icon

Prvé príkrmy. Aká značka je dobrá?

makalka165
27. apr 2011

Ahojte mamičky, začíname s príkrmami a chcela by som poradiť, ktoré značky používate a odporúčate? Viem že Hipp je "naj" ale aj najdrahší tak hľadám niečo lacnejšie ale dobré 🙂 Ďakujem za odpovede....

monane
2. sep 2018

@zupka33 a ako na to prišla? sa jej nejako ksichtila keď jedlá kyslé výživy alebo proste skúšala a tých kyslejších tiež zjedla menej alebo čo? ja teraz ešte vôbec neviem odhadnúť aké má chute. akože niektoré veci to mi vyslovene nezje, že ich neznáša. ale keby sa mám riadiť tým, čoho mi zje málo tak to by jej potom asi nechutilo všetko 😂

ifava
5. sep 2018

@monane Zeleninove kase? To ako robis? Len vies, uz som ti to pisala, ze proste kazde dieta je ine takze to neporovnavaj stale s tym starsim. Jednoducho on ma ine chute ako tvoja mladsia dcera uz len odhadnut ake 😂 A ake prichute prikrmov ste uz skusali?

bibiana177
5. sep 2018

@monane ked vidim ake mas problemy som rada, ze moj jurko s tymto nema vobec problem a zje vsetky prichute 😂aj ked vidim, ze niektore ma radsej ale tak este sa mi nestalo, ze by mi nejaku vyslovene odmietol. radsej ma ale tie ovocne 🍉🍒 asi preto ze su sladke. on je cely tata a to ze ma rad sladke tiez asi zdedil po nom 🙂

filory
6. sep 2018

@martinkuli tak veľa mamičiek proste na to nemá čas alebo druhý prípad je ten, že im proste zaváranie nejde. Tiež ku takým mamičkám patrím, raz som sa do výroby domácej výživy pustila a nakoniec každá jedna bola zlá, lebo som tie viečka asi zle podoťahovala. A nestalo sa mi to len jedenkrát. Od vtedy som si povedala, že ďalšie pokusy už proste robiť nebudem a radšej ten čas využijem inak ako zasa skúšať zavárať keď viem, že mi to proste moc nejde a nemám na to ani trpezlivosť.

monane
6. sep 2018

@ifava normálne také ako hráškové a podobné. veď ako keď robíš prívarok nejaký len tam nedávam proste korenie, ani ocot ani podobné veci, len proste čisto zeleninové pyré vieš 🙂 a čo sa týka príkrmov tak to sme skúšali už asi každú či už ovocnú alebo zeleninovú, pri žiadnej so nemala pocit, že by jej nejako extra chutila, teda na základe toho koľko zjedla
@bibiana177 tak to máš šťastie. vravím ja som to tak mala tiež so starším chlapcom, ten tiež nemal problém zjesť čokoľvek len malá bude asi trochu prieberčivá, veď dievčatko. a zeleninové ti papá nejaké?

ifava
10. sep 2018

@monane Tak to prepac ale ciste neochutene hraskove ale podobne pyre, zeleninove myslim, by som asi nezjedla ani ja. Akoze viem, ze dieta nema ako vediet ako chutia taketo veci ochutene ale vezmi si tu samotnu chut toho. Bud to nechuti nijako alebo to nie je nic moc. Pri tychto zeleninovych prkrmoch je lepsie ked zmiesas viacero veci aby to malo lepsiu chut vies 🙂 A ja si proste aj tak myslim, ze ju to jednoducho len viac zasiti ako nejake ine jedla, preto toho spapa menej

zupka33
12. sep 2018

@monane Asi hej, na to som sa jej presne nepytala ale tak asi aj kvoli tomu, ze ked jej potom skusila dat aj kupovanu, inu prichut a boli o dost sladsie ako tie jej tak tie v pohode zjedla. Takto na to pravdepodobne prisla 🙂

monane
13. sep 2018

@ifava vidíš a mne to práveže chutí 😂😂 zakaždým keď to ona nedopapá tak to dojem ja a ja to mám rada. mne to príde také fajn prečistenie alebo odľahčenie chuťových buniek keď človek tak dlho jedáva samé tak výrazne ochutené jedlá. myslíš, že by som teda mala začať skúšať nejaké kombinácie? aj ovocia?
@zupka33 no ale keď boli sladšie tak tam bol potom pridaný cukor nie? tomu sa ja úplne chcem vyhnúť, aspoň kým nebude väčšia. aj malému teraz ešte málokedy dávam sladkosti

ifava
14. sep 2018

@monane Tak ty si asi to jedno percento na svete, ktoremu to takto chuti 😅 Lebo mne samej to tiez tak nechuti takze by som sa necudovala ak by to nechutilo ani tvojej malej. Jasne, vyskusaj aj ovocne aj zeleninove kombinacie, uvidis co to spravi. Ci zacne papat viac alebo to zostane tak isto

zuzuliennka1
14. sep 2018

no ja som zacala doma so zeleninou aj ovocim, pekne po jednom skusat... cisty kalerab 3 dni, potom cisty zemiak 3dni, potom spolu... potom zas ina dvojica.. a az ked sme vsetko vyskusali. som to zacala kombinovat aj po 3 a kupovat aj skla....podla mna je lepsie zacat najprv doma chystat, nezje toho vela, staci jeden zemiak, jedna mrkva, polka kalerabu,.. sparit vo vode, rozmixovat... a ked si zvykne - tak miesat a potom aj prikrmy, lebo tam su casto take kombinacie, ze dovi... napr. ovocie od 4m a jahody... ja uz teraz tiez kupujem (9m) ale ked sme zacinali, chystala som doma a semtam aj teraz este. ked sa mi chce... a chuti to - no ako ciste ovocie a zelenina, my sme zvyknuti vsetko dochucovat a slovaci aj privela solia, ale prave tak “nijak” to aj ma chutit...

monane
17. sep 2018

@ifava možno, že áno ale aj tak nejde o to čo chutí mne ale čo by už konečne zachutilo malej. vieš lebo ona nemá proste odkiaľ vedieť ako to chutí keď je to dajme tomu už prisolené alebo tak. no veď tak ja to teda poskúšam
@zuzuliennka1 tak na toto by som si už dala pozor, že čo dávať a čo nie, veď človek vidí zloženie takže takým veciam by som sa vyhla aj tak ale ďakujem za radu 🙂 my sme tiež takto začínali, že zemiačik a tak ale teraz už máme poskúšané viaceré kombinácie a zdá sa mi, že jej nejako nič nechutí vieš. veď to, že čo nie je osolené tak to ako keby ani nebolo ale mne to sem tam dobre padne také "bez chuti"

babi81
17. sep 2018

@makalka165 podla mna domaca, presne vies co tam je, mozes upravit podla chuti samotneho dietatka

ifava
19. sep 2018

@monane Mne sa uz tiez par krat stalo hlavne pri tych ovocnych, ze som narazila na take co som si povedala, ze tak toto by som pol rocnemu dietatu nedala ale tak tym sa da vyhnut ked vies co moze a co nie 🙂 Uz si aj nejake skusala?

zuzka1008
19. sep 2018

@makalka165 za mňa určite domáca strava, stojí to síce viac času ale presne vieš čo tam dáš,ja som len varila obom deckám, ale napríklad moja sestra len kupovala do 1 roka všetky výživy a neskor aj tie akože varené jedla..
je to na tebe, inak podla mna je hipp čistý market.ťah, lebo všetky výživy sú velmi prísne sledované !
Či už ovko,hami, ale aj coop aj clever ..

katrin69
19. sep 2018

@makalka165
Ja viem, že kupované ušetria čas, čo naozaj niekedy vhod príde... Ale odporučujem i ja domáce výživy. Konzervanty proti kvaseniu zn. Mäspoma by som zdvihla nad tým prst... Pozor naň, lebo potom štípe a bábo to nebude chcieť jesť. Neviem, či som ja spravila chybu, ale moje drobča mala začervenané pery a jemne to štipkalo... Teraz som robila tak, že jeden sáčik na džem som rozdelila na 4časti a po 3-4kg ovocia som zavárala...
Jabĺčka sú najlepšie, ale čerstvé ešte lepšie... S hruškami by som troška počkala, možno aj 2 mesiace po začínaní príkrmov, lebo moja sa z toho pozvracala a až potom som počula, že tie hrušky sú potvory ťažšie stráviteľné...
A mnoho mamín sú expertky na varenie mini porcií príkrmov, čo ja by som nedokázala... Takže hľadať vo fotoalbumoch a pýtať sa 🙂
A treba so zeleninou začať, lebo akonáhle zachutí sladké ovocie, so zeleninou potom budete bojovať 🙂

babi81
19. sep 2018

@katrin69 ja som vzdy navarila viac a potom rozdavkovala a sup do mrazaku.potom to bolo take rychle ako kupovane den pred das do chladnicky rozrazi sa a potom len ohrejes

monane
20. sep 2018

@ifava nie, ešte nie. ešte som mala doma tie naše ale pôjdem zajtra na veľký nákup pred víkendom tak niečo pozriem, možno aj tie zeleninové, nejako po pár príchutiach, som riadne zvedavá či jej to bude chutiť viac 😅

malinajahoda
20. sep 2018

@makalka165 v Dteste vyhrala značka Hami. Ale jednalo sa o ovocné výživy. Neviem ako je to so zeleninou. Vyhrali na základe toho, že je to bez cukru a oproti ostatným tam bol najvyšší podiel ovocia.

malinajahoda
20. sep 2018

@makalka165 a práveže Hipp netestovali. Škoda, bola by som zvedavá aj ja. A Hami zvíťazili aj na základe nijakého množstva pesticídov.

ifava
28. sep 2018

A to bolo ako davno? Lebo teraz uz som videla aj od inych znaciek, ze mali tieto vyzivy bez cukru pridaneho. Uz si na to celkom zvykli aj ti vyrobcovia, ze to vacsina mamiciek pozaduje 🙂 Aj bio som uz videla napriklad, ze boli z bio ovocia ale ten podiel ovocia by napriklad aj mna zaujimal a cim vsetkym sa to vlastne doplna

malinajahoda
28. sep 2018

Bolo to skôr 3,5 roka dozadu. Ale doba už pokročila. Čo nebolo dobré predtým, už môže byť teraz na inej úrovni. Ťažko povedať. Áno, teraz je už vlastne každá výživa bez cukru. Ale nejde len o to. V tomto teste si posvietili na farbivá, zahusťovadlá, sladidlá, výskyt pesticídov a či obsah ovocia, ktorý je napísany na obale ci je aj v skutočnosti v danej výžive.

dadka_bb
28. sep 2018

az ma pot oblial.... VARIT VARIT VARIT!

malinajahoda
28. sep 2018

@dadka_bb tiež si myslím 👍.

monane
30. sep 2018

@ifava videla som aj ja bio, veď som aj také zobrala, tie sa mi pozdávali z tých všetkých najviac aj podľa zloženia, by tam nemalo byť nič škodlivé tak som skúšala teraz prvú zeleninovú a zjedla ju na počudovanie celú takže možno to bolo práve v tej chuti. len keď som ju aj ja chutnala tak mi neprišla chuťovo nejako iná ako tie čo som robila, takže som z toho jeleň teraz 😲
@malinajahoda to bolo v tom test magazíne či kde si to videla prosím ťa? nedá sa k tomu ešte nejako dostať?

malinajahoda
30. sep 2018

@monane áno je to v Dteste. Musíš ho mať ale predplatený. Chceš vedieť niečo o konkrétnej značke? Hipp tam nie je.

zupka33
2. okt 2018

@monane Nezlepsilo sa to za tu dobu vobec? Este stale ti tak malo papava? Co si skusala? Som tu dlhsie nebola tak mi povedz o novinkach :D

monane
3. okt 2018

@zupka33 vieš čo idem teraz skúšať nové príkrmy akurát takže uvidím či to bolo chuťou alebo je proste malý papkáč, oproti staršiemu synovi napríklad, prídem sem potom napísať 🙂
@malinajahoda aké sú tam značky prosím ťa?

malinajahoda
3. okt 2018

@monane ide o jahodové výživy. Tie čo predávajú len v ČR tu nebudem vypisovať. Takže sú to Billa, Hamánek, Hami, Hello, Lidl, Sunárek.

zuzuliennka1
5. okt 2018
zuzuliennka1
5. okt 2018

@malinajahoda inak preto ja napr. ovocne vobec nekupujem, a ak, len obcas kapsicky, ale len take kde je jablko/hruska/banan, lebo hoci uz ma 9m, videla som prikrmy/vyzivy ze od 5mes. a s jahodou a to je podla mna skoro, jahoda je silny alergen... ja som doteraz vacsinou kupovala, ale teraz ked uz moze aj viac veci, maso, zltko, ...tak som sa pustila do varenia, mam odlozene skla z vyziv, co som kupovala a nachystam si vzdy na cca dva dni dopredu dve skla do chladnicky, viac nie, aby sa mi to nepokazilo a je to fajn... ale bez vyziv by som tie zaciatky zvladala tazko, kym som sa zorientovala v zelenine, ovoci, ake kedy moze, kde to kupit, ... tak som mala z toho hlavu ako balon a nemala som cas to chystat.... teraz je starsi, tak je to lepsie, mam cas to uvarit... nie je to nejake extra varenie, ale tiez nie je pravda, ze s tym nie je tolko roboty, treba to kupit, osupat, nachystat, ... a povyberat pri nakupe, aby to bolo fajn... ja neodsudzujem nijaku mamu, co zacina s kupovanymi, ja som zacinala tiez a vela casu mi to usetrilo, teraz uz varim, lebo aj maly sa zabavi sam a mam na to cas 🙂 a mam stastie, jemu chuti rovnako kupovane, varene, aj ovocne 🙂 ale je uuplna pravda, ze aj obycajna mrkva/zemiak je doma nachystane oovela chutnejsie ako sklo, aj to najlepsie a najdrahsie 🙂 u nas sa osvedcili Hipp a Babylove z DMky