icon

Problémy s jedením ročného dieťaťa

10. okt 2025

Pekný deň prajem. Tie ženy, ktoré ste toto tiež riešili, tak mi napíšte ako ďalej pokračovať, lebo neviem či je to všetko okej alebo len take obdobie. Maly sa vedel celkom dobre najesť mali sme už asi od 10mesiaca zavedené 5x jedenie cez deň a samozrejme aj UM k tomu ale posledný mesiac je to raz tak raz tak. Teraz je taký čas, kedy mám pocit, že malo papa. Musím sa veľmi snažiť ho nejako hračkami zabaviť alebo knihami až sa čohosi naje. Snažím sa ho nenutit ale dosť má to trápi. Vodu pije veľmi dobre, je živý, hra sa ako nevyzerá že by mu niečo bolo ani neni nervózny neplače, len potrebujem vedieť či sa mám zmieriť s tým že bude to proste dieťa ktoré menej papa alebo toto všetko prejde a zrazu bude dobre papat. A najhoršie je to v noci keď sa niekedy aj 8x budí na mlieko aj keď má sýtu večeru (keď sa mi samozrejme podarí donho čosi dostať). Ďakujem veľmi pekne

anonym_b3a258
10. okt 2025

Naša 15 m., už ani nerátam koľko krát sa v noci budí.
1 x na mlieko mimo toho si cucne čaj alebo jej dám gél na ďasná. Ale u nás sú posledné 2 týždne noci extrém. Naša nieje ktovie aký jedák. Do 8 mesiaca bola plne kojená, to skôr ochutnála. Teraz jej idú zuby jeden za druhým, tak jeden deň papá lepšie, potom zase 2-3 dní katastrofa. Ale, keď to porovnám so staršou v jej veku, tak zje ozaj málo. Ale je zdravá, živá. Sladkosti ani iné prokotinky zatiaľ len okoštuje. Kaše nechce, takže chleba s nátierkou, maslom alebo varenú večeru. No našu skôr jedujú zuby, ako hlad. Skúšala som jej pri mrnkani a budeni urobiť mlieko, no len potiahla a dosť. Takže mám v noci nachystanu fľašku s čajom. Spí so mnou a niekedy, keď sa zobudí ju nahmatá sama nápije sa a spí ďalšiu hodinku. No boli aj noci, keď bola 20 krát zobudená. Takže ja už v zúfalosti aby som zvládla fungovať vypijem enegeťak. 🙈

anonym_b9cbb9
11. okt 2025

U nás tiež po roku nejaký zlom a je veľmi vyberava a malo papa. Dávam jej čo ma rada, nové veci môžu ísť kadelahsie 🙂 len teda moja je kojená takže mlieko mávala vždy