icon

Štvorročná dcéra nechce jesť

erienka
26. jún 2017

Ahojte. 4 rocna dcera mi odjakziva nechce jest, zje len par jedal. V skolke na desiatu zje maximalne vianocku alebo potom suchy chleba. Na obed v 99percentach tiez odmieta jedlo, tak jej daju aspon suchy chlieb. Je potom az doma o tretej. Dnes skolky dostali z ministerstva zdravotnictva upozornenie, aby nedavali detom na obed namiesto jedla len chlieb, pretoze nesplna vyzivove podmienky atd. Mam teraz problem, pretoze ak vraj do septembra nenaucim dceru jest, nebude moct chodit do skolky, nakolko by vraj dostali pokutu, keby prisla kontrola a ona by jedla chlieb. Dosli sme ku kompromisu, ze ak bude veduca kuchyne suhlasit, na desiatu jej ten suchy chlieb da a o 11.00 pred obedom po dceru pridem a vezmem ju uz domov.
Mamy ne-jedakov, ako to budete riesit vo vasich skolkach? Dakujem
PS> prosim, nedavajte mi rady, ako naucit dceru jest, unavuje ma uz riesit to. Dakujem za pochopenie

Strana
z2
siska53
27. jún 2017

@eeffka no..som.PN,tak ked vo stvrtok pojdem,tak precitam si to.
Ale akoze to je aj tak debilina,ved stokrat ja mozem.suhlasit,ked mi tam decko nechce jest,mam ho ist ja sama.nastopovat ako hus?

Ved tie deticky si aj musia zvyknut,to akoze kebyze mi nastupuje az od tohto septembra,odmieta tam.jest ako forma protestu,tak sa to berie akoze ja nesuhlasim??

Chapem,ze nechcu,aby sa tam.rozmohlo,ze Jurko tam.makeksil lebo nema.rad chlebik a Anicka zasa jogurtik,lebo ona papava len jogurtiky..
Ok,tak nech tym.detom ten suchy chlieb nedavaju tie kucharkt,nech im daju to,co ostatnym a neriesia,ze nezjedia. Inak ja osobne by som nesuhlasila,aby mojej davali suchy chlieb,ked nech ela jest..este chapem desiatu ci olovrant,ked maju chlebik s niecim,ale na obed urcite nie. Vidim,ze uz aj niektore ucitelky a kucharky polavuju,to predtym.nebyvalo..

eeffka
27. jún 2017

@siska53 len ono sa to zvrhlo, to co robili ucitelky a ochotne kucharky z dobrej vole, nech decko aspon nieco zje sa bohuzial pretavilo do velkeho problemu.
Decka su rozmaznane, lebo ono nechce mamka skace ako jojo a vyvara. Moja bola taka ista lebo sme mali preochotnu babicku, ked sla dcera do skolky jedla 3jedla , jogurt a chleba s maslom cistym a jablko
ako som vravela u nas ti daju..nechces nemusis, ale budes hladna a deti sa rozjedli
mala doteraz nezje salat alebo pomaranc ale sa naje.
Teraz si mamky normalne narokuju co a kedy maju ich dietatu ucitelky podavat, kkso allin ***** 🙂 Priprava na skolku a prijatie do skolky len na adaptacny proces ( co je pre mna novinka kedze deti namu uz 12 a 5r) sa mi zacina javit ako rozumna vec. Velmi vela deti nema navyky na kolektiv a bezne stravovanie. Taky cas sa bud prisposobi alebo ho vyradia. Ono zasa aby sme nemalovali certa, bezne decko co sa poprple v jedle, zje 3lyzicky polievky, pol zemiaka a 2mrkvy v skolke urcite nikto riesit nebude. Skor sa riesi dieta ktoremu rodic vydupava" extra dietku bez lekarskeho naroku"

meluela
27. jún 2017

@bosoriak niektore deti to zial neprejde, resp. az v dospelosti :-/ ja tak musim mojmu varit a balit komplet stravu po tom ako som sa ho pol roka o hlade snazila vytrucovat. "vyhral", dotiahol to az na chronicke gastro problemy. pri noseni stravy su problemy zazracne fuc.
@dezire1000 tu anorexiu ako diagnozu vam dali teda na gastre? aj odporucali ze sa da s tym nieco robit? ci len skonstatovanie?

siska53
27. jún 2017

@eeffka no ak je to naozaj len na to,tak to suhlasim,ale buzeracia preto,lebo dieta nechce jest v skolke,je od veci.. Ak ma dieta diagnozu na to,ze nemoze to a to ok,ale tie,co nemaju,maju dostat beznu stravu,ak nechcu nejedia.. U tej mamicky asi ide o to,aby mali volne miesto pre niekoho ineho..kedze je doma s dalsim dietatom.
Viem,ze aj u deti v skolke maju zopar takych,ale tu aj maminky pozeraju,co je na obed a spravia nieco podobne,len s vhodnymi surovinami..

Ale odo mna chcela dcera,aby som jej kupovala a davala do skolky 7days strudlik,lebo aj jej kamoska to nosi do skolky,no tak to nie moja mila..
Ak niekam na dlhsie ideme po skolke,tak vezmem nejak pitie,mozno nejaky rozok ci ok,aj nejaku sladkost,ale ja som to pochopila od nej tak,ze ona to mava na desiatu! Ale medzitym to asi zatrhli,lebo mi oznamila,ze si to uz nenosi.

dezire1000
27. jún 2017

@meluela ano na gastre lebo pediatricka nic nezistila.Musim mu pisat do zosita kazdy den co zje a kolko toho zje,este mu robila usg brucha tiez bolo negativne.Musi proste jest lebo uz sme mali aj taky problem ze jedlovyhadzoval

Strana
z2