu, ona má stále podrží, nájde tie správne slová ako mi povedať - poradiť - pomôcť ❤ Jej sila je úžasná - ja fakt, som na ňu hrdá a je mojím vzorom, ako nás vychovala 4 . Deti, ak sú pri nej , tak zjedia aj to, na čo by sa doma ani nepozreli ... ? ... Tak ich vie prehovoriť, nahovoriť, a to stále s úsmevom.
@elenka.k pozri ja mam deti dve. Starsie sa na ovocie a zeleninu nemoze ani pozriet, napne ho. Rozpravat zacalo v 3 rokoch. Mladsie zboznuje ovocie a zeleninu, normalne v obchode musim davat pozor, lebo sa pusti aj do cibule v kosiku 🙂 a zacalo rozpravat okolo 18m zlozite suvetia a vie dokonca krasne vyjadrovat emocie, styl bojim sa, som unavene a pod... proste kazde dieta musi do urciteho veku (cca 6r) zvladnut veci, ale kazde si urobi svoju vlastnu cesticku a poradie.
@mommyviky ako moja stará mama " preto neje lebo si mu nevarila , nie je zvyknutý. " 😂 do dvoch rokov by zožral aj hrniec v ktorom dom obed varila, potom postupne vyradil snáď všetko. Ale ja som najhoršia lebo som ho nenaučila jesť domácu stravu. Tlak mi to dvíha
@jakubkoanjelik presne, ale to, že niekedy varím naraz 3 jedla, aby som vyhovela každému, to nikto nevidí .... hmm
@wave1804 Neviem, či sa u Vás niečo zmenilo, ja mám 5 ročného ma par jedál ktoré zje, no v škôlke nechce jest vobec. Je fajn neriešit, nenúti, rešpektovať, milión rad nájdem, ale teraz mi ho kvôli tomu chcú vylúčiť zo škôlky. A to uz je teda problém. Ma 20 kg vobec nevyzerá podvyzivene no tam jest nebude. A ja uz fakt neviem co s tým... čisté zúfalstvo

@wave1804 za mňa rodina je najhoršia. Ja vkuse počúvam že: ty si v tom a tom veku už rozprávala tt si jedla všetko ty si spala celul noc a blaablaablaa🙄🤦🏼♀️ a tie múdre reči navar mu polievku zje. Prosím mami kľudne mu daj - dala a aj tak nezjedol 😂 a podobné reči otravné…