Odmietanie mlieka a príkrmy

medeaa
15. jan 2022

Ahojte maminy, 8 mesacny syn zacal radikalne odmietat mlieko (je na um) a potrebujem sa s vami poradit, cim to nahradit, aby nebol pocas dna hladny. Na ranajky maval mlieko, ale namiesto toho mu teraz robim ovocie s kasou (ovsena, ryzova...), co maval na desiatu. Potom obed klasika zelenina, masko alebo vajce, snazim sa na olovrant zaradit biely ovci alebo kozi jogurt (casto mi vsak prespi olovrant, mal by potom olovrant a veceru prilis skoro po sebe, ale nie vzdy). A dalej sa neviem pohnut. Zuby ma zatial dva, kusky spapa ale vidno, ze s nimi este bojuje. Chrumky dostava priebezne sem tam. Co mu mozem este ponukat medzi hlavnymi jedlami?

nikpa
15. jan 2022

@medeaa chlieb mu nedávas? píšeš že ešte bojuje keď má niečo požut ale kúsočky s Lučinu alebo s obyčajným maslom alebo prazenica so žĺtok a zajedat chlebom. Rozvarena ryža s ovocím, rovanko pšenova kaša, Quinoa, vieš do toho zamiešať ovocie alebo aj zeleninu.

medeaa
autor
16. jan 2022

@nikpa sem tam mu dam striedku z chleba a nieco pozuje 🙂. Vdaka za tipy, vyskusam taketo nieco, prazenica ma ani nenapadla ani lucina, ale vlastne asi neni dovod take nedavat.. Quinou mam tiez doma 😁.