icon

Porciovanie domáceho zajaca pred zamrazením.

ivakat248
8. sep 2019

Baby,prakticka otazka. Kupila som 2domacich zajacov.na orve prikrmy pre malu. Chcela som,aby isli hned do mrazu,tak kym som to naporciovala na male kusky,tak katastrofa. Avsak bol sem tam nejaky chlp. Nieco som obrala a nieco ostalo. Lebo by som to robila pol dna a cakali sme este navstevu. Nevadi to? Teraz su v mrazaku a rozmyslam,ci to netrebalo umyt..... Ci staci,ked to vyberiem z mrazaku a potom umyjem?

evittam
8. sep 2019

@ivakat248 Nie nevadí. Ci vies cim preslo kura ktore kupis "čistucke"? Ci mas vsetko len domáce.😉 Zbytocne nestresuj. Uvaris, mixnes.

ivakat248
autor
8. sep 2019

@evittam toto som prvykrat kupila domace. Pre dcerku. Inac z obchodu. Staci to potom umyt? Predsa tie chlpy na tom mase....

euka210
8. sep 2019

umyjes ked vyberies z mrazaku, my mame domace zajace a obcas aj chlp sa najde v omacke 🙂 niekedy vsetky nezbadam 🙂

ivakat248
autor
8. sep 2019

@euka210 ale neviem,ci ho oni predtym umyli. To neevadi. Cize vravis,ze staci,ked rozmrazim,potom umyt?

tosomja
8. sep 2019

Tiez som kupovala domáce, sem tam chlp a umývam pred spracovaním, nie pred mrazenim

ivakat248
autor
8. sep 2019

@tosomja dakujem!

euka210
8. sep 2019

@ivakat248 jasne ze staci, ja ked mrazim neumyvam, aby tam nebola zbytocna voda. Ked krajam na kocky, tak predtym umyjem, lebo potom uz neumyvam, dam rovno do hrnca. Ked som predavala znamym, samozrejme ze som ho poriadne umyla.

ivakat248
autor
8. sep 2019

@euka210 dakujem,tak som spokojna,ze som neumyla. potom umyjem pred tepelnou upravou. Vdaka!

kukuru
30. sep 2019

Vedeli by ste mi poradiť? Kamarátka mi dala zamrazeneho zajaca. Ale je cely, môžem ho po zvarené dať znova zamraziť? Alebo sa to už neodporúča? Ďakujem Vám