Ako udržať dvor bez potkanov a mať mačku bezpečne?
Ahojte, musíme si zadovážiť mačku, lebo po terase priamo pred balkónovými dverami nám behajú potkany. Nejak sa tu rozmnožili, len za nedeľu sme chytili troch u susedov! Máme malý dvor a preto ma rozčuľuje, že to tam behá priamo pod nosom. Potvorák ešte sa jeden aj priamo dnu do obývačky pozeral a rozmýšľal ako sa k nám dostať. No fuj! Preto som si povedala, že ideme zabezpečiť mačku, ale hrooozne sa mi do toho nechce. Od malička som milovník zvierat a mačiek, prakticky som s nimi vyrastala, fakt ich mám veľmi rada, ale odkedy sa nám narodil syn (teraz skoro 2ročný), tak sa mi zmenil postoj k nim. Na jar nám zahynul kocúr ktorého sme mali 6 rokov, bol to veľký miláčik a zostalo po ňom prázdno. ALE ja som si aj trochu vydýchla, lebo robil hrozný neporiadok na dvore, začal špiniť na chodníkoch okolo domu, všade boli jeho výkali, jedlo rozťahoval hore dolu, no proste bordel. Kým nebol syn až tak mi to nevadilo a popravde ani neviem či to kocur robil aj pred tým, ale teraz mi to už hrozne vadilo, lebo syn všetko chytal, dával do úst, mačacie granule popapal a kto vie čo ešte. Predstava, že to máme opäť podstúpiť ma deprimuje. Zároveň sa však aj teším, lebo domáce zvieratko mi chýba. A syn bude nadšený, len chúďa mačka, bude ju riadne preháňať. A tiež sa mi do zimy nechce ťahať mačku, ale čo už, takto to vyšlo...Ale ešte viac nechcem mať na terase potkany, ktorým sa tu až náramne páči. Otravy ani pasce dať nemôžem kvôli synovi, je to tu dosť otvorené a syn by sa k tomu vedel dostať. Ešte nemáme žiaden záhradný dom, kde by sa to dalo schovať. Bývame tu šesť rokov a pokiaľ bola mačka, tak neboli myši ani potkany, ale mačka skapala a potkany sa húfom prisťahovali. Majú tu ideálne prostredie. Hneď za plotom má sused (svokor) naukladané drevá a hnojisko. A kúsok za domom máme kompostér aj my,tam si tiež urobili priestor. Neviem ako inak to riešiť. Vedeli by ste mi poradiť ako mať bezpečne mačku na dvore pri živom dieťati? Dá sa naučiť na mačací záchod aj vonku? Dakujem.
@maryetta aj nasi maju macku a loveckeho psa a aj napriek tomu maju potkana niekde v zahrade. Lenze oni maju velku zahradu a na konci je zeleznicna trat s porastom, takze tam beha vselico. NIe je to bezprostredne pred domom. My mame maly pozemok, tak je to trochu neprijemnejsie ked sa tu prechadzaju a pozeraju mi priamo do taniera :D verim, ze ich to aspon odplasi ist inam
@lenkakoc444 príde mi že životnosť 6 r. je u mačky príliš málo, keď že sa vedia dožiť 18 r.
@priscilla07 myslis autorkinho ? Tak vonku zijuca macka casto umrie predcasne auto, pes atd. Ako deti sme mavali kocurikov a viac ako cca 5r nemali nikdy. Odisli a uz sa nevratili a nie neutiekli od nas.
@priscilla07 kocuri nam nikdy nezili velmi dlho, prilis riskovali a aj nas Tomik chodil kazdu chvilu doranany, krivajuci. Vela riskoval, takze som vobec prekvapena, ze sa dozil aspon 6 rokov. Osobne nam este ani jedna macka nezila 18 rokov kedze byvame na dedine a bud skocila pod auto, chytil ju pes a pod.
Ked mate strach z vykalov od maciek, tak ak mate terasu zaobstarajte si zachod pre macku a dajte tam hrudkujuci piesok zverlit a nebude vam spinit
@som_realistka cauko, aky druh psa?
Ale psík tak potkany nevypráši ako napríklad aspoň 4 mačiatka, ja ich mám a nemám problém raz sa mi nasťahovali ku kozičkám bál som sa že ich v noci ale aj cez deň môžu pohrýzť bolo by to veľmi zlé tak som si obstaral mačiatká a je pokoj.
Inak take veľké hovado potkan aj mňa napadol rovno na dvore pri maštalke dvakrát mi to jedno nebolo.

@andreatytler je mozne, ze to bol prejav z trucu. Kyms a nenarodil syn, tak bol obskakovany, ale potom isiel na vedlajsiu kolaj + nemal rad deti. Uz sme nemali tolko casu sa mu venovat a pristup dnu mu uz bol zamietnuty. A mozno to bolo ine zviera, ale ktroe zviera nechava take male hovienka kade tade? Chodil k nam aj jezko, mozno to bolo z neho, co ja viem.
@aandrea9 synovi nechyba hracka, u rodicov mame macku aj psa, takze nie je to nedostatok. a co je zle na tom ak si zaobstaram macku ked mi po terase behaju potkany? Bude to sluzit ako odplasovac, to ano, ale aj my z nej budeme mat radost kedze mame radi zvierata a hlavne macky. A syn je za nimi poblazneny preto ju lutujem, ze bude za nou stale lozit a neda jej pokoj. Ale vsak sa casom nauci dufam, ze ju nema stale nahanat a vlacit.