Čo robíte s oblečením, ktoré je už deťom malé?
viem ze sa predávaju aj tu v bazar,ale mam ich 4 vrecia a nemam tolko casu fotit,odpisovat a nosit na postu.
posuvam dalej - sestre, kamoske a tie zas dalej. pripadne, to co nemam komu posunut, predavam 😉
Ak nemas sestru, kamaratku, susedu, alebo znamu, tak rozne burzy, alebo odnes priamo na charitu- ak to nechces spenazit. Mozno by v aj krizovych domoch pre mamicky nieco uvitali.
@matka1312610 neviem odkial si, ale napr, v nasom Materskom centre je moznost darovat. prinesies, nechas a mamicky si povyberaju...
alebo daj na bazoš,ako balík oblečenia,hodíš jednu veľku fotku,popis,osobný odber a máš to..
známa tam tak predala aj po bývalom mužovi veci ,behom týždna mala vypratané celé skrine 😉
Pozri tu, http://darujem.sk/pun/viewtopic.php?id=19079 , zhanaju tam aj oblecenie.
Tie najmenšie vecičky uvítajú aj v nemocnici na oddelení patologických novorodencov.
ja odkladam väcsinu veciciek pre dalsie dieta,obnosene veci som podarovala nedonoseneckemu oddeleniu a zvysok pomaly predavam.Pripadne som dala charite. 😉
Zachovale kusky - bundy, saty, kombinezy a podobne davam sestrinej dcere,
rozgajdane zaprckane co uz nejde vyprat - vyhadzujem
Ostatne zachovale na dobrocinne ucely
Posuvam dalej kamoskam,sesterke.aj nove aj obnosene,dufam,ze ked budeme mat druhe,tak nieco dostaneme a ze tiez mi nieco poposuvaju 🙂
Posuvam dalej. Synove veci nosi krstniatko, potom sa mi to vracia a nosi cast teraz dcera. Od velkosti 80 toho uz dcera moc nenanosi, lebo su tam same auta 😀
Teraz dcerine najmensie dievcenske veci dostal jeden kolega, co sa mu ma kazdym dnom narodit dcera. Malicke 50-tky po synovi dostal kolega, co ma predcasniatko. Zatial vsetko rotuje 🙂
Ja dostavam veci po neterkach-dvojickach pre dceru, takze si mozem dokonca vyberat, co sa mi paci 😉
Co budem s vecami na koniec robit, este presne neviem. Cast darujem jasliam, kde chodil syn, mali tam vzdy nejake nahradne oblecko. Cast dam asi do kontajneru Caritas, a najlepsie zachovale kusky sa asi pokusim predat.
Po prvom som odložila veľkú časť pre druhé dieťa, časť vecí som darovala Centru pre týrané ženy a deti v TT, časť mám nahodených v bazáre. Teraz po druhom, keďže ďalšie neplánujeme, odložím pre sesternicu a ostatné takisto - darujem + hodím do bazárika 🙂
po prvom som odložila pre druhé, čo aj viac menej nosí aj ked niečo iba na doma, niečo na chalupu ale niečo aj do škôlky. dalej predávam tu na mk, a zvyšok darujem
posuvam dalej...hodne darujem a nieco predavam tu na MMB...no ak mas prve dieta este si odloz.....ked das na bazos ze darujes,alebo za minimum predas vreco veci,mala by si sa toho rychlo zbavit
v mestach i dedinach su zberne kontajnery na satstvo. v materskych centrach byvaju burzy osatenia. ponuknite to mamicke, ktora je sama bez prijmu a nema si z coho kupit nove. ponuknite to za osobny odber na bazari. rozdelte veci len podla velkosti napr. 1-3 mesiace, alebo od narodenia do pol roka. ja veci fotim a predavam, alebo venujem synovcovi. tu na MK je aj skupina, kde sa daruju veci.
Ahoj, ja ich dám buď tu na MK alebo posúvam ďalej kamarátkam, ktoré majú mladšie detičky a im sa väčšinou zídu... 🙂
Niečo predávam, niečo posúvam sesternici a niečo (čo sa nedá predať, napr. fľakaté zapraté bodynká, zaštopkané pančušky) som už dvakrát dala do nemocnice na detskú kliniku. Veľmi sa tam tomu potešili. 🙂
sme prvi v rodine s malymi detmi, takze vsetko poctivo odkladame a svagrine a sesternice sa uz tesia, ze pridu zadarmo/zalacno k peknym vecickam 🙂
Davam do krizoveho centra, plus je tu skupina: Pomahajme si navzajom, darujem mamickam co su v zlej situacii. Tie drahsie predavam a davam bratovi a kamoske
no tak ja skor take znackove predam po bazaroch a ostatne darujem alebo dam niekomu kto potrebuje
ahoj čo je v zlom stave dávam do tých zberných kontajnerov možno sa to niekomu zíde....a ináč všetko odkladám pre niekoho z rodiny kto ešte nemá deťúrence....a možno aj nám sa ešte pritrafí 😀 mám to všetko uložené v krabiciach podla veľkosti a odložené na garáži....občas aj niečo predám ale to fakt len zriedka....
kedze som na vlastnych detoch videla erarne nemocnicne oblecenie 😝, tak najmensie vecicky (do 62) a plienky sli do porodnice, boli velmi vdacni.
ostatne uz druhy rok posielam jednej mnohodetnej rodine s dievcatkom o rok mladsim od mojich-viem, ze je to tam v dobrych rukach (a pani povedala, ze potom daruva dalej, co ma tesi)
drahsie a nenosene veci sa snazim predat v bazariku, ale ak to nejde, casom tiez darujem prilezitostnemu zaujemcovi.
No ja to momentálne odkladám lebo plánujeme druhé bábo....ale keď už nebudem potrebovať tak buď posuniem ďalej alebo predám...
vecicky v dobrom stave darujem kamaratkam, ktore maju mensie deti. Ostatne vyhodim...

Darovat niekomu kto ich naozaj potrebuje ale pozor na spekupantov aby to nezneuzili..Napr. ak mas niekoho tu na MK a ten osobne pozna niekoho kto je na pokraji chudoby tak urobis dobry skutok a aj sa zbavis bordelu 😝