Ahojte ľudia! Máte niekto takýto istý problém s orechom. Môže to byť antraknoza alebo už vrtivka? Mam vyvesené zlte lepiace dosky na vrtivky ale ešte som žiadnu nevidela. A takéto skvrny sú aj na listoch a urobili sa po tých 2 tyzdnovych dažďoch. Tak neviem co s tým teraz. Ďakujem veľmi pekne za informácie.
@chrobacik41 Maju to aj moji rodicia posledne roky. Tento rok skusili na ceresne tento pripravok a mali sme prvy rok ceresne bez cervikov, tak skusil otec nastriekat aj zem po orechom, ale zdalo sa mu, ze to mal aplikovat skor ako pisali, lebo niektore orechy su uz cierne https://www.previnarov.sk/BORA-3x10-g-proti-vrt... Tento rok uz asi nic, vyskusaj buducu jar
Ale mali sme na ceresni aj ten zlty lapac a zuadna mucha sa tam nechytila a jedineho cervika som v ziadnej z ceresni na velkom ceresnovom strome nenasla...skodas tymi orechmi..ale my sme mali v BA vsetko skor posunute, asi mal ten 1.x aplikovat pod orech o cca 2 tyzdne skor
@dadis boru som dala , ten obrázok co som dala tsk som prekrojila a bol hnilý ale žiadny červík, teraz som zobrala ďalší orech a prekrojila a tiež žiadny červík len na povrchu čierne skvrnky
@dadis mam ešte jeden postrek kúpený a ten treba že dat keď už sú tie vrtivky tak neviem ... tu boru som dala 2 krát
@dadis listy sú takéto
@chrobacik41 u nas detto. Ono castokrat su potom na jesen orechy ok, aj napriek hentak hnusnej supe. Nie vsetky, niektore su cierne aj vnutri, ale vela je ich aj uplne dobrych....
Co myslite vykapu vrtivky keď na orechu nevidím žiaden orech. Bol krásny i zakvitnuty no ho omrazilo. A kým nanovo vyrasil tak už žiadne samčie kvety nemal len pár samicich. A u susedov samčie už boli odkvitnutí. Tak nemal sa čím opelit.
@chrobacik41 vrtivka, mam ju 2roky a ide to len k horsiemu, tento rok som za rozhodla ze ho orezem co to da aj za cenu ze nebudu orechy par rokov
A co s tym? No nic moc uprimne