icon

Je potrebné si zabezpečiť kojenecké klobúčiky?

mia_ko
7. aug 2012

Ahojte, je potrebné si zabezpečiť aj kojenecké klobúčiky? Chrani to pred popraskaním bradaviek či ani nie?

pizik
•
7. aug 2012

Z vlastnej skúsenosti by som ja osobne klobúčiky neodporúčala, skomplikovalo to kojenie a dlho trvalo kým sa môj drobec "naučil" papať bez nich.....

juliankaaa
•
7. aug 2012

Nieeeeeeeee, skoda euracov

suelop
•
7. aug 2012

Klobuciky pomozu, len ked mas "zlu" bradavku a babatko sa nevie poriadne prisat, ale to sa dozvies asi az v porodnici. A aby si zabranila popraskaniu, kup si v lekarni pecka krem na bradavky od AVENTU s lanolinom, stoji sice okolo 13eur, ale je FANTASTICKY!!!! a velka vyhoda je, ze sa pred kojenim nemusi zmyvat.

jojkaajojko
•
7. aug 2012

Ahojky, netreba ziadne klobuciky, len odhodlanie dojcit. Ja odporucam krem od Biodermy Peri oral, nemusi sa umyvat. Tiez stoji okolo 14 euro. Drzim palce.

chavierka
•
7. aug 2012

mne pomohli

estterka
•
7. aug 2012

prave dnes som riesila poradenstvo velmi poranenych bradaviek kvoly klobucikom...klobuciky iste nie! ak je problem,treba sa obratit na laktacnu poradkynu a s nou riesit,klobuciky mozu situaciu zhosit .

spalka
•
7. aug 2012

netreba, ja nedam dopustit na krem bepanthen, je na bradavky aj detsku ritku, vyriesil nam toho vela... ked som zacinala kojit mala som jednu bradavku "nacatu" a pri prisavani malej som videla asi celu hviezdnu sustavu, ale zahojilo sa a prezili sme aj bez klobukov

adriana7
•
7. aug 2012

tak dúfam, že ma tu nikto neukameňuje, ale ja som kojila všetky moje deti s klobúčikmi...

lucy109
•
7. aug 2012

podla mna ani nie, radsej kvalitnu masticku na bradavky na zaciatok-na prve dni, potom uz sa ti bradavky prisposobia kojeniu a nebudes ich ani potrebovat 😉 netreba mat najma stresy s dojcenia je to krasne a prirodzene, ked je problem na nete je kopec laktacnych poradkyn 😉

marta77
•
7. aug 2012

Naozaj je to individuálne,ja som kojila prvého syna a teraz kojim dcérku so silikonovymi klobucikmi,pretože mám zle bradavky a nedáme na ne dopustiť... Sú veľmi jemne , tenucke, najlepšie od firmy MAM al. Avent. Lepsie rozhodnutie ako sa predcasne vzdat ... 😵

stastnevydatam
•
8. aug 2012

ja som si malu nechala dlho prisatu na priach a to nebola ani na bradavke, no cele zle.. urcite by sa mi nedalo kojit, malicka mala v ustach namiesto mliecka krv.. kupili sme klubuciky a zacala kojit.. najtazsie bolo pre mna aj pre malu, zvyknut si bez nich.. ale ked som videla, ze bradavky su zahojene, neodkladala som to a mala ked chcela mliecko, musela si zvyknut na satie bez klobucikov a myslim, ze taky velky problem to nebol...

cubana
•
8. aug 2012

ak chces poslem ti gratis, ja som tiez takto kupila ze "vraj to bolo potrebne k vybave" a bolo mi to uuplne na nic, skoda vyhodenych penazi

tetapetra
•
8. aug 2012

taktiez darujem 😀 😀

euka210
•
14. aug 2012

urcite nie...bolest pride tak ci tak, ved kojenie bradavky nepoznaju a musia si zvyknut 🙂 ale po mesiaci to prejde. Len zatat zuby na zaciatku dojcenie a potom je to ok.

masinka
•
14. aug 2012

klobuciky zbytocne dopredu nekupuj. ani drahe kremiky - najlepsie je po kojeni nechat na bradavke zaschnut kvapku mliecka... ak by si silou -mocou potrebovala kremik, tak vyborny je Babylove krem na bradavky z DM - stoji cca 2 EUR a co ti zvysi, mozes pouzit ako balzam na popukane pery 😀 a pred popraskanim bradaviek chrani hlavne spravne prilozenie dietatka - cim vacsiu cast dvorca mu do pusy napchas, tym lepsie - ked bude mat v puse len bradavku, mliecko nepotecie a babo ta dokuse. A po sprchovani si vzdy vysuchaj bradavky frote uterakom - taky jemny peeling - to pomoze pripravit kozu na prsiach na zvysenu namahu.

dobromila
•
14. aug 2012

Tak ja som asi vždy začínala zle, keď som videla pri dojčení počas prvých dvoch týždňov všetky hviezdičky! Masť-nemasť ( tie drahé som ale neskúšala, len babylove). No ale potom to už bolo OK. Nekupovala by som tie klobúčiky dopredu, maximálne si ich dala poslať grátis 😉

lumimi
•
15. aug 2012

škoda penazí.

anjelicek26
•
15. aug 2012

Klobuciky predsa nechrania pri poranenych bradavkach, ci? Asi som to nepochopila 😀 My sme ich pri dcerke pouzivali tri mesiace, ja som mala vpadnute bradavky a mala sa nevedela chytit. 😀 Potom presla rovno na prso. Po hlaske sestricky v porodnici - no moja zlata s takymi prsiami kojit nebudete - boli klobuciky, co mi doniesla mama vykupenie...

AKo pisu baby - zaobstaraj si domov kremiky, je to omnoho väcsia pomoc a nenechaj babo dudlovat naprazdno.