Prvé príkrmy. Aká značka je dobrá?
Ahojte mamičky, začíname s príkrmami a chcela by som poradiť, ktoré značky používate a odporúčate? Viem že Hipp je "naj" ale aj najdrahší tak hľadám niečo lacnejšie ale dobré 🙂 Ďakujem za odpovede....
@panipanka Teraz je to uz tak, ze sice ano si k niektorej pridelena podla ulice, alebo teda dieta hej, tak k nej mozes ist ale aj nemusis. Ked sa rozhodnes, ze proste chcete inu tak vam nemoze nic a druha doktorka by sa tiez nemala absolutne zaoberat tym, ze ci berie inej pacientov alebo nie. Potom ako inak sa prinuti ta doktorka k tomu aby zlepsila starostlivost? Druha ma pravo ta odmietnut jedine v tom pripade ak ma fakt vela pacientov uz
@panipanka nie? vy to ešte nemáte doma? :D ja som práveže až pri deťoch pochopila aký môže byť človek vyberavý :D :D toto nechcem, hento mi nakrájaj, toto mi ošúp, hento mi nechutí, to je slané, to kyslé a neviem čo všetko :D by si sa čudovala aký môže byť veľký problém napríklad len s jedným obyčajným jablkom
@ifava tieto výživky čo jej kupujem teraz mi našťastie spapá lebo jej chutia, má ich rada. radšej má samozrejme tie ovocné ale zje aj tie zeleninové. do tých jej zvyknem primiešať aj zemiaky napríklad alebo ryžu, prihrejem to a má normálne obed a to mi spapá tiež úplne v pohodičke. ovocie spapá ale tiež musí mať všetko nakrájané, ošúpané
a co tak varit???? som kupila raz z DM najlepsie a najdrahsie co tam mali ked sme isli na vylet a smrdelo to horsie jak zradlo pre psa a chut ze som sa skoro poblila...grc grc a ked chcete tip na zdrave jedlo mrknite na instaprofil barbore baluchovej ta vari synovy kadejake bio speciality a hadze tam ktomu aj recept
@lubiss najdrahšie nie je vzdy najlepsie, naj chutovo su dm bio skla a aj chutia vyborne a nie kazda stihame varit, my sme napr.v podnajme, mame stary sporak na ktorom mi zo 4 idu len dva horaky ale dnes som sa rozhodla ze navarim, nezastavila som sa v kuchyni dve hodiny a syn mi uz chytal hysak, prihorela mi ryza na panvici,... takze som opat dokupila skla... a to co som mu navarila, bolo toho tolko (jedna mrkva, jeden zemiak, trochu ryze a maso) ze by mi to vyslo do 3 skiel. ibaze sa mi nevidi moc ok skladovat navarene 3 dni... a ani na to nemam priestor... takze kazda ako sa nam da, ale neodsudzujme sa za skla, treba si vediet vybrat.. a mne napr. ovela viac chuti dm
bio tato kombinacia, nez to co som navarila dnes ja (aj som to musela ja dojest)
@panipanka u detí žiadne z týchto období netrvá nejako extra dlho. u nás to tiež tak nebolo ale toto mi nepríde ani ako obdobie ale proste je to vyberavosť v jedle, to bývajú aj dospelí, nie len deti :D ale držím palce teda keď u nás to ešte trvá aby to vás obišlo alebo nech to aspoň prejde po čase
@monane tak este raz napisala som ze som kupila NAJLEPSIE a najdrahsie co tam mali..znamenato ze som ako prve pozerala kvalitu zlozenie a cena samozrejme bola k tomu primerana a bolo to to najdrahsie co tam mali za vyber. Mne jeto uplne fuk ja som svojmu dietatu varila z domácich surovin a uz len ked som si tu precitala ze nejaka napise a obhajuje si to tym ze nie vsetky maju cas varit na materskej, tak som sa len dobre zasmiala.
@lubiss Nemusi to byt tak, ze nemaju cas prave 🙂 Niektore to ale tak maju, ze na zaciatku kupuju ked si este len na vsetko zvykaju a mozno maju este viac roboty s dietatom tak nestihaju este aj furt robit cerstve prikrmy ale niekedy ide aj o to, ze v zime napriklad sa tazko zhana cerstva dobra zelenina, niekedy ked pridem do obchodu tak tam nemam poriadne z coho vybrat zeleninu ani pre nas, vsetko je to takej pochybnej kvality, nehovoriac o tych krajinach odkial to ovocie a zelenina pochadza 🙄
@lubiss a co tak sa akceptovat, namiesto odsudzovania a smiania sa? ja som na zaciatku len varila, teraz je syn akcnejsi, zje dost, niekedy ale vobec nic, a sporak mi funguje na polovicu, a nemam chut stravit kazdy den pol dna v kuchyni, a skladovat tam navarene. Radsej cerstve, ale este radsej ideme von a dam sklo, a k domacim surovinam nemam pristup 😊 a nevidim na tom
nic zle, davat sklicka, dnes je kvalita niekde uplne inde, a pre mna je to aj lepsie, ako tahat z chladnicky predvarene spred dvoch dni
@zuzuliennka1 :D:D:D:D ano kvalita je skutocne niekde inde..a vsetci dobre vieme kde...
@ifava Kazda robime pre svoje dieta co pokladame za najlepsie. Ked niekto usudi, ze radsej stravit ten cas s dietatom, pojdu niekam spolu von alebo proste budu robit nejaku inu aktivitu, namiesto toho aby sa venoval priprave prikrmov tak je to jeho vec nie? Ked si vie clovek vybrat tak su robene z kvalitneho ovocia, lepsieho ako by mozno vedela zohnat tak co je na tom zle? Vsetky robime co sa da
@zuzuliennka1 Neboj sa, to nic. Zakazdym sa najde niekto kto vie vsetko najlepsie a musi si to dokazat pred kazdym kto ma na vec nejaky iny nazor 🙂
@ifava ano ja viem vsetko najlepsie a ocividne aj ty vies vsetko najlepsie ked si z toho co som napisala usudila ze ja si nieco dokazujem 😃 nauc sa citat s porozumenim...mimochodom tak ako zeny co kupuju hotove prikrmy a si to tu vsemozne obhajuju tu pisali svoj nazor tak som si aj ja dovolila napisat svoj nazor..a tym si dokazujem, zato ze je opacny dobre no 😃 ach jaj keby ta debilita aspon kvitla...a mimochodom pripravit doma prikrm pre dieta je otazka 30 minut 😛
@lubiss nie nevieme... urcite je podla mna lepsie dat najma takto v zime, bio sklicko dm babylove alebo hipp. ako kupovat zeleninu v tescu, striekanu, bohvie odkial a stoji tam pod umelym svetlom aj tri dni.
mne je jedno čo dávajú ostatné mamičky svojím deťom, zaujímam sa o seba a o svoje dieťa a o to aby sa malo dobre. už či sa to niekomu cudziemu páči alebo nie je mi jedno. rada si nechám poradiť vo veľa veciach ale nakoniec som mama ja a ja sa rozhodujem 🙂 to je môj názor
@zuzuliennka1 s týmto súhlasím 🙂 minule som sa hrabala v obchode pri nás lebo som zabudla kúpiť citróny v supermarkete tak som hľadala nejaké schopné, no nenašla som proste. všetky boli tak hrozne mäkké bohvie koľko tam boli už, kým to nie je vyslovene prehnité tak to budú predávať a ešte aj za plnú cenu

@zuzuliennka1 To mas dobre potom, lebo co mam aj kamosky tak tie sa dost stazuju, ze im deti hrozne malo jedia, ze furt potom tie vyzivy vyhadzuju lebo napriklad na druhy den ich uz nechcu jest vobec, ze treba nove otvorit zasa :/