Pitný režim malých detí

cetera
18. jún 2013

Mna by zaujimalo kolko vase deticky piju cez den vody, co im davate pit ( malinovky, caje, atd...) nejake domace repectiky co dat detom pit, trebars nejake kupovane sirupy, ake mate radi ktore su dobre, nieco sme uz odskusali ale nic moc, mate nejaky oblubeny produkt? Caj, vodu, sirup? Hlavne teraz ked je horuco co detom najviac pomoze.

wera.g
18. jún 2013

u nás jednoznačne voda... keď nie voda, tak neosladený čaj, sem tam džúsik, ale to mi nechce, on tie sladké vody nemá rád, čomu som rada 😉

sissika
18. jún 2013

@cetera u nas je to granulovany caj a vypije maximalne 1 liter, dnes vypil len pol litra, ani za svet nechcel viac

barboratokei
18. jún 2013

Čistá voda, voda s medom a citrónom, domaci syrup alebo nesladene caje. Ráno dcérka vypije 3-4dcl a potom na ihrisko berieme 0,5l fľašu. Vzdy pije k jedlu. Ale papa aj veľa ovocia a zeleniny a tam je tiež vela vody 🙂

terezka1947
18. jún 2013

hm,tak moj tak 220ml mliecka rano,220 poobede...cez obed cca 50 polievky....cisty vyvar,troska zeleninky a inak iba beham s flasou,poharikom,poharom....som normalne statna,ked sa sem-tam v noci zobudi a v nejakom polosne vypije aj 300 vody,kt.si urobim..keby nieco.

cetera
autor
18. jún 2013

Baby poprosim vas piste ake stare mate deti aj. Moje maju sept. 4 a maly mal teraz dva. Niekedy pijeme caj a inak vodu s tym ze im vymiesam bublinky. Cistu vodu nechcu, tak som rozmyslala sirup, ale neviem aky kedze sme uz par mali a boli ze nic moc, ake znacky pouzivate a ake prichute? Zajtra chcem kupit len neviem aky.

anjelicek26
18. jún 2013

@cetera - definuj male dieta ;) Nas trojrocny pije asi 1,2l denne... voda, pripadne domaca ovocna stava. Mlieko nepije vobec.

terezka1947
18. jún 2013

@cetera moj ma 19mesiacov....a trapenie velke....ale skusim este jednu fintu...flasa s takym sosacikom....uz inak neviem...budeme snad iba po lyzickach pit cele leto 😠 inak ja sa snazim cistu vodu...ani cajik ani nic sladke...akoze skusala som ho navnadit aj na to...ale vysledok bol rovnaky,tak som ostala pri cistej vode.

sissika
18. jún 2013

@cetera ani nas nevypije cistu vodu a ma 2 roky

cetera
autor
18. jún 2013

Moje deti okrem mlieka co ich akoze strava lebo odmietaju stravu, teda starsia sem tam nieco a maly zase ine sem tam nieco, boja sa jedla ci co. Lekarka mi povedala ze 1,5 litra denne maju vypit, som sa jej pytala tak takto mi povedala. Pokial nepije vodu i v noci ze sa budi ze chce pit a pije vela tak je vsetko v poriadku. Mala vypije vela vody, flasu ma 330 ml a vypije aj 5-6 flias, lezi len tak cmurka a ide to. Ake sirupy su dobre, ked ste nieco skusali, minule sme mali myslim Relax malinu ci jahodu a nic moc. Ten co ukazuju na reklame co pride chlapcek na oslavu narodenim a donesie flasticku, neviem teraz ako sa vola je dobry?

gabika7706
18. jún 2013

@cetera dcera ma 7r a syn 3,5 r. Obidvaja bez problemov piju cistu vodu, alebo neochuteny caj, najcastejsie roibos, ale maju radi aj gurman alebo napr. urologicky s brusnicami 🙂 Ak mam cerstvu matu od svokry, dam vecer do dzbana, cistu vodu a rano pijeme, je to sice cista voda, ale ma jemnu chut maty. Nedavam ani cukor, limetku, nic, co sa odporuca do limonad, chuti nam to take "obycajne".
A zvykneme si odstavovat ovocie, tak mozete skusit aj to...
Obcas kupime Jupi superhusty bazovy sirup http://sk.jupiland.com/tasks/sites/jupi_sk/cach... alebo malinovy, ale je to ozaj vynimocne.

gabika7706
18. jún 2013

@cetera myslim, ze v tej reklame ide o tieto sirupy http://sk.jupiland.com/index.cfm/produkty/sirup...

anjelicek26
18. jún 2013

@cetera - inak 1,5 litra je denna norma 50kg osoby, ja neviem stale, odkial tieto statistiky tahaju, kolko ma kto vypit, dva litre je norma na 80kg osobu... podla mna dieta vie, kedy je smädne, treba sa len vyhybat extremom a ponukat co najcastejsie...

prasiatko30
18. jún 2013

Ja neviem ale u nas je v podstate teplo dobre 3 mesiace- tak ze aj o polnoci behas v kratasoch a tricku a potis sa obcas dobehne severak zo sahary 😀 A este sa nam nestalo ze by sa deti zdehydratovali - proste treba ponukat a aj tie deti si pytaju my mame v obdobi leta prakticky kam pozries tam je flaska s vodou plus sa robia limonady - klasika voda citronova stava cukor, dzusy ale najviac voda a mlieko - tie dzusy ani moc nechcu a potom obcas horchata, limon granizado, yogur granizado vela ovocia - melon, dyna to je plne vody, nevystavovat sa prilis slnku v tom najhorsom case a ochladzovat sa - bazen, decka sa hravaju s vodou v parkoch napustaju tie male baloniky a obhadzuju sa len taky fukot

euka210
19. jún 2013

neviem kolko vypije, nikdy som to nemerala, lebo raz pije z flase, doma z pohara, ale stale pil malo, teraz viac lebo je horuco a vodu mu casto ponukam. Na obed stale polievka, ktore ma rad. Bud nesladeny caj ale teraz viac cistu vodu z vodovodu, kedze tu je kvalitna. To je podla mna najlepsie. Sladene este viac smadi.

prasiatko30
19. jún 2013

@euka210 davaj mu vela ovocia - to ma tiez vysoky obsah tekutin

jankagun
19. jún 2013

mne MUDr.povedala, ze by dieta malo vypit 10% svojej hmotnosti.nasa malá ma necele 2roky a vypije cca 1,5l ,a davame jej vacsinou cistu vodu,prip.sem -tam bylinny sirup pupava-harmancek,alebo kupime KUbik ochutenu vodu 1,5litrovu a to jej davame do mensich flias.z ovocia spapa banany,lebo z ostatneho ovocia ju este viac smadi.

brumka
19. jún 2013

mne mala doma pije cistu vodu, obcas jej kupim 1 dzus ale trvam na cistej vode alebo nesladenom cajiku. a hovori saze dieta by malo od roka vypit na 10kg hmotnosti 1liter vody, to plati aj pre dospeleho, ale v tom su zahrnute aj polievky

sjuz
19. jún 2013

Nasa pije iba vodu a riedeny 100% jablkovy dzus (happy day alebo pfaner) - ten jej riedim tak 1:5. Ale mne celkovo malo pije, ked pozeram kolko tu pisete tak moja 3 rocna 17 kilova dcera vypije ledva 1liter :( aj ked presne jej nemeram, ale asi to bude par dni sledovat

keira
19. jún 2013

moj ma rok a vypije teraz ledva 120 ml vody ci cajiku, 500 ml mlieka 😒

bamb27
19. jún 2013

moj tip je rooibos caj ...velmi vhodny pre deti aj dospelych, aj z hladiska mineralneho zlozenia, je jemne nasladly cize je fajn aj nesladeny a tiez je dobry aj ako teply aj ako studeny a nase 2.5r dieta vypije denne okolo 1-1.5l tekutin

wena
19. jún 2013

U nas sa pije jedine cista voda alebo nesladeny caj. Malinovky, sirupy a podobny odpad vobec nie, dzus len obcas.

dejka77
19. jún 2013

Dcere davam vodu, v poslednej dobe zacala pit aj caj co si robim ja na ranajky 🙂 . Sice je sladeny, ale pouzivam med nie cukor. Ovocny dzus vyskusala asi 2x.
Co sa tyka sirupov, skus si precitat zlozenie, su to s*acky. Napr. pomarancovy ma 9% ovocia, zvysok voda, cukor, co uz je len toto za sirup?
Moja toho vela nevypije, davam jej do flase co je asi 330ml, niekedy vypije cele a este doplnim, okrem toho este kusok caju. Tazko povedat kolko to je, asi tych 330-400ml denne.

sjuz
19. jún 2013

@keira no mne starsia ako rocna pila asi iba mlieko a z vody mozno 50ml denne. teraz moja druha 8mesacna tiez vode moc neublizi. stale iba mlieko a neviem povedat kolko lebo je dojcena.

majka99999
19. jún 2013

Vypije asi liter, minimalne polka je mlieko, 1 rok ma nas mliekoholik. Vodu ani caj velmi nemusi, skusali ame vselico, najradsej ma proste mlieko.

euka210
19. jún 2013

Ja som niekde citala, ze v nasom veku (1-2r) ma vypit pol litra.
Pokial vidno, ze je dieta v pohode, ze nie je dehydrovane, casto sa mu ponuka pit a aj vypije, tak je to v pohode.
@prasiatko30 joj, tak ovocie on basti jedna radost 🙂 (aj zeleninu)...jahody a teraz ceresne by jedol cely den 🙂

cetera
autor
19. jún 2013

@anjelicek26 cca 0-6 rokov dajme tomu

cetera
autor
19. jún 2013

@brumka to som este nepocula na 10 kg 1 liter, malá bude mat v sept. 4 roky a ma nejakych 24-25 kil. Kedze malo co zje, len mlieko pije sem tam nieco. Mlieko nepocitam ako nieco co uhasi smad, je to skor na zasytenie, ci?

brumka
19. jún 2013

@cetera prepac akurat si tocitam som sa pomylila na 10kg pol litra, v tomto teple clovek nemysly 🙂

cetera
autor
19. jún 2013

@gabika7706 no o tychto cajoch som este nepocula ale popozeram sa. Urologicky? To sa moze davat detom?

zszudorova
20. jún 2013

tak neviem ake velke deti mas na mysli ale moja ma 5mesiacov a ide ma slahnut lebo kazdy do mna husti davaj pit davaj pit teplo je ale mala nechce...skusila som caj aj vodu, sem tam cucne ale ak rano naplnim flasku 150ml tak este vecer tam bude mat 120ml! tak skusam pchat to do nej striekackou ale je taka vyspekulovana ze si to hromadi v ustach akoze pije a potom mi to vypluje🙂)ach jo...tak ale snazim sa, poctivo,vzdy ked sa zobud...aspon tych 150ml do nej natlacit...ak ked povypusta, ale nieco jej hadam zbehne dolu krkom. haha