Umelé mlieko verzus kozie, kravské, plnotučné krabicové
Ahojte, zakladam taku diskusiu, zaujima ma co si myslite, preco vsade uprednostnuju UM pred zdravsim napr. kozim mliekom, co je najzdravsie. Ci to nie je vsetko o biznise, aby sa lepsie predavali umele mlieka a i napriek tomu je vacsina deticiek alergickych. Ved davno sa rodili take iste deti ako teraz a od narodenia im davali kravske a kozie mlieko, kedzde v tej dobe si ludia nemohli dovolit a ani sa tak nevyrabali tie susene mlieka. A vyrastli z nich zdravi ludia nebolo tolko alergii ako teraz...
@lucynka287 a kozie ste neskusali???
3 dni v pohode a potom my z neho vracal
baby, poradite kde v BA by sa dalo zohnat cerstve kozie mlieko?
@tortelinka no teraz asi nezozenis nikde cerstve kozie mlieko-kozicky nemaju mlieko v zime-treba skusit 100% BIO susene kozie-na zimu je fajn.
no baby moje trochu vas vyvedieť z omylu ak môžem ale iba v dobrom..... uuuplne schvalujem tuto temu ja som ju nenapísala lebo by ma tu niektoré mamičky ukameňovali ale klobuk dolu fak 😀 no a ku téme, ja som proti umelým mliekam svojím detičkám dávam od 4 mesiacov kravské, môj otec je súkromný roľník takže mlieka mame habadej 🙂 kozie je naozaj dobre mliečko teda z počutia ja som ho osobne nikdy nepila pretože kozy nechováme, lenže kozy sú aj najviac náchylné na choroby a nedajbože aby mala koza kliešťa a človek sa napije z mlieka to je veľmi nebezpečne, ale zas ho neodsudzujem môj strýko bol vychovaný na koziom mliečku a nič mu neni 😀 je zdravý ako buk, môj dedko na kravskom dožil sa 82 rokov babka ešte žije ta ma 76r kto z nás sa dožije toľko pred nedavnom sme pochovali dedkovho ujca ten mal niakych 95 r a na umelinách neboli vychovávaný 😀 no to je jedno, a to chcem povedať ja a aj moje detičky sme vychovaný na kravskom a nič nikomu neni a ani chorý nebývame a ani alergický sme na nič neni..... ked si doktori v našom okolí nevedia dať rady Z DETIČKAMI čO SU ALERGICKE ALEBO ODMIETAJU UM tak ich posílaju ku nam vyskušať mlieko mali sme už aj babatko čo malo 2tyždne a v pohode vyrastlo je z neho krásna dospelá slečna, teraz mame napr babatko ktoré malo koliky ´z UM začali mu dávať naše kravské mlieko a babo sa z toho dostalo odvtedy žiadna kolika babo pokojne usmiate prespí celu noc a je takých prípadov veľa..... takže maminky nebojte sa dávať MLIEKO nedávajte tie UMELINY Hnusné ....sami by st to nepili tak prečo troviť babatká 😀 tak asi tak dufam že ma tu teraz niekto nezožerie 😀
@luciannka83 dieťatká čo papaju kozie kravske alebo ovčie mlieko su neni moc pribraté ale su pevné aj ked tam je vela tuku nepriberajú tak ako z UM z toho su síce pribraté ale sú take ,,vodové,, z normalnych mliek su pevné a zdrave 😉
@betuska22 presne..... inak podla mna idealne je materske 😀 ......a potom niektore z tychto....moj maly Um nikdy envidel...do 15mes. bol dojuceny a presli sme rovno na kravske......(ale z mojej skusenosti, ho zahlienovalo, urcite viac ako kozie....s kozim mam lepsie skusensoti...)....a presne, moj maly nikdy nebol tucny, ale je taky mohutny, pevny .....a to je teda ejdak (zje vsetko....).....ja si tiez myslim, ze to najhorsie je asu UM
@sorciera24 jasne že dojčenie je na prvom mieste ale niektorý maminkám sa neda dojčiť ☹ mne adamka nakrmili v pôrodnici 1x Nutrilonom a reval reval grcal celý den celu noc, potom nad ranom som išla za sestričkou s tým že ked bez môjho povolenia mu dali UM nech sa staraju o neho oni ked plače bez utíšenia, a z toho jedného razu mi dostal 3 bacilov a bolo 3 mesiace utrpenia mal krče plakal, bolelo ho bruško a doky mi prikývol že je to z nutrilonu dal za pravdu a vtedy dalšie 3 detičky maly z toho mlieka bacilov....čo ja viem..... kozie som nikdy nemala ani deti tak neviem posúdiť 🙂
@betuska22 krasne napisane 🙂
@katrenka111 dakujem. Som Rada ze su a slovensku aj maminky co maju rozum a nedavkuju deti z umelinami 🙂
@tortelinka
@kaja73 baby ale niektore kozicky maju, svokra nam zas priniesla 1,5l mliecka, no zatial to pije moj muž ja sa este trochu bojim do roka skusim dat asi nejake to susene .....
Ale v Bioshopoch maju trvanlive krabicove kozie aj na nete som videla....alebo potom to susene....
a ako stare mas dietatko????
@betuska22 no ja odkedy som sa nezacala zaoberat trosku prirodnými vecami pokial by som nesla k jednej super doki ani netusim a nezaujímam sa o to, no som rada že viem o nejakých veciach a zas nikdy nie je neskoro, maminky ani netusia akými umelinami pchaju svoje deticky a ake umeliny do nich lekari pchaju......
@betuska22 mojho tiež po porode naliali Nutrilonom a tiež mal strasne koliky, lebo som mala ťažku sekciu a nemala som hned mliecko ale potom sme sa nastastie rozkojili, Nutrilon je iný brajgel.....fujj 😠 😝
@katrenka111 vdaka..maly ma 14 mesiacov, doteraz bol na UM
@katrenka111 a vsetko Len koli peniazom doktorov nezaujima zdravie cloveka lebo by nemali pacientov ....ich zaujimaju peniaze
@tortelinka tak to už davaj cerstve alebo to 100%susene....
@betuska22 ani mi nehovor, je mi z toho už zle.....a pritom vela veci sa da liecit aj prirodnou liecbou len vela ludi o tom nevie, ako ale ked je fakt zle tak treba lieky ale nie na vsetko.....
Baby dnes mi jedna farmaceutka vravela že v kozom mliecku chýba nejaký enzým ktorý je doležitý pre vývoj mozgu co poviete na to???
@katrenka111 je tam menej zeleza, treba ho doplnovat
@sonia1501 a staci doplnat stravou ci treba aj doplnkom???
@betuska22 úplne s tebou súhlasím 🙂 ale zas, vieš, nie je kravské ako kravské.... my na dedine nemáme problém,dávať čerstvé mlieko od kravy, či od kozy, aj ked ani jedno doma nemáme, no stačí, že niekto na dedine má 🙂 a je postarané 🙂 môj syn od 18 mesiacov pil kozie mlieko (ja ho mám rada tiež), len na jesen a v zime ho bolo málo 🙂
ak má dávať mamička "kravské" mlieko z tesca, s dvojročnou trvanlivosťou, vtedy je myslím lepšie dávať UM 🙂
@katrenka111 aj som niekde citala, ze kozie mlieko je slansie ako napr. kravske preto sa neodporuca ho davat malym detom
@slniecko77 to nie je asi o slanosti.....ale o zloženi neviem ja som zas citala že je velmi dobre aj ako hypoalergenne
@katrenka111 ono je co sa tyka alergii najlepsie, ale vraj moc slane..ono to bolo myslene pre tie najmensie deticky, co by nemali este solit
..je to na zvazenie co je lepsie..ja som dojcila do 1.5 roka a momentalne pokracujeme UM
@slniecko77 no, neviem...chutovo sa mi slane teda nezda..a.le co ja viem....a popravde v roku a pol by som nad UM ani neuvazovala...
@luciferkax no jedna doktorka povedala že krabicove nie je dobre ale čo su tie v sáčku čo maju 2-3 dni trvanlivosť že tie su v poriadku sem tam ked sa mi nechce isť ku naším tak aj mi davame to 😉
@slniecko77
@sorciera24 ono sa nejedna o sol ale o mineralne soli-tych ma vela-ale to je len a len dobre-pre dieta od 1 roka.
ma aj vela bielkovin a ani to nie je dobre do roka.
Ale od roka nevidim problem v 100% kozom mlieku. 😉
Kozy sa nedopuju antibiotikami a hormonmi na rozdiel od vacsiny krav.
A zelezo sa uz od roka krasne da doplnat aj inak.

@burina4 jasne, ze cerstve je najlepsie, ale v zime kozie moc nezozenies, kedze kozy moc alebo vobec to mlieko nemaju.....takze prechodne cez zimne obdobie to riesime aspon 100% kozim krabicovym....a od marca/aprila...zas sup na cerstve 😉