Zavedenie príkrmov
Ahojte maminy.chcela by som Vas poprosit o vase nazory/skusenosti so zavedenim prikrmov pre vase ratolesti. Mam 3mesacneho synceka,no mliecka len tak tak...chcela by som dokoncit aspon 4mesiac a zacat prikrkovat,kedze uz nebudem stihat davat mu len materské mliecko.je to este skoro a radsej ho dokrmovat UM alebo pomalicky zacat zeleninkou,cajikmi...? Velmi pekne Vam vopred dakujem 😊
@evittam Inak aj ja som dala mrkvu a zemiak ved vsak neskodne zeleniny a veru pocula som o reakcii na mrkvu, tak asi je lepsie po jednom, ale prezili sme 😉 Mne sa najstarsi vyhadzal po petrzlene napr., potom po rajcinach- tie odmieta dodnes. Nuz, zdedil geny po mne 😖
@maminecka2 No veď jasné - ak sa vyhádže alebo má inú reakciu tak človek musí zistiť z čoho - tak ak dám dva druhy zeleniny - tak to nie je až také ťažké zistiť.😉 Inak môj syn tiež nechce rajčiny ani vidieť - nechutia mu - ja ich zbožňujem. Malá zje - nemá problém. A napríklad u nás frčia momentálne na raňajky olomoucké syrečky.....a už dosť dlho.😝😂
ja som isla podla tabuliek a nikdy som nemala problem... zacinali sme v 5mesiaci a za mesiac sme mali dost siroky jedalnicek, nakolko kedze nebola ziadna reakcia na nieco, vedela som ze jej to uz mozem dat s niecim dalsim a za mesiac je to riadna kopa kombinacii ;) po 10 dni sa uz davalo maso, zltok raz za tyzden.. mne to vyhovovalo 🙂 A dieta mam zive, zdrave,... kazdy si musi najst to co jemu vyhovuje ;)
@veronikaaa444 co ti na to povedala lekarka v poradni? Konzultovala by som to s nou, dala by som UM ak by som nemala v 4m mlieko a isla by som od 5m na prikrmy... priapdne podla prospievania.
A teraz citam ze odsajes skoro liter mlieka za den, co teda nie je mala... cize vobec sa nestresuj, aj tvorba sa vraj prisposobuje potrebe dietata... cize za mesiac to moze byt uplne inak. Ak prospievate, neries a na to ze by si "nemala mliecko" ani nemysli :D
😎

@maminecka2 No veď ja som to myslela tak - na tie mamičky čo sa tu "oháňajú" tabuľkami a proste inak nie len podľa tabuľky - presne ako si napísala.😉 To sa vždy zasmejem. Ja som napríklad ani pri jednom dieťati nezačínala len jednou zeleninou - vždy som začala napríklad mrkva+zemiak - nemyslím, že som spravila niečo zlé....Ale nájdeš tu osoby čo ti budú tvrdiť opak - že podľa tej a tej tabuľky musíš dávať najskôr napr.týždeň len mrkvu. No ak ich to baví - veľa šťastia.😉 Ja som sa do tabuliek nikdy nedívala. Niečo mi povedala pediatrička a ostatné som si upravila podľa seba. Od cca pol roka - 7.mesiaca som nemala dôvod ani nejaký problém uvariť 2-3 druhy zeleniny (hocijakej) šupnúť ryžu, mäso, žĺtok, bezvaj.cestoviny, červenú šošovicu, ovsené vločky,....a podobne.