Krém pre dieťa s atopickým ekzémom
Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.
Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.
takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.
ďakujem za všetky odpovede.
@popoluska35 staci napisat adresu a poslem,neviem odkial ste,moze byt aj osobny odber ako chce te 🙂
Milé mamičky ,môj syn ma od tretieho týždňa svojho života atop.ekzem kožná predpísala kyselinu mliečnu a na noc ichtiol...nič moc!mali sme aj kortikoidnu masť na sedem dni stiahlo sa to nie úplne ale po vysadení sa ekzem prejavil znovu.potom na odporúčenie známeho som vyskúšala konopný olej za studena lisovaný 100%bio a tačala som mu nôžky natierať týmto olejom..keď som natierala samotný olej mala som pocit že to vyvoláva svrbenie tak som to zmiešala s masťou kyselinou mliečnu ktorú bežne predpíše pediater na premastenie no a výsledok je úžasný (klop klop na drevo)malému sa to stiahlo nie je to vystúpené z kože začervenanie zmizlo a čo je najdôležitejšie prestali ho to svrbieť čo napomáha hojeniu nezmizlo to celkom ale pokrok veľký a to to používam necelý týždeň .olej pre svoj vysoký obsah vitamínu E a iných prospešných látok ma skvele účinky a bez vedľajších !!!malý opäť kľudne zaspáva neškriabe sa do krvy už ani nevie že ho má.vyskušajte olej kúpite v bio obchode alebo asi aj v lekárni ale musí byt čistý bez prímes !!ja to robím už teraz tak že si do dlane nalejem trošku oleja dám trocha maste(kys.mliečnej)rozotriem v dlaniach a nazriem malého ...som spokojná a rada poradím tým čo sa trápia so svojimi detičkami!!!A DAJTE VEDIEŤ ČI POMOHLO lepšie ako kortikoidy
ahojte 🙂 mozem vam odporucit telove mlieko Easy Milk (znacka HappySkin). Pomaha to aj mojmu bratovi ktory mal od 4 mesiacov ekzém sme ho s tym kremom natierali a zmizlo a uz priblizne 3 mesiace ziadne stopy ekzemu, mojej tete tiez na lakti sa urobil obrovsky ekzem odporucila som jej to natierat s tymto telovym mliekom to bolo pondelok neska je stvrtok a volala mi ze jej to uz aj zmizlo. Je to prirodna kozmetika 100% prirodne zlozenie a neskodi telu. Cena kremu je 9,50€ , myslim si ze je to celkom dobra cena. Ak sa rozhodnete krem vyskusat dam vam sem link 😉 🙂
https://happyskin.sk/prirodna-kozmetika/telove_mlieka_pre_zeny/easy_milk_telove_mlieko_s_bio_mandovm_a_bio_jojobovm_olejom_11.htm
@lauramal prosím ťa je dostať normálne v lekarni? Dakujem
Nepredávajú sa tieto produkty v lekárni jedine z ich stránky si to môžeš objednať 🙂
ahojte, mám overenú a vyskúšanú mast ktorá je výnimočná svojim zložením...je dostupná či v lekárni či na nete ...ak by ste mali záujem o viac info rada pošlem ..nechcem sem dávať názov aby to nevyzeralo ako reklama nejaká .. 😅
@martapir poprosim info
@popoluska35 máš správu
sú tu rôzne diskusie čo pomáha čo nie pri AE, avšak ja som za prírodu, mastičky liečia len prejav choroby, ale treba sa zamerať na dôvod prečo vznikol, ak je telo znečistené rôznymi baktériami treba ho vyčistiť. Mám trojročného syna ktorý mal AE len na krku kožný lekári menili kortikoidy ako na bežiacom páse, vraj musíme zistiť ktorí mu najviac pomôže. Skúsila som vločkové obklady, jazvečiu masť avšak nič nepomáhalo. Už skôr ma kamarátka zoznámila s ALOE od FOREWER a tak som sa rozhodla, že vyskúšam pre syna, nakoľko som mala nastúpiť do práce a ekzém na krku mu praskal každé dva týždne, vedela som že v školke to nezvládni on a ani učiteľky, Po dvoch týždňoch denného užívania prestala koža praskať a ostal už len červený znak na mieste ekzému po 2 mesiacoch zmizol aj ten. Odvtedy som spokojná a šťastná že som mu pomohla. Najviac ma však šokovala kožná lekárka, ktorá mi pri štandardnej prehliadke oznámila aby som mu napriek výsledku podávala kortikoidy raz mesačne, vraj mu neuškodia. Už som túto kožnú lekárku nenavštívila...Ako dôkaz prikladám fotografie. Fotografia v prostriedku bol stav pred začatím liečby. fotogafia v pravo je 2 týždne od začiatku liečby a fotografia v pravo je po 2 mesiacoch užívania. Všetkým vám prajem aby ste vyhrali spolu s detičkami nad touto podľa mňa už civilizačnou chorobou.
Ja mam tiez ekzem, teraz to je v dobrom stave, inokedy strasne.... ale asi 2-3 mesiace uz som tak nejak v pohode, ale co mna zaujma ci sa to dedi na deticky?
kožná lekárka mi povedala, že to môže dieťa zdediť ale nemusí pri ošetrení u lekárky bol aj môj manžel a keď sa na neho pozrela povedala mu že je atopik on a nie ja, tak neviem ako to mohla vedieť podľa tváre, ale mala pravdu a to nás videla prvý krát bez predchádzajúcej konzultácie
písala som vám správy
Skôr než ho začneš natierať kadejakymi mastami či humusmi skus vylúčiť z jedálnička kravské mlieko a výrobky z neho.
@kytula áno je dôležité preveriť alergia u dieťaťa, po konzultácií s lekárkou mám informáciu že pokiaľ z tela vylúčime akýkoľvek alergén trvá 3 mesiace kým sa z tela 100% vylúči aby sme videli účinok to platí aj o liekoch podávaných vnútorne pokiaľ akýkoľvek liek prejde celým tráviacim traktom či už je to dieťa alebo dospelý trvá to 3 mesiace
ja som u seba vyskúšala bepanthen ekzém na ruky, lebo som sa dokázala doškrabať až do krvi, prsty napuchnuté a tento mi zabral do 2 dní.
každému zaberie niečo iné a aj lekári len experimentujú avšak krém potlačí len preajv choroby a nelieči príčinu, preto sa ochorenie vracia
@julinka29 a čo ti pomohlo sa zbaviť ekzému? ke´d píšeš že už to máš v pohode. tiež bojujem, síce nie na sebe, ale na malom
@zabka788 viesco ja na seba pouzivam momentalne sebamed, sice sa u nas tazsie zhana, v drogerke maju snad tri veci, ale kupujem teraz uz len cez net na notine, tam maju toho ovela viac, takze vzdy nakupim do zasoby. Myslim si ze aj pre dietatko by to malo byt v pohode
@terina25 vyborne je obycajne bambucke maslo, ale stravou sa da zlepsit stav tak, ze krem nebudes potrebovat.
vcera som pridala prispevok - https://www.facebook.com/Zdravy-ZIVOT-Healthy-L...
@xlucia indulona obsahuje ropne latky, fakt neodporucam.
@pjana to co som pisala vyssie 🙂
Neviete mi poradiť čo na detský ekzem malinka od 3mesiacov ma líčka totálne červené šupe sa jej to chodíme aj ku koznemu vraj raz je detský ekzem lepší a chvíľu horší niekedy to je hruza natieram jej to pravidelne co mam od doktora ale podľa mňa je to na prd nemáte niečo prosím vyskúšané malinka má 4mesiaciky a také líčka škaredé 😢

@snezka13 ja poproprosim