Poraďte stolný mixér na smoothie
Prosim o radu majitelov stolnych mixerov 🙂
Chcela by som si kupit stolny mixer, najma kvoli priprave smoothies, takze by mal byt schopny rozmixovat vacsie mnozstvo suroveho ovocia a zeleniny, idealne bez pridania tekutin. Mixovacia nadoba by mala mat objem min. 1,5 l a mal by byt co najvykonnejsi.
Na nete som hladala aj recenzie na rozne typy stolnych mixerov ale zaujimali by ma aj prakticke skusenosti ci uz pozitivne alebo negativne - bez akych funkcii by ste si mixer nevedeli predstavit, co sa vam osvedcilo/neosvedcilo, s akymi typmi resp. znackami ste spokojne/i a preco, na co si davat pozor pri vybere, skratka vsetky prakticke informacie 🙂
Urcite nechcem ist do smoothie makera, lebo mixer budem prilezitostne vyuzivat aj na ine ako na smoothie a potrebujem mixer s co najvacsou nadobou. A tycovym ich uz nechcem robit, dva uz to totiz nezvladli 😖
@mariankkka 😀 😀 😀 rado sa stalo 🙂
@irresistible
@lucianakoniku ahojte, da sa na tomto mixeri robit aj raw torta napriklad? rozmixuje uplne vsetko? lebo rozmyslam tiez nad mixerom kvoli smoothies, ale aby bol aj vsestranny pri vareni, peceni..dakujem 🙂
@janci27 Ahoj - no, rozmixovat sice rozmixuje, ale problem vidim v mnozstvach. Ta nadoba ma 2.5 litra, cize je mienena na velke objemy. Ked potrebujes rozmixovat na prach napriklad 100g orechov alebo dve lyzice lanovych semienok, neurobi to asi velmi dobru sluzbu; ja na to pouzivam preto mini mixer, co som si kupila na mixovanie detskej stravy s objemom nadoby nejake max 2dcl.
Inak, smoothies teraz v lete na nezaplatenie na ranajky, aspon pre mna, ked nic nejde dole krkom kvoli horucavam ;)
nechala som sa od vas inspirovat a objednala som si Blender G21 Perfect smoothie. som neskutocne nadsena na aku kasicku spracuje listovu zeleninu.
co vsetko davate do zeleneho smoothie? ja si ho musim este prichucovat ovocim, uvidim kam sa postupne dopracujem.
decka mi to nechcu, ale dohodli sme sa, ze zakazdym ked si to namixujem si daju jeden hlt. ked sa to zrata, tak aspon daco a mozno postupne ich to chyti. znechutit im to nanutenim nechcem.
@brusnatanecnica Ahoj - gratulujem ku kupe stroja! ;) Mne deti zatial tie smoothies tiez velmi nepiju, ale vravim si, ze u nas funguje pozitivny priklad, takze postupne sa k tomu dopracujeme.
Ja mam pomerne jednoduchu sablonu, co do toho davam: nejake ovocie (jeden banan, alebo dve broskyne teraz alebo jednu hrusku...), dve hrste zelenej veci (spenat, rukola alebo polnicek), stonku zeleru, matu (ked mam; tak hojne, lebo mi chuti, aj so stonkami), 3dcl vody a este semienka, po velkej lyzici z kazdeho: chia, lan, sezam, slnecnicove. A ked ma napadne este lyzicu kokosoveho oleja. Vylezie toho asi 6 deci, co povazujem za jedny ranajky ;)
Ak mas ine tipy, daj, rada sa inspirujem ;)
@irresistible ahoj, som velmi rada, ze si odpisala.
moje recepty su dost podobne tvojim. z ovocia som skusala aj kiwi, slivky, jablcko. vzdy jedno ovocie a zo zeleneho mix. najchutnejsie je to asi s bananom. davala som aj zazvor, iba kustik a veru dost palil. a zelene, to sa snazim dat cim viac. okrem toho co pises som skusala aj kel, vnate z mrkvy, petrzlenu, baby spenat. ten polnicek som si v obchode nikdy nevsimla a doteraz som o nom ani nepocula. asi som nevsimava🙂
kokosovy olej som neskusala, ani neviem kde ho maju (asi v zdravej vyzive). teraz citam, aka je to superpotravina. skusim ho. a to som si myslela, ze si sa iba pomylila a chcela si napisat kokosove mlieko.
a semienka skusim tiez. este som skusala goji.
konecne mame zahradu, chcela by som si vselico pestovat, doteraz som tu moznost nemala.
ja si spravim rano jednu poriadnu davku a pijem ju na 3x za den. vzdy dam detom po glgu odpit a tak predsa len daco dostanu do seba..
im som pre motivaciu robila ovocie a spenat. to im chutilo. ten baby spenat nema vyraznu chut.
no a ten mixer je uuuuuuuuuuuzasny. velmi mi pomohlo, ze ste ho pochvalili, aspon som sa vedela rozhodnut.
muz sice nechapal naco mi je taky drahy, ked maju aj za tretinu. ale zas on si kupuje ine veci pre svoju radost, takze mi ho v pohode doprial.
Ahojte, potrebovala by som tiez poradit. Chcela by som kupit mixer aj na smoothie, ale aby bol co najmensi. Nasla som nieco taketo, mate skusenosti: http://www.klarstein.sk/Kuchynske-spotrebice/Mi.... Idealne by bolo aj nieco mensie, ale tie maju len slaby vykon. Dakujem, za rady.
@brusnatanecnica ahoj...polnicek maju v Lidli...teda mavali, teraz uz par tyzdnov nemaju. Ja mam Lidl po ruke a tam prave kupujem ten spenat, rukolu a polnicek, je to na jednej kope ;) Inak, trochu odbocka, ale ten polnicek je skvely na jednoduchy salat - len polnicek, co najhustejsi biely jogurt (osoleny, mozes okorenit) a paradajky nakrajane na malinke kosticky, fakt dobre.
Kokosovy olej je dobry napriklad z Billy - maju jeden typ, virgin a stoji okolo 7.50, co je fajn cena. Treba si dat pozor na kokosove oleje balene v plaste - to nie je na jedenie, max na vyprazanie a tak.
Kokosove mlieko/voda je fajn, ale mne sa zda, ze pridavanie tychto do zelenych smoothies je zbytocna investicia. Ale to kokosove mlieko je hrozne fajn zmixovane s nejakym ovocim, aj detom to mierne chutilo. Oni inak piju len cistu vodu, preto cokolvek ine na pitie nema u nich velky uspech, nie, ze by to nebolo chutne.
V zasade sa snazim do tych smoothies davat veci, co by som inak asi nezjedla len tak - orechy, goji, kokosove lupienky a podobne jedavam len tak, ked mam chut/som hladna, ale lanove semienka nie, ani kokosovy olej, ani spenat.
Drzim palce, nech ta to drzi - my s manzelom sa tym stravujeme uz nejakych desat mesiacov ;) Cize aspon u nas sa investicia oplatila ;)
@fivecat Ten stroj nevyzera na zahodenie, ked potrebujes co najmensi. Ma polovicny vykon ako ten, co mam doma, ale zasa je to zhruba dvojnasobok klasickeho mixera, s ktorym som tie smoothies robila prvych pat tyzdnov. Kedze to ma litrovu nadobu, tak sa to da pouzit na take akurat mnozstvo pre jedneho - ja toho robim 6 dcl/osoba...co samozrejme nie je povinnost, len to tak nejako prirodzene vychadza, ked tam dam vsetko co chcem a nechcem to jest lyzicou ;)
Celkovo asi fajn, aj ta cena vyzera byt celkom kamaratska - spominam si, ze som stretla mixery a mierne vyssim vykonom s cenou okolo 100e.
Daj vediet, ci si sla do toho a ako si spokojna, ak hej, dost by ma to zaujimalo, lebo mam znamu, co tiez nechce pre seba velky mixer na tie smoothies.
@irresistible Uz mam tu masinku doma, ale nie som si ista, ako ju dobre otestovat. Vcera som narychlo urobila jablko s mrkvou (obvykla kombinacia z odstavovaca), ale bolo to huste, musela som vodu pridat ;0). Tak idem pohladat nejake recepty ;0). Zmixoval to celkom dobre. Kedze je maly, da sa nim zatriast a rychlejsie sa to na zaciatku premiesa. Mate nejake osvedcene kombinacie?
@fivecat Ahoj...tak gratulujem k masinke a vitam do pomyselneho klubu smoothie uzivacov ;) Strojcok najlepsie otestujes nejakymi listami, napriklad spenatom, ci sa rozseka na kasu, a potom skus nejake semienka, napriklad lanove, ci aj tie rozmixuje - v ramci smoothie, samozrejme.
Recepty...mozes napriklad skusit pozriet moj prispevok o kusok vyssie, tam som napisala moj zakladny recept. Ja ho velmi nemenim, lebo mi to tak vyhovuje. Ale istotne ich vygooglis stovky...napriklad tot su nejake tipy, ak vies trosku po anglicky:
http://perfectsmoothie.com/smoothie-recipes
https://juicerecipes.com/health/
A hej, do smoothies treba davat tekutinu ;) Staci voda, ale da sa s tym pohrat, kokosova voda, mandlove mlieko...
Drzim palce, nech si najdes svoje oblubene kombinacie.
@irresistible
ahoj, som na smoothie uz takmer mesiac, pijem denne 1,5 - 2 litre. najprv mi to az tak nechutilo, ale teraz sa vyslovene na zelenu davku tesim. zistila som, ze ak tam pridam polku banana, tolko mi staci aby to bolo take jemnejsie a ked este polovicku ci viac citrona, tak mi to naozaj chuti. zatial boli vsetky kombinacie v poriadku, jedine so zelerovymi listmi to nesmiem prehnat, max. jeden si davam. asi som presla aj akymsi detoxom, kedze po dvoch tyznoch pitia smoothie ma asi 24 hodin neskutocne bolela hlava (mala som pocit, ze mi udrela posledna hodina). a to mna hlava nikdy nebolieva.
@brusnatanecnica
@irresistible a aj ostatne dievcence, prosim vas viete mi poradit v com je rozdiel medzi tymito dvomi mixermi?
https://www.mall.sk/stolne-mixery/g21-perfect-s...
a
https://www.mall.sk/stolne-mixery/g21-perfect-s...
ja potrebujem nieco na mixovanie kesu orieskov, ladovej drte, takze nieco, co ma silny motor.
dakujem
@mizulienka No, ked si pozries technicky popis, hlavny rozdiel je, ze ten drahsi ma o nieco vykonnejsi motor a su nan pouzite mierne ine materialy, tvrdia, ze odolnejsie. Objem nadoby je ten isty. Jedine by som si dala pozor na to, ake mnozstva v tom chces mixovat, lebo kedze nadoba ma 2.5 litra, male mnozstva sa v tom efektivne nezmixuju.
My mame doma ten lacnejsi typ, s prikonom 1500W a smoothies mixujeme len na minimalnych otackach, cize je pravdepodobne, ze ci uz na tychto alebo tych maximalnych zmixuje v pohode ladovu drt - ked bolo velmi teplo, ja som do tych smoothies davala cele velke ladove kocky a problem ziadny nebol.
V eurovei som objevila novy uplne nadherny obchod klarstein, tak som musela nakuknut, tie mixery su tam fakt krasne 😝 neodolala som, maju aj eshop a objednala som si tam tento http://www.klarstein.sk/Kuchynske-spotrebice/Mixery/Herakles-Red-Touch-1680-W-2-litre-stolny-mixer-priprava-smoothie-bez-BPA.html mam ho cca 2 mesiace pouzivam ho denne, kedze na smoothie doslova zijem zatial spokojnost. 😀
jeej to poznam, myslim, ze este v nemecku som to videla ked som tam bola a pacilo sa mi to, ja mam z tej znacky kuchynsky set a tiez som spokojna. drzi uz dlho, super ze je ta znacka dostupna aj tu, to som nevedela
ja mám Vitamix S30, používam ho na prípravu smoothie, proteínových nápojov, ovocných drinkov, dobrá obsluha, dobre sa udržiava,vzhľadovo je to elegantný mixér, dobrá investícia kdo mixuje pravidelne a každý deń.
ja nemam problem s udrziavanim, po kazdom pouzity hned oplachnem horucou vodou s troskou puru a hotovo 🙂 nenechavam ho zaschnut, to by sa asi tazko umyvalo🙂 ale asi ako vsetko
Jasne,myslela som,že či má náročné udržiavanie,čiže kopec šrubovania a podobne.
My mame doma Uncle Arnie smoothie mixér, je to porovnatelne s Vitamixom za tretinovu cenu. Kupili sme to ale cez inzerat. Neviem ci sa to oficialne predava na SR.
ahojte, chcem sa spytat, nasla som na tento mixer akciu, podla mna vyborna cena, je dobry?
rozmixuje mi v phode kesu orechy a tiez aj datle, figy, neviete?
http://www.okay.sk/g21-perfect-smoothie-2/
dakujem za kazdu radu 😉
@irresistible prosim ta, kde kupujes kokosove mlieko? citala som tu na zaciatku diskusie, ake smoothies robis pre deti 😉
mne zajtra pride a objednala som ho hlavne kvoli synovi, nechce jest zeleninu, tak verim, ze cez smoothies ho do neho dostanem 😉
@mizulienka ja mam nutribullet a spokojnost velka. Aj je krajsi podla mna 🙂 . Rozmelie ze vraj vsetko ale oriesky som este neskusala priznavam
Ja som kupila
Klarstein NutriRocket a je super a oveľa lacnejší ako nutri bulet a táá výbava a hlavne nemecka precizna prácička.
Ahojte..kúpila som si pred pár dňami G21.. čo všetko na ňom robíte okrem smoothie? Skúšal niekto aj tú polievku? Nátierky? omáčky? Hľadám nejakú inšpiráciu a rady 🙂 ako ho čo najlepšie využiť... ďakujem 🙂)
@penelopa tenta znacka je kvalitka za dobru cenu. Tiez po nich pokukujem uz dlhsiu dobu, ale este zatial mi sluzi ten co mam 🙂
Ahojte, tiež som si lámala hlavu nad mixérom na smoothie a nakoniec sa mi osvedčil Tesco ručný mixér za 5,99eura... 😅 😅 😅

@lucianakoniku DAKUJEM krááááásne,Lucka.Idem šetriť:0))))