Odmieta mi ovocné príkrmy

janett_fashion
12. mar 2024

Ahojte mamicky, chcem sa s Vami poradit ako to mate vy a pripadne ci nerobim nieco zle. Na obed ma zeleninovo-masovy prikrm. To spapa pekne vsetko s tym nemamr problem. Ale pred tyzdnom somcjej uz mala pomaly zaviest ovocie, no da si par lyziciek a nevhce viac viac. Mlieko jej nechcem za tym davat, aby ju neprehnalo. Tak som zvykla caj. Lenze vcera mi tak plakala, ze som jej musela dat mlieko. Ten olovrant mala po obede. Je to chyba, ze sa nestrieda jedlo mlieko jedlo mlieko? Lebo cakala mlieko.

Rano ma mlieko, desiata mlieko, obed prikrm (zeleninovy) olovrant mlieko (malo by byt ovocie) vecer mlieko.

Nechcem jej nasilu nieco ponukat, aby mi to neodmietala uplne. Dakujem za Vase rady.

angeli121212
12. mar 2024

@janett_fashion normalne jej daj po ovoci mlieko naš mal normálne po ovocí mlieko neprehnalo ho nikdy a nerieš skušaj keď si da len pár lyžičiek nevadí veď len teraz začínate a tiež jej nemusí hneď všetko chutiť. Proste bez stresu v kľude pomaly 😊

petronellla87
12. mar 2024

@janett_fashion to sa rozbehne, moja tiež zo začiatku nechcela ovocie, možno jej je kyslé 🤷🏻‍♀️

ivangeline
12. mar 2024

A mozno nie je az take hladne.

lucia13022023
12. mar 2024

Skoro každý hovorí, že sa ma začínať so zeleninou, lebo keď dáš ochutnať sladké ovocie, zeleninu už nebude dieťa chcieť.
My sme to mali presne naopak, syn je milovníkom brokolice, karfiolu, akékoľvek zeleniny, ale ovocie, to veľmi málo. Z banánu ho napína, zje len hrušku a jablko a to už má rok. Ovocné kapsicky mi spapa, ale akoby skutočne ovocie to veľmi málo. Ale snažím sa ponúkať stále, keď nezje, zjem ja 😁

janett_fashion
autor
12. mar 2024

@angeli121212
@petronellla87
@ivangeline
@lucia13022023 dakujem baby skusim jej dat teda to mliecko po ked nezje vsetko..tak sme zacinali aj so zeleninovymi..

bolarazjedna
12. mar 2024

Tak nemusíš siliť ovocie, keď mu nechutí, skus o mesiac, nič sa nestane... A kľudne daj mlieko po ovocí, nič sa mu nestane.. Môžeš ovocie skúsiť aj na desiatu napr, možno vtedy bude otvorenejší na nové chute... Ale sú deti, ktoré nemajú radi sladké.. Možno aj tvoje dieťa bude také... A možno o pár týždnov ti v pohode zje všetko, čo mu dáš.

hederamonstera
12. mar 2024

Kludne jej daj mlieko, predsa ju nenechas hladnu.
A vobec sa netrap tym, ze nechce ovocie. Je to aj tak len cukor a vlaknina. Nic dolezite ak ti papa zeleninu.
Hlavne si neuviedla vek, o tyzden moze byt vsetko inak

marianarem
12. mar 2024

@janett_fashion Ani moj nechcel ovocne zo zaciatku. Ja som mu to ovocie primiesavala do zeleninovych prikrmov. Tak si postupne zvykol na tie chute a po case uz daval aj cisto ovocne.

heln
13. mar 2024

@bolarazjedna kludne daj po ovoci mlieko. mozes skusit ovocie na desiatu. ovocny prikrm nemusi byt cisto ovocny. mozes dat spolu mrkvu s jablkom, genialna je kombinacia batata, mrkva, jablko. ved si zvyka, mozno to chce len cas a inu konzistenciu.