icon

Krém pre dieťa s atopickým ekzémom

terina25
4. jún 2012

Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.

Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.

takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.

ďakujem za všetky odpovede.

sonyap111
25. jan 2016

@borka8 mozem sa spytat kde sa da kupit?

popoluska35
25. jan 2016

@borka8 a kde sa to da kupit

borka8
25. jan 2016

@sonyap111
@popoluska35
napr. v oficiálnom e-shop http://www.dulcia.sk/index.php?id_product=34&co...
cez ten nakupujem aj ja, ale viacero eshopov má už ich kozmetiku

milota164
6. mar 2016

nam pomohol, od Bepanthenu Sensiderm krem, pomaha zmiernit svrbenie a zacervenanie.
Dobry je aj pri alergickych reakciach a mozu ho pouzivat naozaj vsetci aj male deti aj tehotne

851tinka851
7. mar 2016

U mna pomohol krem a First u nas s Foreveru a to behom par dni .Ziadna chemia iba prirodna baza a za noc by som to nemenila !a mam istotu ze ziadna zla reakcia sa nevyskytne

mariika219
7. mar 2016

Mojmu malemu zabera na atepicky exem iba Advantan krem

michaela14
7. mar 2016

mne pomohla univerzalna konopna masť od Carun, je aj certifikovaná ako zdravotnícka pomôcka v ČR

sonyap111
7. mar 2016

mali sme, aj lipikar, holtovu mast, bambucke maslo, zinkovu mast, excipial........ fakt sme mali maste asi za 200,-eur

851tinka851
9. mar 2016

atopicky ekzem sa najlepsie lieci prirodnou bazou 🙂 ako je napr First co je vsestranny 🙂 nahradi pol lekarnicky a k tomu gelik gelly alebo moisturizing lotion a tak tiez zmenit mydlo najlepsie tiez bez chemii 🙂

sadul
9. mar 2016

natierame sa modrou indulonou, je super, popri tom jeme dlhodobo jacmen a chlorellu GW, kedze treba riesit v prvom rade pricinu nez dosledky..

17111976
9. mar 2016

@sadul jačmen a chlorela je aj pre male deti?od kolkých rokov môžu užívať?

sadul
9. mar 2016

@17111976 ziadna vekova hranica nie je dana, mamicky, ktorym sa nerozbehne mliecko mozu davat jacmen po lyzickach novorodencom, jacmen je unikatny v tom, ze ma ph materskeho mlieka...ja mojej malej davkujem asi 10chloriel denne uz od 1,5r, niekedy nam staci aj cisto jacmen, davam jej zo svojho namiesaneho, asi 1,5dl denne..mame poriesenu imunitu, ekzemy, pravidelnu stolicu, nutricnu vyvazenost...urcite doporucujem min. ako prevenciu ak uz nic ine riesit nechcete...

17111976
9. mar 2016

@sadul dakujem za info, ja tiež užívam chlorelu od gw kamarátka s tým robí

modrofuzik11
16. mar 2016

my na vsetky svrbenia a ekzemy pouzivame sensiderm resp. pri malom krpcovi pouzivame bepanthen extra, ten sa odporuca pre male deticky resp. pre citlivu pokozku. Vyskusaj obdiva, uvidis, ktory ti lepsie zaberie. Tiez sme skusali rozne kremy, ale tieto 2 sa nam najviac osvedcili. Samozrejme, idealne je najst pricinu alergie. Cokolada a jahody su super, ale da sa bez toho zit. Drzim palce

nataliaradko
24. mar 2016

Ja by som tiez odporucala klasicku indulonu alebo z lekarne excipial a na hygienu kozie mydlo-mam tiez syna s exemom nie sice atopickym a s alergiou na kravske mlieko a preto som sa dala na chov koz a zacala som z neho robit rozne veci a aj toto mydielko-po par tyzdnoch som mala tolko zakaznikov,ze som nestacila produkovat a odporucam aj na ine kozne choroby,homporku aj lupiny...

mata2230
24. mar 2016

@nataliaradko ahoj,aj to mydielko pomaha?maly ma tiez suchu kozicku a ekzem z bielkkviny kravs.mlieka a pouzivam excipial,aj vazelinu aj vselico mozne a suchu kozicku ma stale.na kupanie nam dali oilatum a balneum,ale koza je stale sucha.Vam to pomohlo?predavate to vy a aka je cena? dakujeem za odpovede

nataliaradko
11. apr 2016

@mata2230 prepac za neskoru ofpoved....nam osobne pomaha a vela vela ludom v mojom okoloi,no nebudem tvrdit ze na 100% uplne kazdemu...popri všetkom co pouzivate si myslim,ze cena je dobra-take 50-60gramove ktore vydrzi určite mesiac a viac stoji cca 1,50-2€ a ano ja ho uz vyrabam doma,maly je tiez alergik na kravsku bielkovinu tak chovam kozicky,preco to nevyuzit 🙂

popoluska35
10. máj 2016

@slza52 odkial si mala tie produkty

popoluska35
17. máj 2016

@martina833 ten norsky krem pouzivas na zhorsene pokozku

popoluska35
17. máj 2016

@851tinka851 neposlem mi foto ten masticky?kde si ju kupila

martina833
17. máj 2016

@popoluska35 ano, aj ked mal krvave miesta...

popoluska35
18. máj 2016

@martina833 dakujem,a na premastenie si pouzivala co

martina833
18. máj 2016

@popoluska35 to je 2 v jednom... pouzivam len ten krem

sadul
18. máj 2016

este odporucam...www.vylecit-ekzem.cz..

popoluska35
18. máj 2016

@sadul dakujem pozriem

mata2230
18. máj 2016

@nataliaradko predavate tie mydielka? Ak ano mala by som zaujem 🙂

popoluska35
18. máj 2016

@nataliaradko predavas tie mydla?pripadne kde sa to da kupit?

nataliaradko
24. máj 2016

@mata2230 predavam ich aj ja osobne,no na nete sa daju aj kupit na viacerych strankach,google poradi,ja mam 100%domace,pozrite si na facebooku Natália Jančovičová

popoluska35
24. máj 2016

@nataliaradko tak by som ich na skustu kupila 3ks

snezka13
25. máj 2016

Ahojte! Ak by niekto potreboval pomoct svojim detickam s atopickym exemom, poznam nejake maminkami osvedcene prirodne produkty (konopne mlieko alebo bambucke maslo). Viac info v sprave.