Zvracanie po príkrme. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?

mimkaa10
30. máj 2010

Ahojte...
hľadala som niečo o mojom probléme na nete, ale bohužial nič k veci, tak skúšam tu - snáď mi niekto poradí...

mám 8mesačného chlapčeka - prikrmujeme klasicky od 6m. V tejto dobe už máme 3 príkrmy - desiata (ovocie), obed (masovo zeleninvý príkrm), olovrant (obilninová kaša s ovocím - buď moje mlieko alebo s vodou) a okrem toho je dojčený.

problém spočíva v tom, že asi dva týždne dozadu mi vyvrátil hneď po zjedení, všetok príkrm. On sa pekne napapá - zje okolo 250g. Po papaní ho položím na deku, kde sa hrá - je veľmi živý, hneď je na brušku, hýbe rukami, nohami, odráža sa hrudníkom a začne si pchať prsty do úst - podráždi si koreň jazyka a už to ide 😠 ☹ Zvracia - všetko.
Takže máme teda dve situácie keď zvracia - buď tesne po jedle, vtedy si nedáva prsty do úst, ale začne ho napínať a vracia oblúkom a druhá situácia - hrá sa na deke a po chvíli si strká prsty do úst a vyvolá si zvracanie. Rozmýšľala som, či mu nedávam veľa papať - ale keď stále otvára ústa? Pekne všetko zje a nakoniec to vyvracia ☹

Som z toho vykoľajená, snažím sa mu každý deň variť pestrú stravu - ale keď mám stále za ním behať, a vyťahovať mu prsty z úst ... ťažké to je 😒

Neviem či nekrmim moc rýchlo, alebo či si chce odgrgnúť počas krmenia - cítim sa ako jeho otrok a poriadne mi to zaťažuje nervové zakončenia 🤐 😕

Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Na gastre sme neboli, ešte som to nekonzultovala s pediatričkou. Keď bol plne kojený, nikdy nevracal.

mimkaa10
autor
30. máj 2010

ešte by som doplnila - takto zvracať začal až po pridaní toho tretieho príkrmu - každý deň jeden z tých troch príkrmov vyletí 🙄

junovka
30. máj 2010

mozno je to nanho privela tolko prikrmov v 8 mesiaci za jeden den.Mozno este jeho trav.sustava nie je pripravena na stravenie tolkej stravy.Ja som mlieko na olovrant davala do 9 mesiaca-ziadna kasa.

ivkaivka
30. máj 2010

moja ma 9 mes. no davam jej 2 prikrmy, niekedy sa podari 3...cize mozno je fakt pretazena trav.sustava

zuza.m
30. máj 2010

no ja by som zase nedavala na bruško ..nechala mu čas na to aby o troška pretravil...aby is odgrol pekne v klude.tak že by som ho bud nosila alebo nechala ešte posediet v sedačke...no a na tie pršteky musiš dohliadnut to sa stava ešte aj nam že skuša kolko znesie...a na čas skus vylučit tu kašu ako baby vravia možno je ot moc...alebo to posun až na večeru nech ma väčši čas na to stravenie....ačo ti najčastejšie vyvracka ktoru davku???

pia22
31. máj 2010

Tie prsty v hrdielku urcite drazdia, ale pokial ho napina i bez nich a nema ine traviace problemy, tak je to 100% pretazeny zaludok. 250ml 3x denne je velmi vela. Nas ma o chvilu tiez 8 mes., davam mu prikrmy 2x denne cca po 130ml, kasu davam na desiatu, na olovrant mu privelmi zatazovala travenie a tiez by spapal aj plny hrniec, ale dopadlo by to rovnako ako u vas, urcite mu nedavaj kolko chce, pokial niektorym detickam chuti nemaju dna. Pribera super. Davaj pozor, lebo mu mozes kvalitne pokazit cele travenie.

mimkaa10
autor
31. máj 2010

ďakujem veľmi pekne za postrehy 🙂 skúsim to dnes tak, že mu dám maximálne tých 180g

začínam byť presvedčená, že je to tým tretím príkrmom - uvidíme ako dopadne tento pokus - ak to bude rovnaké, kašu vylúčim načas.
Ja som myslela, že v 8.m už majú mať tri príkrmy, ale ako pozerám, tak vy dávate ešte len dva.

iné tráviace problémy nemá veru - aj stolica je každý deň - normálna. Okrem toho, keď sa vyvracia je úplne spokojný - ani neplačká, ani nič.
Stále verím tomu, že keď už bude loziť, tak tie prsty prestane dávať do úst 😀 sa mu práve zúbky tlačia, tak si tie dasienka snaží masírovať.

urobím teda opatrenia, aby bol po papaní v kľude - aj keď to bude zaujímavé, lebo je dosť živý a v okamihu je na brušku.

pia - 250g zje iba obedu - ostatné dve dávky okolo 100g. Najčastejšie zvracia po olovrante - kaši. Ráno po ovocí vôbec.