icon

Akú vaničku pre bábätko na stojane vybrať?

27. júl 2026

Ahojte, chcela by som sa s vami poradit. Aku velkost vanicky pre babatko odporucate? Videla som aj mensie, aj take vacsie ze 1m na dlzku. Nie je to uz zbytocne velke?
Vanicku chceme na stojane kvoli chrbatu a aj kvoli tomu,ze mame naozaj velky walk-in sprchovy kut a je na to priestor

anonym_139a96
27. júl 2026

@anonym_autor my sme mali tu velku vanicku, tiez na stojane. Aspon sme ju nemuseli menit ked bola dcera vacsia. A cca od 10 mesiacov sa uz len sprchovala v klasickej vani.

anonym_3ef6b8
27. júl 2026

ja som mala vanicku aj so stojanom a teda vyuzila som asi tak 2*, bolo mi jednoduhsie dat deti do vane alebo poumyvat pod sprchou, to len za mna postreh ze zbytocnost hlavne ak mate aj vanu, ale ked mate len sprchac a chcete vanicku tak urcite vacsiu nech vyuzijete co najdlhšie

luciaruz
27. júl 2026

Ja som mala vacsiu na nožičkach a genialna vec. Kríže som si ušetrila 😁

anonym_856bfb
27. júl 2026

@anonym_autor no my sme mali tu malú a to v 2 mesiacoch som už musela kupovať väčšiu.. teraz mame tu takú najväčšiu a plánujem ju využívať kým si mala nesadne. Ja by som išla rovno do veľkej.

dominicka2812
28. júl 2026

@anonym_autor ja som kupovala taku mensiu a teraz to lutujem. Vyrastol z nej uz tak za 3-4 mesiace zacal krcit nohy v tom. Teraz ma pol roka a vo velkom nohy vyklada hore a potom dviha zadok a tesi sa ako to strieka vsade okolo voda, ked ho spusti a pomaly uz asi budem musiet stojan odlozit a pouzivat len v sprchovom kute. Vanu bohuzial nemam, inak by som ho uz kupala tam na tej podlozke. Keby som sa mala rozhodnut nanovo, kupila by som rovno cim vacsiu a s dobrou nosnostou a ma aj vyssie steny pre pripadne zabavky vo forme striekania vody vsade naookolo.😅 Teraz uz bohuzial velmi nemam financie menit to a zas na chvilku. Tak uz len cakam, kedy bude sediet a bude sa kupkat po sediacky.

autor
28. júl 2026
@dominicka2812

@anonym_autor ja som kupovala taku mensiu a teraz to lutujem. Vyrastol z nej uz tak za 3-4 mesiace zacal krcit nohy v tom. Teraz ma pol roka a vo velkom nohy vyklada hore a potom dviha zadok a tesi sa ako to strieka vsade okolo voda, ked ho spusti a pomaly uz asi budem musiet stojan odlozit a pouzivat len v sprchovom kute. Vanu bohuzial nemam, inak by som ho uz kupala tam na tej podlozke. Keby som sa mala rozhodnut nanovo, kupila by som rovno cim vacsiu a s dobrou nosnostou a ma aj vyssie steny pre pripadne zabavky vo forme striekania vody vsade naookolo.😅 Teraz uz bohuzial velmi nemam financie menit to a zas na chvilku. Tak uz len cakam, kedy bude sediet a bude sa kupkat po sediacky.

@dominicka2812 ja kupujem vela veci z druhej ruky. Je toho habadej. Kocik za par desiatok eur vo vybornom stave, postielka za 60€, vanicka za 25). Da sa krasne usetritc nie je nutne kupovat nove, obzvlast ked to ma byt len na chvilu

dominicka2812
28. júl 2026
@anonym_autor

@dominicka2812 ja kupujem vela veci z druhej ruky. Je toho habadej. Kocik za par desiatok eur vo vybornom stave, postielka za 60€, vanicka za 25). Da sa krasne usetritc nie je nutne kupovat nove, obzvlast ked to ma byt len na chvilu

@anonym_autor hladala som na Vinted, ale teda zatial som nenatrafila na taku v mojom meste alebo to bol ten stojan, co tak trci do stran a mam velmi mali miesta v byte, cize musim hladat len taky, aby bol plochy po poskladani. 😅 Ale uz, ked som vydrzala doteraz, nejak to vydrzim. Hlavne, ze mam na stojane a krize mi neodchadzaju. Aj ja som uz vela veci kupoval z druhej ruky. Zbytocne vsetko nove na tu chvilu, vacsinu novych veci mam len to, co sme dostali od rodiny.

autor
28. júl 2026
@dominicka2812

@anonym_autor hladala som na Vinted, ale teda zatial som nenatrafila na taku v mojom meste alebo to bol ten stojan, co tak trci do stran a mam velmi mali miesta v byte, cize musim hladat len taky, aby bol plochy po poskladani. 😅 Ale uz, ked som vydrzala doteraz, nejak to vydrzim. Hlavne, ze mam na stojane a krize mi neodchadzaju. Aj ja som uz vela veci kupoval z druhej ruky. Zbytocne vsetko nove na tu chvilu, vacsinu novych veci mam len to, co sme dostali od rodiny.

@dominicka2812 ja na vinted nekukam. Pozeram cez FB marketplace a tam si vzdy vyberiem,co potrebujem

dominicka2812
28. júl 2026
@anonym_autor

@dominicka2812 ja na vinted nekukam. Pozeram cez FB marketplace a tam si vzdy vyberiem,co potrebujem

@anonym_autor pozriem dakujem 🙂

michaela329
28. júl 2026

Ja som normálne dala vaničku na jedálenský stôl, sestra mala stojanovu a nepouzivala ju, zdalo sa jej to labilne. Tiež davala na stôl, hneď vedľa vaničky mala na stole podložku, kde si bábätko z vaničky preložila a obriadila. Tak som to od nej odkukala.

autor
29. júl 2026
@michaela329

Ja som normálne dala vaničku na jedálenský stôl, sestra mala stojanovu a nepouzivala ju, zdalo sa jej to labilne. Tiež davala na stôl, hneď vedľa vaničky mala na stole podložku, kde si bábätko z vaničky preložila a obriadila. Tak som to od nej odkukala.

@michaela329 tak toto nie 🤣. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine

taktotedanie
13. aug 2026

@anonym_autor vyuzijes parkrat a potom ti to tam bude stat doma ako taky strasiak
Za tych 5-8min nikomu chrbat neodpali zase nedramatizujme

saxana000
13. aug 2026

Mne sa tiez kupalo najlepsie v kuchyni na stole vsetko potrebne som mala po ruke.vyzliekla som si babo na podlozke sup s nim do vane a z vane rovno na podlozku vysusit nakremovat poobliekat vodu vyliat do drezu plienkiu vysusit vanicku poskladat a odlozit.nebehala som s babom cez pol domu.nebala som sa ze sa mi mokra smykne a niekde mi spadne na dlazbu alebo ja s nou.najlepsia bola skladacia vanicka zmestila sa hocikam.

dominicka2812
13. aug 2026
@taktotedanie

@anonym_autor vyuzijes parkrat a potom ti to tam bude stat doma ako taky strasiak
Za tych 5-8min nikomu chrbat neodpali zase nedramatizujme

@taktotedanie co ja viem, ja som mala take problemy hlavne zo zaciatku po porode, ze som ho ledva dokazala okupat aj so stojanom. A ked je to cloveku pohodlenjsie, preco si nesprijemnit nieco, co robime pomaly kazdy den 😊

taktotedanie
14. aug 2026
@dominicka2812

@taktotedanie co ja viem, ja som mala take problemy hlavne zo zaciatku po porode, ze som ho ledva dokazala okupat aj so stojanom. A ked je to cloveku pohodlenjsie, preco si nesprijemnit nieco, co robime pomaly kazdy den 😊

@dominicka2812 tak zase neofukujme sa az tak po porodoch….
Takmer kazdy den ? Takmer kazdy den sa novorodenec nema kupat , precitaj si najnovsie odporucania

michaelam2
14. aug 2026
@taktotedanie

Takmer kazdy den ? Takmer kazdy den sa novorodenec nema kupat , precitaj si najnovsie odporucania

@taktotedanie si asi mala v pohode porod ze? 😀 aj ja ale nespochybnujem ze su zeny co ledva stoja potom na nohach este dlho. V kazdom pripade vanicka so stojanom je skvela vec, moj bolavy chrbat bol extremne vdacny aj za to a aj za prebalovaci pult

taktotedanie
14. aug 2026
@michaelam2

@taktotedanie si asi mala v pohode porod ze? 😀 aj ja ale nespochybnujem ze su zeny co ledva stoja potom na nohach este dlho. V kazdom pripade vanicka so stojanom je skvela vec, moj bolavy chrbat bol extremne vdacny aj za to a aj za prebalovaci pult

@michaelam2 nemala.. nehovoriac o mojom stave chrbtice pred a po porode.. takze nie, absolutne to nebolo idealne ale ze by som si hromadila veci co vyuzijem 5x a potom mi doma stoja bez vyuzitia dakujem nie
Napr ako prebalovaci pult za mna dalsia blbost vyuzitelna tak do pol roka maximalne potom ako odkladaci priestor a vec co priestor len zbytocne zabera
Nikto ti predsta nehovori prebalovat dieta na podlahe a ty mas stat zase… 🤷🏻‍♀️ teosku selskeho rozumu

michaelam2
14. aug 2026
@taktotedanie

@michaelam2 nemala.. nehovoriac o mojom stave chrbtice pred a po porode.. takze nie, absolutne to nebolo idealne ale ze by som si hromadila veci co vyuzijem 5x a potom mi doma stoja bez vyuzitia dakujem nie
Napr ako prebalovaci pult za mna dalsia blbost vyuzitelna tak do pol roka maximalne potom ako odkladaci priestor a vec co priestor len zbytocne zabera
Nikto ti predsta nehovori prebalovat dieta na podlahe a ty mas stat zase… 🤷🏻‍♀️ teosku selskeho rozumu

@taktotedanie tak my sme pouzivali vanicku na stojane do cca roka. A prebalovaci pult sme spravili na pracke, dcera ma skoro dva roky a stale ho pouzivame. Takze niekto vyuzije , niekto nie, ale urcite by som netvrdila ze su to blbosti. Lebo naozaj vela ludi to pouziva denno denne a velmi to pomaha.

michaela329
14. aug 2026
@taktotedanie

@taktotedanie a to ja napríklad stále prebalujem na zemi, podložka na hranie u nás je miesto na všetko 😃 Inak súhlasím, ľudia okolo detí hromadia kvantá zbytočností - niekedy si dokonca vsugeruju o tom, že sú praktické.

taktotedanie
14. aug 2026
@michaela329

@taktotedanie a to ja napríklad stále prebalujem na zemi, podložka na hranie u nás je miesto na všetko 😃 Inak súhlasím, ľudia okolo detí hromadia kvantá zbytočností - niekedy si dokonca vsugeruju o tom, že sú praktické.

@michaela329 ano ale myslela som tam, ze dieta na zemi a matka nad nim a ohyna “chudacik chrbatik”
Je to hromadenie, nevyuzitelne do buducna a ani to nepredaju

dominicka2812
17. aug 2026
@taktotedanie

@taktotedanie vidim teda, ze kto ma svoju pravdu a svoj svet, iny uz neexistuje, cize uz zbytocne budem nieco viac pisat. Ak si mala taky porod, ze si po nom v pohode sedela a chodila, tak teda gratulujem a absolutne ti to neberiem. Ja som bola nastrihnuta az po zadok a sediet som nevedela 2 mesiace bez vankusa a bolesti a pri cupeni ma bolelo este po 4-5 mesiacoch. Od 20. tyzdna tehotenstva som mala take bolesti sedacieho nervu, ze som niekedy ani nevedela vstat z postele a dvihal ma manzel, inak by som sa ani na wc nedostala. A bolesti pokracovali aj po porode urcity cas. A ano preto pisem takmer kazdy den a zaroven viem, ze vela mamiciek o tom nevie a stale veeela mamiciek kupe deti kazdy den. Pretoze v idealnom vesmire je to jedna vec - nove odporucania, ale realita je ina a tu beriem do uvahy. A tymto koncim tuto debatu, lebo to uz absolutne neodpoveda na otazku a nebudem presviedcat viac niekoho takeho dokonaleho. Len teda by som poznamenala, ze sme zeny a mamy a mali by sme sa skor navzajom podporit a nie predbiehat, ktora je dokonalejsia a ktora co lepsie vie a viac vydrzi. Pekny den prajem.