icon

Akým teplomerom merať deťom teplotu?

novamamima
9. mar 2013

Ahojte maminky, chcem sa Vás opýtať na Vaše skúsenosti a rady. Akým teplomerom meriate detičkám teplotu? Mám 3 mesačného synčeka a len pred 3 dňami mu lekárka vysadila ATB, teplotu už nemal, dnes som sa preplašila, keď som mu opäť namerala teplotu 37,6. Mám digitálny infračervený teplomer na čielko no a ten meria asi ako sa mu kedy chce. Väčšinou premeriavam v zadočku digitálnym klasickým teplomerom, sklenený mám obavy použiť a neviem či sa vôbec ešte predávajú. No a v zadočku som mu namerala najprv 37,6 (už po odrátaní) po asi 5 min, to už bolo iba 37,1 a po ďalších 5 min už 36,9. Je pravdou, že malý bol dosť aktívny pred meraním huzdil sa vkuse rozhadzoval ručičkami šúchal v postieľke nožičkami a rozhadzoval hračky. Neviem či to bolo iba tou fyzickou aktivitou alebo blbne teplomer?

grundia
•
9. mar 2013

My pouzivame do ritky tiez klasicky,digi teplomer.Uz len to,ze je to digi je pre mna zarukou toho,ze nemusi urcovat presne namerane hodnoty,najlepsi je ortutovy ale to dlho trva a ako pises,maly je uz po chvilke dost aktivny,tak aj to je problem namerat.
Myslim,ze sa nemas coho bat,ze teplomer dobre meria.Ak sa maly trosku blaznil,aj tym sa mohla teplota zvysit a po tych par minutach mu opat klesla na normal.

novamamima
autor
•
9. mar 2013

sestra tiežpoužíva ortuťový ale ten už nikde nekúpim aj keď nemala by som odvahu s ním merať. Neviem ako je to s detskou teplotou, odrátavete 0,5 či 0,7 dokonca som počule že aj jeden celý stupeň? Bojím sa, že sa mu choroba opäť vracia keď tá teplota ☹

zuzanockamt
•
9. mar 2013

@novamamima ja meriam len bezdotykovym laserovym, lebo inym nie je mozne, neda si zmerat ... a aj bezdotykovym väcsinou vtedy, ked spi

svetlusska
•
9. mar 2013

@novamamima ja osobne pouzivam digitalny do ritky kde sa odratava 0,5 stupna.na celom som neskusala.v ritke je namerana teplota prej najpresnejsia.

renata165
•
9. mar 2013

Kym bola malinka mala tak som pouzivala digitalny do ritky -0,5 stupna teraz mame ten nacelo microlife a som spokojna 😀

renata165
•
9. mar 2013

@renata165 ete k tomu malinka sa mi pri merani nesmie hybat ani plakat pretoze vtedy naozaj blbne preto si myslim ze tento druh teplomera je vhodnejsi az pri vetsich detoch.

grundia
•
9. mar 2013

Nam kazdy doktor vravel,ze sa odratava 0,5 stupna a aj som to tak citala.Zatial som o vacsom odratavani nepocula..
A coho sa bojis pri ortutovom?ved my sme pri nom rastli a sme OK,ved jej to nejdes davat poskodene..

lulka12
•
9. mar 2013

Ja používam pre dcérku teplomer do uška . Bol do dar a na darcu si vždy v dobrom spomeniem. Je to za pár sekúnd a spoľahlivo namerané. Je potrebné meniť klobúčiky ,aby boli vždy čisté a meral presne, ale neprekáža mi to....
Zažila som dobu ortuťových teplomerov aj digi ...do zadočku, ale toto je oveľa jednoduchšie .....

kiwi82
•
9. mar 2013

My používame digitálny do zadočku a odrátame 0,5 cm. mali sme ten na čielko alebo do uška čo sa prikladal ale ten meral také hodnoty, že 34, 35 tak sme kúpili v DM ku digitálny asi za 4 eurá a ten je ok.

aurelkan
•
9. mar 2013

Ked bol syn celkom malicky a toleroval dig teplomer v zadocku tak sme merali tam ale okolo 9 mes to prestal znasat a kupili sme teplomer do uska a na celo, meria s odchylkou asi pol stupna stupna tak zvyknem merat aj 3 krat (je to rychlo, cca 2 sekundy) a beriem strednu hodnotu. Na predstavu o stave synka mi to postacuje a hlavne ho tym ani nezobudim

vani
•
13. mar 2013

ja vôbec neviem na aký teplomer sa spoliehať. mám 3,5 mesačného synčeka. Keď mu meriam bezdotykovým Microlife na čielku, tak má 37,4 a v zadočku digitálnym po odčítaní 36,8. Tak potom čo je pravda ????

novamamima
autor
•
12. apr 2013

@vani To presnesa stáva aj mne, meriam v zadočku dvoma teplomermi a každy ukáže inú teplotu. Stalo sa Ti už niekedy, že na čele teplotu nemal a v zadočku áno?

miku1
•
12. apr 2013

Ja meriam digitálnym teplomerom v zadočku. Nakoľko sa tie staré dobré teplomery, ktoré sme pred rokmy používali už nepredávajú. Myslím, že najsprávnejšiu teplotu ukáže práve zadoček. Teplomery na čielko a do uška mi prídu ako zbytočne drahé hračky, z ktorých aj tak nemáte poriadny úžitok :(

vani
•
17. apr 2013

@novamamima nie, to sa mi nestalo...skôr naopak...na čele má a v zadočku nemá