icon

Koľko kusov oblečenia mi treba pre bábo z veľkosti 56?

13. júl 2022

Ahojte, budem druhorodička ale pri synovi som to vždy prehnala s oblečením a veľa veci ani nevynosil. Teraz chystám vybavicku pre druhé babo, má sa narodiť v decembri a neviem koľko kusov body a dupačiek a také celkovo oblečenia mam zas pokúpit.

btus
•
13. júl 2022

body tak 4-6, to isté dupačky. Radšej každý deň oprať a mať na druhý deň, pretože 56 je tak na jeden mesiac. A aj to bude ešte aj v perinke. Možno kúpiť už aj 62 a kombinovať to s tým. Nejaké košielky, kabátiky (56 - 2ks, 62 viac - 6) napr. Samozrejme nejaké svetríky, ponožtičky

veverka84
•
13. júl 2022

podla toho ako casto chces prat a ci mas napr aj susicku...ak ano tak ti vela netreba ratala by som na 2 dni s tym ze moje deti teda jedno oblecko nemali grcakli, precurali a pod

autor
•
13. júl 2022

@veverka84 mam sušičku ale nebudem ju každý deň pustat, syn tiež grckal to som nestíhala prať 🙈

mimi2120
•
13. júl 2022

Ja som to tiež pri synovi prehnala. Už by som kúpila iba zo 5 overalových pyzamiek, 5x body, puncochy a možno 1x sveter, 1x nohavice. Ale my sme používali namiesto nohavíc puncochy.

nafka0483
•
13. júl 2022

To je vysoko individualne.
Moja je decembrova, negrcala vobec, nehod ked jej pretiekla plienka sme mali minimum. Mam susicku. Nosila 56 este skoro 3 mesacna. Leginy 62-68 (2-4 mesiace) z Lidla jej boli dobre este aj v 6 mesiacoch.

Z 56 mi stacilo 5ks body dlhy rukav (najlepsie zavinovacie), 5ks polodupaciek. Ale uplna topka bolo overaliky, take ako pyzamko so zapinanim po celej dlzke s plnymi nozkami. Taku malinku som ju mala cely den aj noc v tom, ved aj tak stale spala.

mimi2120
•
13. júl 2022

Len pozor keď budeš chcieť nosiť v nosiči, neodporúčajú sa vtedy overaly s plnou nohou.

vifoncitta
•
13. júl 2022

@mimi2120 prečo

ckatka
•
13. júl 2022

@vifoncitta pri vertikálnom nosení musí byť volne chodidlo. Ideálne legínky a ponožky alebo hole chodidlo. Tlak z dupaciek na chodidlo nerobí dobrotu. Navyše hneď vidíš, ci náhodou nemáš šatku nesprávne uviazanu a netlačí niekde kde nemá (zvykne rýchlo.zmodriet.noha keď je to zle).

vifoncitta
•
13. júl 2022

@ckatka dakujem

basska_b
•
13. júl 2022

Podla toho, jak casto budes prat. Ja som to prehnala, som mala 10 ks s dlhym, 10 s kratkym, zo 6 dupaciek, overalov... lebo som prala iba jej separatne v Lovele. Pri dalsom babatku uz som prala dvom detom, tak sa pracka plnila castejsie. Ale...,dcerka sa narodila 54 cm a po 2 tyzdnoch vyrastla z 56 🤣

mimi2120
•
13. júl 2022

@vifoncitta presne ako hovorí @ckatka . Punčochy môžu byt. Tie majú vôľu.

ckatka
•
13. júl 2022

A k veci...
Môj bol decembrový. Mal.sice 3,5 kg....odchádzali sme s 3,0kg....ale mal dlhé nohy a krátke telo. Takže body v. 50 zapol ešte hádam.v 3 mesiacoch. Čiže my sme na 56tky nabehli neskôr, bol v nich hrozne utopeny. Kupujem tie rastúce z Lindexu. Vždy mi vydržali najdlhšie.
Mala som 5ks bodyciek normálnych našich nových....plus dve také rezervné z druhej ruky ktoré som použila raz. Pyzamka na zips mam odzaciatku v každej veľkosti 3ks.
Trojbalenie pancusiek na traky a Trojbalenie leginiek. Využili sme všetko. Pančušky menej pretože sa nosíme. Legínky boli super praktické a pohodlné a netlačili.
Merino súprava a merino overal a kukla.
Zimný overal.
To je asi všetko.
Mam sušičku takže napríklad overal keď ogrcal, za tri hodiny bol opraty aj suchý.

akvi
•
13. júl 2022

Toto asi pocut nechces, ale moja skusenost, 56-ka zbytocna velkost pre normalne donosene babatko. Nam nevydrzala ani prvy mesiac, uplne spokojne by som sa obisla bez tychto najmensich velkosti..

autor
•
13. júl 2022

@ckatka ahoj, môžem sa spýtať, kupovala si klasika zimný overal taky suštiakovy, alebo taky len hrubý plyšový ,,macko"?

melanta
•
13. júl 2022

@akvi to je veľmi individuálne. Moja mala 3,5 kg a nosila asi 2 týždne 50 a potom 56 vyše mesiaca. Takže niektoré donosené detičky tú 56 ponosia poriadne. Viď aj príspevok nad tvojim.

akvi
•
13. júl 2022

@melanta veď jasné že je to individuálne, každopádne by som to neprehanala s touto veľkosťou a už vôbec by som nekupovala v tejto velkosti zimny overal, ako píše autorka v komentári. Väčšia veľkosť je úplne ok aj pre menšie bábo, dlhšie rukávy som ja napríklad ani nevyhrnala a využila miesto rukaviciek, aby sa bábätko neposkriabalo. Ale zase ja som človek, čo nemusí mať všetko tip top a nejako som neriešila, či su dupačky o cislo vacsie a ci náhodou rukáv nepretrca. Proste iné priority 😅

ckatka
•
14. júl 2022

Ja som mala takyto overal mackovy. A veľa sme používali merino.

vikikr225
•
16. júl 2022

Mne sa osvedčil extender na predĺženie body. Môj má 3 mesiace, najmenší teda rozhodne nie je a 56 body oblečie aj teraz, keďže inak mu je to dobré len krátke a týmto sa to vyriešilo.