Prečo prevariť vodu pri konvičkovaní?
Ahojte, teraz som sa docitala ze treba konvickovat s prevarenou vodou.
Joj baby ja som si prvy x robila konvickovanie a nevedela som ze treba prevarit.
Dala som normalnu vodu z vodovodu. Samozrejme prvy x som nevedela ako na to tak som to pekne vdychla. Teraz je aj ten pripad s tym chlapcekom. Jooj asi preto ma toto napadlo. 😥
Kazdy prevarate?
@ha_ha ameba vlezie do mozgu cez nos. Zo žalúdka to má trochu ďaleko 😉
@sova7 Ja som nepísala len kôli amébe. Úprimne: ešte pred pár dňami sme o nejakej amébe, čo vlezie do mozgu cez nos, ani nepočuli a dnes už panika kvôli pár prípadom ročne celosvetovo! Je to extrémne zriedkavá vec a dostať ju z našej slovenskej vodovodnej vody je priam nemožné. Je mi veľmi ľúto toho chlapca, sama mám syna v podobnom veku, ale on sa nakazil v termálnej vode na kúpalisku. Nie z čistej vodovodnej vody, dezinfikovanej chlórom.
@sova7 Ja som nepísala len kôli amébe. Úprimne: ešte pred pár dňami sme o nejakej amébe, čo vlezie do mozgu cez nos, ani nepočuli a dnes už panika kvôli pár prípadom ročne celosvetovo! Je to extrémne zriedkavá vec a dostať ju z našej slovenskej vodovodnej vody je priam nemožné. Je mi veľmi ľúto toho chlapca, sama mám syna v podobnom veku, ale on sa nakazil v termálnej vode na kúpalisku. Nie z čistej vodovodnej vody, dezinfikovanej chlórom.
@ha_ha mas pravdu, len ja som taky bojko asi uz diagnoza 🥹🫣😁
@ha_ha mas pravdu, len ja som taky bojko asi uz diagnoza 🥹🫣😁
@nikuskaa92 Ešte k tomu, že lekári odporúčajú prevárať. Ak by som bola lekárka a niekto by odo mňa chcel odborný názor, tiež by som radila prevárať. Oni sa potrebujú chrániť, pre prápad, že by sa čokoľvek stalo, aby ich nikto nemohol obviniť. Ale reálne opodstatnenie to nemá.
@nikuskaa92 Ešte k tomu, že lekári odporúčajú prevárať. Ak by som bola lekárka a niekto by odo mňa chcel odborný názor, tiež by som radila prevárať. Oni sa potrebujú chrániť, pre prápad, že by sa čokoľvek stalo, aby ich nikto nemohol obviniť. Ale reálne opodstatnenie to nemá.
@ha_ha väčšina prvokov a baktérií sa varom zničí takže s tohto pohľadu to zmysel ma
neboj, nic sa ti nestane.
a teda robime to tak, ze studenu davame z vodovodu a dolievame teplou prevarenou z kanvice. ak si chces byt ultra ista, tak si mozes prevarit a nechat vychladit na spravnu teplotu.
u nas by to nemal byt problem, voda je cista, chlorovana. ale viem, ze v USA boli pripady, ked sa pri konvickovani nakazili nejaki ludia touto amebou. ale take pripady boli asi ze 2. a ktovie, akou vodou si konvickovali.
@deedol normalnou vodou z vodovou si ten nos preplachoval, pretoze ani ta nie je 100% cista.. ten pan, ktory sa tymto nakazil preplachoval nos denno denne a kto vie akodlho.. az to proste nahodou chytit. Staci ze sa ohrieva niekde, stoji v potrubiach atd...
@sova7 Ja netvrdím, že sa nezničia varom. Jasné, že áno. Ja len nevidím zmysel v preváraní vody, v ktorej ich prítomnosť nepredpokladám, ani keď tú vodu neprevarím.
@ha_ha niektoré ameby neznici ani chlór s soľ a aj tak keď si niečo dávam do nosa a na sliznice mám lepší pocit keď sa to ešte dezinfikuje varom
Prevaram odkedy som si pred rokom o Tom čítala článok. A najmä odkedy sme sa presťahovali do nového bytu. Tu sa mi totiž vôbec nezdá voda,podozrievam staré rozvody v bytovke. Predtým sme bývali o ulicu ďalej, a voda bola iná. Ani ja ju nepijem, ani deťom nedavam, kupujeme dojčenskú .Iba z nej varím, lebo vtedy prejde varom. Minulý rok sme tu v KE mali navyše prípade legionely a bolo preukázané, že bola z vody z vodovodu.
Prevaram odkedy som si pred rokom o Tom čítala článok. A najmä odkedy sme sa presťahovali do nového bytu. Tu sa mi totiž vôbec nezdá voda,podozrievam staré rozvody v bytovke. Predtým sme bývali o ulicu ďalej, a voda bola iná. Ani ja ju nepijem, ani deťom nedavam, kupujeme dojčenskú .Iba z nej varím, lebo vtedy prejde varom. Minulý rok sme tu v KE mali navyše prípade legionely a bolo preukázané, že bola z vody z vodovodu.
@oblecenie99 tak to je ine ked ju ani pit nechcete ze sa Vam nezda nieco.
@simik22 dakujem upokojili ste ma
@nikuskaa92 rotzok na to urceny

@nikuskaa92 ano je to zriedkave, ved deti sa kupu v tej vode a tiez im zabehne, aj ju pijeme, ona je zdrava, to len nahoda ze je svina ze moze tam byt nejaka bakteria co sa do nosa dostat nema, ale urcite sanca ze si si raz cistila nos nepreveranou vodou a hned nieco chytila je mala. ale proste aj lekari odporucaju tu vodu prevarat.
ono aj to co sa stalo tomu chlapcekovi je sanca 1:70 milionov, takze fakticky skoro nulova ale bohuzial on to vychytal,
@dzina007 ja som uz pokojna, len ja som taka ze hned sa chytim a zacnem polemizovat 🥹