icon

Raňajky pre 9 mesačné dieťatko

adidaska84
16. máj 2013

Ahojte maminky, rada by som sa spýtala na vaše tipy ohľadom raňajok pre 9 mesačného drobca. Ráno a večer sa ešte kojíme. Ráno však myslím okolo šiestej, ale môj drobček ešte okolo deviatej predsa len niečo pod zubok potrebuje. Ovocie mi doobeda odmieta, takže ho máme ako olovrant 🙂 Zatiaľ to teda riešim detskými piškótikami resp. kúskom chlebíka či rošteka. Čo vy na to, dajte tipy. Ďakujeeeem 🙂

drobcek26l
16. máj 2013

Môj Tomino bude mať 20. teho 9 mesiacov a náš jedálniček je taký že ráno cca o pol ôsmej mu dávam mliečko, potom asi tak po pol jedenástej je to buď chlebík s maslom alebo presnidávka s piškótkou, alebo biely smotanový jogurt s roštekom, to mu stále striedam dokola. Potom tak okolo pol jednej papá zeleninkovo mäskový príkrm, po tretej hodine mu nastrúham jabĺčko alebo hrušku - teda nejaké čerstvé ovocie a potom sme už iba na mliečku aj o piatej a posledný krát večer o ôsmej keď ide spinkať.
Niekedy viem tú dávku mliečka o piatej zameniť za mliečnu kašu sunarka. Snáď som aspoň troška pomohla

nikolet_89
16. máj 2013

ahoj ja som od 9 mesiaca davala malej uz aj krabicove mlieko a kazde rano na ranajky dostavala zvolensky smotanovy jogurt jahodovy, alebo marhulovy a papame tak dodnes 🙂

adidaska84
autor
16. máj 2013

@drobcek26l ďakujem veľmi pekne, ja som ešte malému neskúšala dávať jogurt ani maslo, ale asi je čas to vyskúšať. 🙂

adidaska84
autor
16. máj 2013

@nikolet_89 ....ja som sa bála dávať malému takéto jogurty, lebo vraj kravské mlieko spôsobuje potom alergie, ale čo tak pozerám, tak väčšina mamín to už detičkám ponúka. Ďakujem kočky, veľmi ste mi pomohli.

drobcek26l
16. máj 2013

@nikolet_89 a prosím Ťa dávala si iba krabicové mlieko, alebo si to kombinovala s napríklad sunarom???

nikolet_89
16. máj 2013

@drobcek26l ahoj my to mame tak ze pred poobednym spankom UM a na noc kakao z plnotucneho prevareneho mlieka

nikolet_89
16. máj 2013

@adidaska84 ahoj vies co ja to beriem tak ze ked dietatu alergen nepodas tak si telo nevybuduje protilatky na vznik alergie cize mala dostavala vsetko ovocie, vajicko cele.atd a zatial ziadna.alergia dufam ze to.tak.aj ostane.pretoze sme v rodine samy alergici

luba41
16. máj 2013

@adidaska84 tak zase nakoj aj o 9 tej a skús potom to ovocie, najlepšie je ovocie jesť dopoludnia ...a kludne pridaj ešte kojenia cez den, mliečko má do 1.roka tvoriť min 75% denného príjmu potravy.

euka210
17. máj 2013

chlieb alebo skus ten jogurt....to je kyslomliecne, ine ako sladke mlieko a tym aj tusim nealergicke (ale ruku do ohna za to nedam 🙂 )

adidaska84
autor
19. máj 2013

@katren ježiš paráda, super, ďakujem moc moc 🙂