icon

Sú piškoty vhodné pre malé deti a odkedy?

hereecka
2. mar 2011

Myslite si ze by som nemala davat svojmu 11 mesacnemu piskoty? Na obale je napisane ze su vhodne az od 3 rokov. Co si o tom myslite mamicky?
Dakujem

Strana
z2
montinka
18. apr 2011

nas maly bude mať desať mesiacov a už papa piškoty. a tak isto to bolo aj pri malej. a my nastastie nemame problemy s papanim zeleninky a ovocia. ani u jedneho.🙂

sampo
18. apr 2011

ja som piskoty dala asi tak v 10. mesiacoch.. teda nie, ze by to mala potrebovala, ale moja mama by jej ich kludne dala pomaly aj 6-tich 😝 inak ich vela nepoje, lebo jej ich vlastne ani neponukam, len ked ideme niekde na dlhsie von. A keksikom sa tiez snazim vyhybat, len niekedy sa neda 😀 co uz no.. ved kazdy ma obcas chut na sladke... a potom zase par dni si ani nespomenie. a okrem kukuricnych chrumiek su dobre aj ryzove, ale nam sa uz akosi prejedli 😅 a inak super su aj take alnatura keksiky z DM - spaldove a su sladene tusim agavovym sirupom alebo tak nejak, nepamatam, prave ich nemame doma

nika147
18. apr 2011

...moja malá papá piškotky rozmočené vo výžive a chutí jej....a chutí jej aj všetká zelenina, čo som jej dávala a je jedno či je kupovaná (zeleninový príkrm) alebo doma uvarené...jednoducho spapá všetko 😉 a ešte si ku všetkééému jedlu pekne hmká 🙂
...ja ked som bola malá som ich tiež jedla a prečo by ich nemohla jesť moja dcéra...prečo by som ju mala v niečom obmedzovať, keď nemusím....u nás nie sú alergie a malá zatiaľ všetko dobre znáša....

krtica11
18. apr 2011

ja som najskor kupila sunarku ale potom som skusila obyčajne a pohoda

maculienka123
14. jún 2011

aj ja davam piskotky,moj drobec spapa vsetko,zeleninku maso,ovocie moc teda nelubi ale okrem toho vsetko vyzivne takisto.

31majka12
3. máj 2012

Ahojte nechcem zakladat kvoli tomu novu temu...preto sa opytam kde kupim take Dojcenske piskoty tie dlhe?...ked vsade v hypermarketoch maju len vajecne a so samymi Eckami.
Dakujem za kazdu radu

ewana73
3. máj 2012

moj maly ma 2,5 r. a piskoty nejedava.kupujem mu detske susienky .

anaxamon
3. máj 2012

ja davam dcerke piskoty uz cca od osmeho mesiaca, najskor som kupila dajake pre diabetikov v hypernove ale tie boli otrasne, gumene ci ake. Potom som v polsku objavila skvele piskoty, fotky mam v albume Mimus papa, jedny su take velke okruhle do ruky a druhe klasicke ale su bez cukru....
@31majka12 ja som ich tiez zhanala po obchodoch ale nenasla som, vzdy len cukrarenske s hrubou vrstvou cukru som nasla...takze som to vzdala a mam tieto polske

anjelicek26
3. máj 2012

U nas maju piskoty len s cukrovym posypom, takze bohuzial, ale vseobecne tie normalne okruhle su od 3 rokov, lebo ich dieta moze strcit cele do pusy a sa pridusit,lepsie su tie dlhe, inak normalne ak ich chces pristruhat do prikrmu - rozumej kysleho jablcka na prisladenie - tak od roka urcite. Mozno aj skor, predsalen toho vajicka je tam minimalne a nazory, kedy zaviest vajecne bielko sa v poslednej dobe dost roznia.

sympa1
3. máj 2012

u nas boli piškotky vzdy, hlavne cerealne a to od 1 roka 🙂

ducci
16. máj 2012

podla mna od 1 roka - moze v nich byt aj bielko - ny sme ich tak zacali davat..

kiwi82
16. máj 2012

čože piškóty od 3 rokov? 😕 čudné. čo ja viem, tak existujú piškotky na korých je písané, že od 6 mesiacov. my sme začínali s kukuričnými piškótami asi od 8 mesiacov a potom sme prešli na riadne opávia.

lady511
16. máj 2012

ahoj moja mala ma 6m a dala som jej normalne okruhle,,,doki mi doporučil,,,mamina nam ich tiež davala,,,nadrobnulinko som ich popučila do presnidávky napr,,,ale viac kupujem od 6m,,take z dm,,su rýchlo rozpustne mala si ich chytí do ručky,,nema zubky ešte rozpustí sa jej to v pusinke su maličke,, 😉

timca9
19. máj 2012

od 6.mesiaca, existujú aj také keksíky SUNÁRKA .... kúpila som ich v tescu. Podobné ako piškotíky 🙂

usiko
19. máj 2012

moj nazor, aj nazor ludi, ktori si pravidelne studuju zdravu vyzivu: piskoty vobec dietatu nedavat. Naco? je to mrtva strava, mas tam bielu muku, ktora je zdraviu skodliva a mrtva, nema vitaminy, vlakninu, nic, je tam cukor, ssusene alebo ine vajce ...proste piskoty su tak akurat vhodne na to, aby si dieta zvyklo na sladke sajrajty a aby sa najedlo s vyzivou a amamicky mali pokoj, ze dieta nie je hladne...ale nic tomu dietatu nedavaju.....ak ti zalezi na tom, aby tvoje dieta malo aspon aku taku zdravu stravu /lebo extrem tiez nie je dobry/, tak chod do predajne zdravej vyzivy, alebo bio obchodu, alebo nejakeho supermarketu, kde maju zdravy kutik a kup dietatu celozrnne keksy,...moja mala napriklad jedava take celozrnne keksy, vypadaju ako podhlavniky, zhruba 6x6 cm, cisto celozrnna muka,alebo sme mali este keksiky z bio obchodu....tiez cisto celozrnne, plus trstinovy cukor plus karob, a veeelmi fajnove...je kopec veci, co vies dat dietatu a je to zdrave a podporuje to aj kakanie /celozrnna muka/....

Piskoty sa jedia desatrocia ale nie preto, ze su vhodne pre deti, ale preto ze lekari a ludia su v tejto oblasti este stale nevzdelani, zial.....a samozrejme, naco je lekarovi zdrave dieta a zdravby clovek? ved on si potrebuje vychovat chorych ludi, aby mal pracu, ze ano.....

emily_666
19. máj 2012

to sa mi "páči", že piškóty sú mŕtva strava, poznám mamičky, čo prísne viedli 9-10 mesačné deti, žiadne piškóty, nič sladné. A potom na Mikulášovi s kľudným svedomím strčia dieťaťu lízanku, cukríky a iné sladké sajrajty rovno do pusinky. takže všetko s mierou, aj piškóty, aj zdravú stravu. Ako minule v telke, jeden vitarián, samé zdravé a prírodné veci jedol. Škoda, že vyzeral ako deň pred smrťou.

pami27
19. máj 2012

Môj 13 mesačný syn papá piškóty už dávno. Myslím, že ich žužle tak od 7. mesiaca.

chaka
22. aug 2014

Ja namiesto piskot davam do vyzivy pomlete kukuricne chrumky.

milkav03
28. aug 2014

ja som davala piskoty malej asi od 6 mesiaca.. postupne sme pridavali aj vyzivu.. mala sa ide momentalne zblaznit ked jej piskoty podrvim do vyzivy.. kupujem jej Ovko...som jedine nasla ze su bio.. sama ich malej casto kradnem.. nakolko su velmi chutne a aj zlozenie je podla mna ok 🙂

reni1512
28. aug 2014

piskoty obsahuju vajcia a cukor, preto je tam tak napisane... ja som sa im do roka vyvarovala, teraz jej prilezitostne dve tri dam 🙂

Strana
z2