Používate mikrovlnku?
Pouzivala som mikrovlnku doslova kazdy den, az kym som si nenasla clanky o tom, ako rozkmitava a deformuje molekuly, hlavne molekuly vody, ktora ma zastupenie v tele priemerne 75% u novorodenca a 55% u dospeleho cloveka. Dopad na zdravie cloveka podla mna nie je natolko prestudovane, aby som mohla s kludom nadalej ohrievat jedlo v mikrovlnke a uz vobec nie pre dieta a vzhladom na to, ze sa da strava ohriat aj na sporaku, povazujem nasu mikrovlnku uz len za modny doplnok v nasej kuchyni 🙂 Tuto otazku som polozila vyslovene zo zvedavosti, aby som si utvorila obraz o tom, kolko ludi ju vyuziva ci uz s vedomim, ze je skodliva, alebo ju za skodlivu nepovazuju.
Tu je link na jeden z mnohych clankov:
http://www.biosujo.sk/index.php/zaujimavosti/60...
ja som do roka nepouzivala mikrovlnku a potom uz ano
mikrovlnka v mojej domácnosti nemá miesto, veľa veľa dôvodov ma k tomu viedlo, najmä ten, že po zohriatí jedla v nej už konzumujeme len potraviny s kalorickou hodnotou, bez nutričných hodnôt. keď si človek uvedomí, že vitamíny ako C, E, B sú rýchlo zničiteľné, potom nie je o čom. sú aj minerály, ktoré sa v mikrovlnke nezničia - napr. zinok ten je silnejší... potom sa čudujeme, že prečo sme unavení, chorľavejší a potrebujeme vitamíny, ktoré si kúpime v tabletkovej forme, len škoda že nie všetky značky, ktoré sú dostupné na trhu ponúkajú takú kvalitu, ktoré naše telo potrebuje a väčšinou je to len o dobrom pocite, že sme telu niečo dali ako skutočnom fakte, že telo tie vitamíny aj naozaj príjme a zužitkuje.
pre zachovanie vitamínov a nutričných hodnôt v potrave vo svojej domácnosti mikrovlnku nepoužívam
m.kormancova@gmail.com
ja som pouzivala dlho ale asi pol roka nepouzivam uz vobec a ani nebudem dokonca ani rychlovarnu kanvicu nepouzivam, tiez som sa docitala ze skodi tak nemusim u pouzivat dokazem si zohriat na sporaku

nie