icon

Ako obliekať dvojmesačné bábätko?

anicka246
20. nov 2013

Ahojte maminky prosím vás ako teraz obliekate svoje deti? Mám 2 mesačného chlapčeka a keď ideme vonka dám mu body, dupačky a hrubý zateplený svetrík, neviem či to stači či to nieje veľa alebo málo... zatiaľ ďakujem

ichbinich
•
20. nov 2013

@anicka246: pravidlo je: o 1 vrstvu viac ako mas ty.
Skus mu teplotu na siji az po lopatky. Ak je tam teply, je dobre. Teplota ruk a noh nema v tomto veku ziadnu vypovednu hodnotu.

vonicka
•
20. nov 2013

ked ho oblecies do toho co si napisala, ho das este asi do fusaku, hm? Ja by som volila vo vacsej zime nejaky teply overal, nieco co je z jedneho kusu oblecenia, lebo ked vidim tie male babatka, co maju oblecene rifle a na tom bundicku po pas, ktora sa im dvihne az k lopatkam ked ich clovek dvihne pod pazuchami, tak mi pada sanka.

mia501
•
20. nov 2013

zalezi aj ake tam mate pocasie, a ak ho davas do fusaku este v tom co pises,ze ma na sebe tak relativne by malo stacit...vela by to nemalo byt, babo lezi v kociku, nehybe sa a zvlast take male

luvika
•
20. nov 2013

No ja davam dlhy rukav body a tensie pancusky, na to tensi svetrik a polodupky z flisu a celeho ho tak vlozim do zimneho overalu (namiesto fusaku), no a ciapocku taku jesennu a na to ma kapucku. Vlozim do kocika, este prekryjem takou strednou dekou a zavrie ocka a spi. Dnes spinkal takto vonku 3 a pol hod.

anicka246
autor
•
20. nov 2013

áno samozrejme že do fusaku ho takto dám.. no tak to je paráda že ti sám zaspí, nám plače niekedy aj polhodinu v kočíku, niekedy sa mi ani nepodarí ho tam uspať a ideme domov... asi proste nemá rád kočík... a ďakujem za rady 🙂

hameeda
•
20. nov 2013

@anicka246 : tak moje deti keby som tak naobliekla tak by vrešťali aj hodinu

lili_mia
•
20. nov 2013

@anicka246 A plače vždy ako ste vonku? Dnes bolo miestami teplejšie, tak či neplakal práve preto.

anicka246
autor
•
20. nov 2013

dneska sme neboli von, ale plače stále ked ho tam dám až vonka ked chodíme tak bud prestane alebo nie.. môže to byť aj tým naobliekaním??