Raňajky skoro ročného dieťaťa

17. feb 2024

Ahojte prosím kedy ste zavadzali raňajky? Ako ste vedeli že je už ten správny čas?
Davam väčšinou ovocie na desiatu, mäso +zelenina/vajicko/strukovina na obed, na olovrant kasu/polievku/jogurt.
Večer chcem ešte nechat mlieko lebo nemá nejako extra dobrý pitný režim a jogurt nezje nikdy celý tak aby bol nejaky prisun mliecnej zložky.
Co ponúknuť na ranajky slabemu jedakovi? Ked síce prikrmy zje ale zreba rozptylovat a zabavat a nejde sa nejako za jedlom potrhat.
Kolko vam toho asi zjedia ročne deti na ranajky?
Ked mi zje napriklad jeden lievanec tak je to úspech, ale to je podľa mňa strasne slabý zaciatok dňa, mam to proste nechať tak ze ráno tolko nezje ale aj tak zrušiť ranné mlieko?
Dakujem za akúkoľvek radu. 🙂

nikoleta999
17. feb 2024

Ranne mlieko pije ešte aj moj 2 ročný syn, on si ho pýta, pretože mu akoby zahreje bruško a ked som skusala hned nejaky roztek alebo nieco, aj tak chcel najskor mlieko a o nejaku hodinku az 2 si potom pýta papať ... a tym padom nase ranajky sú uz akoby desiata ... potom ma obed a na olovrant zvyknem davat vacsinou polievky a pred spanim ma opat mlieko ... Urcite nenútit zbytočne jest, ak pribera, tak potom je vsetko ok ... Moj syn, je taky macko, ale niekedy ma den, kedy zje viac ako ja :D a potom den ako dnes, ze dokopy nic nezjedol, dokonca odmietol na olovrant polievku ... Takyto rezim mame uz dlho 🙂

autor
17. feb 2024

@nikoleta999 dakujem presne niečo taketo som si potrebovala prečítať 🙏 vsetky kamošky davali ranajky deťom uz pomaly od 7 mesiaca a ja uz sa citim za divnu ze väčšinou ponúknem mlieko, ale tiež sa prikláňam k tomu ze radšej z rána niečo teple do bruška, ja sama mam najradšej kaše na ranajky ale to mi moja fajnovka ráno nezje.
Ďakujem 🙂

ja_bb
17. feb 2024

Naša ma 17m a zje iba mixovane,trochu chlebik,keď jej ho dám ja na kúsky.cize záleží aj ako zvlada stravu dieta. Na ranajky ale mavame skoro vždy a skoro všetci vlocky,ryzove,ovsene,pohankove +ovocie a mala skorica. Je to zdravé,aj syte a iné ako kasa,tie davame na veceru napr.

lucia13022023
17. feb 2024

Keď som zaradila biely jogurt, cca siedmy mesiac, od vtedy mal raňajky. On miluje čistý biely jogurt, spapa mi ho cely.
Na mlieko sa budí okolo pol siedmej ráno, potom ale ešte zaspí do takej pol ôsmej až ôsmej, a o takú hodinu od zobudenia dám ten jogurt.
Ak nemá jogurt, ma kašu s ovocim, lievance, chlebík, praženicu..

drianaa
18. feb 2024

Ja mám skoro 11 mesačného syna a dávam tak, že mu ráno nachystám rožtek/chlebík/vianočku/lievanec, trošku syra, ovocie alebo zeleninu na pásiky do ruky, s tým sa skôr pozabáva, pooblizuje, z toho všetkého si niečo povyberá a trošku zje, ale veľa nie, zatiaľ sa my pri ňom naraňajkujeme a potom sa dorazí mliečkom. A nevyzerá, že by mu to vadilo, a potom pije mlieko už len večer pred spaním, cez deň vôbec.

taktotedanie
18. feb 2024

Prazenicu robenu s mliekom

miskamisiq
19. feb 2024

Môj malý má 14 mesiacov a ranné mlieko musí byť. Tiež som mu chcela zaviesť raňajky ale nejak to nešlo. Ráno keď sa zobudí, hneď musí byť mlieko - pýta si ho plačom. Potom dostane troška chlebíka a má desiatu. A už klasika obed, olovrant, večera, ktorú zapije ešte mliekom 🙂