icon

Je zelenina jedovatá po viacerých postrekoch proti burine?

29. máj 2024

Moj svokor má Alzheimera.Zistili sme že viackrát za týždeň postriekal celú záchradu postrekom proti burine.
Zasadili sme u neho v záchrade zeleninu,papriku,paradajky lebo sme chceli aby deti aspoň počas leta mali "Bio"zeleninu a on toto urobil.Som strašne smutná.Bojím sa či tie zeleniny nebudú jedovaté,keď ich tolkokrát postriekal.Možno že to už robil dlhší čas nie iba týždeň,lebo on na to zabudne čo robil do pár minut a tvrdí že on nič také neurobil.

Strana
z2
janica_
29. máj 2024

@januska12323 ano prepac, autorka nevie pisat. Ale ty vies ze hovori o zahrade tak je zbytocne napovedat lebo ocividne to slovicko autorka pouziva zle.
Ono to alzheimer je svina choroba a moze byt ze veci cim by si si myslela ze by si vedela choreho okabatit poznat bude.

autor
29. máj 2024

@januska12323 🙉Záhrada😁Takto je keď píše maďarka a ešte pritom je aj rozčúlená.☺️

autor
29. máj 2024

@januska12323 naozaj som všade písala -zachrada,až teraz som to prečítala🙈Máš pravdu,ďakujem za opravu.Len ja to už tu neviem opraviť.🤷

nevenka
29. máj 2024

@simca06022011 no ved viem aj to, ale myslela som take uplne "bio", ako si to ludia predstavuju. Ze zasadis a len polievas, pripadne troska kompostu a voilaaa, mas paradajky.
Ale tak pointa je, ze to striekanie moze byt ok, ked sa robis rozumom, ale ked si pan nic nepamata, to je zle, no...😔

nevenka
29. máj 2024

@autorka ja som to nemyslela v zlom s tym slovickom...😇

nevenka
29. máj 2024

@simca06022011 ano, presne, ja ked pocujem, ze to voskuju neviem cim, tak mam dost 😅.

simca06022011
29. máj 2024

@nevenka jasne. Chápem🙂.. inak tie paradajky nestriekame... :D zvyčajne... ale tieto dažde, no kto vie 🤔

betulinka1
29. máj 2024

Treba si precitat co je to za postrek. Ak na burinu, zhorí ti vsetko, nie len burina. Pouziva moj otec v casti zahrady kde nepestuje. To je totalna pustina. Druha vec je zlozenie postreku, lebo niektore postreky su OK a fakticky do 7 dni zídu z rastliny. Napriklad postrek na vosky. Dalsia vec, ty si myslis, že to pekne ovocie a zelenina v obchode je bez postrekov?

xckaretxxx
29. máj 2024

Čiže radšej z Kauflandu tie naolejovaná jablká. Ty si fakt myslíš, že ešte vôbec kúpiš zeleninu a ovocie bez postrekov? Musím sa zasmiat. Aj vio farmy v noci postrekuju.

nevenka
29. máj 2024

@simca06022011 hej, ja nie som az taky pestovatel, len co som odkukala u nasich a uja, kupili sme dom s malou zahradkou, tak som zvedava, co dopestujem 🤣...v tychto dazdoch aspon daco proti plesniam, mednate, by som...no uvidim sama v praxi 🤣

nevenka
29. máj 2024

@xckaretxxx zase
@simca06022011 tie "naolejovane jablka" 🤣

xckaretxxx
29. máj 2024

@nevenka áno, jablká močia v nejakom roztoku, aby čím dlhšie vydržali. To isté robia s avokádo videla som o tom reportáž.

simca06022011
29. máj 2024

@nevenka hej hej... A tajné nočné postreky na bio farmách...

simca06022011
29. máj 2024

Ale tak jasne určite sú aj striekanie a ošetrovane atď. Podľa mňa na milión percent všetko z exotiky... také banány aj kúpu v niečom, aby vydržali.

nevenka
29. máj 2024

@simca06022011 tak tie exoticke urcite, napriklad svokor nemoze zjest normalne banany a tie "bio" ako ktore, tie toleruje lepsie.
Ale ta vrstva na jablkach, to mame aj na domacich a na 100 % ich nicim neolejujeme.

jarnajar
29. máj 2024

@iwesska prof. Hričovský kedysi písal, že u nás sa robí bežne niekoľko postrekov, dával to do kontrastu práve s Talianskom, kde je to 20+. Jemu sa nedá neveriť 🙂

bluka2
29. máj 2024

Fuj, veľká škoda. Ktovie, či zo supermarketu lepšie. Každopádne tiež som videla v Grecku (boli sme tam mesiace), ako často a v akých množstvách tam striekajú. Alebo že pozbierajú olivy pre seba a potom striekajú tie na predaj. Dlho potom som nekúpila nič ine než bio, aj keď účet v banke bol smutný, bio muselo byt 😂

btus
30. máj 2024

@iwesska u nás nie. Je dobré, že na toľko postrekov nemajú peniaze. U nás sa strieka tak 3-5x. Preto tie slovenské jablká nie sú také krásne.

Strana
z2